Криминални досиета

• 419 898
  • 6 874
  •   4
Отговори
# 6 615
  • София
Заради момиче са се сбили... Бивше гадже на убития, впоследствие тръгнала с убиеца; двамата били в конфликт по този повод,. Момичето е на 13. Братът на убития, на 14 години, наскоро се бил оженил, което няма пряка връзка със случая, освен че според треньорката покрай въпросния брат убитото момче се въртяло с "лоша компания". Животът в гетата, какво да кажа. Много трагично и нелепо.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21540054

# 6 616
И някой търси сметка на охраната защо не са се намесили. За мен изключително съвестно си гледат работата. Имам директно наблюдение, щото с децата посещаваме много често детската зала на този етаж. Дигне ли се малко шум и идват, правят забележки.  А как да спрат неуправляеми тийнове на секундата? Тестостерона на тази нация е на такова ниво, че сега чета - единия гадже с момиче на 12, съперника му вади ножа на втората реплика. Това са гледали, това правят - уреждане на спорове с ритници, юмруци, ножове.  Ами хайде охрана на всеки, на който кръвта ври и кипи. Жалко за прекършения млад живот!

# 6 617
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В Щатите наскоро наръгаха смъртоносно украинка ей така както си се вози в ГТ, само защото е бяла и руса.

Защото убиецът е с психиатрични проблеми и чувал гласове, че, че го следи или омагьосва.
Децата, като такива, са плод на родители и общество. Но след три поколения мутри и чалгария какво точно очакваме?

# 6 618
За мен това са хулиганчета. Възпитание - нула. Не и такова каквото аз поне го разбирам. Изтървана работа.

# 6 619
Братът на убития, на 14 години, наскоро се бил оженил, което няма пряка връзка със случая…
Това законно ли е изобщо или се има предвид според техните обичаи?

# 6 620
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Чувала съм, че може с разрешение от съд. Там преценяват какво-що и защо се налага.
Но в случая предполагам, че не е по закон, а по техните си разбирания за женене.
И пак да се възмутя: намират някой, който иска да блесне в новините и питат, пишат.... Sad чичо, леля, свако, треньорката...
Sad тая треньорка да не би да е била е мола?

# 6 621
  • София
Това законно ли е изобщо или се има предвид според техните обичаи?

Не знам как действат, но подозирам, че по техните обичаи. Не си представям как за всеки брак тичат до съда точно пък братята роми. Освен това съм чувала, че е много "модерно" по някакви техни (вероятно финансови) причини децата масово да се пишат с баща неизвестен, което няма как да стане, ако имат граждански брак. Но във всички случаи не е необичайно. Едно момиченце от танцовата група в селото, където си купихме къщурка, това лято напуснала групата, защото се омъжила. Точно на 14 трябва да е, малко по-голяма от голямата ми дъщеря. А като раждах последно се запознах с момиче на 17, раждаше второ дете, момиче. Тръшкаше се, че мъжът ѝ щял "да я убие", защото и първото било момиче. Това е положението... А има и много по-лоши места, обичаи и среда за живот и от това.

# 6 622
  • Другата България
Не е до модерно.
До изгодно е, източват системата яко, както си трябва.
С баща неизвестен ромката се води самотна майка и взима социални помощи за това дете, като вземеш предвид факта, че децата са далеч повече от едно, в дните за раздаване на помощи опашките пред пощите са километрични.
Не се женят официално, разбира се.
Събират се, правят деца, разделят се, после пак от същото.....

# 6 623
От днес

"Уважаеми съграждани,

Днес преди обед в двора на 94 СУ „Димитър Страшимиров“ в квартал „Христо Ботев“ е възникнал инцидент между двама ученици.
По време на междучасие 12-годишно дете е получило рана в областта на рамото, след като по-голям с две години младеж е размахвал нож.
Пострадалото дете е откарано незабавно в „Пирогов“, където му е оказана медицинска помощ.
Състоянието му е стабилно.

На място работят органите на реда, училищното ръководство съдейства напълно.
Няма напрежение сред учениците и родителите.

Важно е институциите, учителите и семействата да продължим да работим заедно и децата ни да бъдат обучавани в сигурна и спокойна среда!

# 6 624
  • Пловдив
Това е в София, след като се споменава Пирогов?

# 6 625
  • при късмета
И квартала е цигански, те така си живеят

# 6 626
В София е, да. Забравих да добавя.

# 6 627
Въпреки това се създава едно усещане сред децата за безнаказаност, тъй като в тези последни случки се касае за непълнолетни. Предполагам, че тези случаи ще зачестяват. Дано се вземат мерки. Вчера слушах, че се дискутираше поставяне на метал детектори на входовете на моловете и през тях да минавали съмнителни субекти. Не знам колко ще е ефективно, но все пак е нещо.

# 6 628
  • при късмета
Няма да свършат никаква работа метал детекторите. Всеки носи ключодържател или монети, ще пищят на всеки човек, без пропуск. Кой ще се реди на опашка, че да влезе в мола?

# 6 629
И като не е в МОЛ-а, ще е в автобуса.
С тези деца трябва да се работи...

Общи условия

Активация на акаунт