Криминални досиета

• 445 642
  • 7 418
  •   80
Отговори
# 7 275
  • Другата България
Не става въпрос за пожар.
Попитаха го точно за сигналът за убийствата.

# 7 276
Флип, много е противоречиво и сякаш не  си пасват парчетата...Тия професорите и те са сред основателите на тази агенция...
От една страна префинени, образовани хора, природолюбители, счетоводители-корифеи, гмуркачи, пианисти, юристи, професори...
От друга страна, тежко въоръжаване, секретен обект и в Петрохан и в Бургаско, по две граници, идеално за трансфер на дрога от море до сухопътна граница. И мексиканска връзка. Бариери, влизали с пропуски, записи....

Много е шизофренично. Сякаш иде реч за две различни организации, едва ли не. За различни хора...

Дали пък не са работили за държавата по някакъв начин, нещо свързано със сигурността и да са били убити от някакви агенти нещо и КАлушев да е знаел, че властите ще трябва да лъжат и да прикриват това, което се е случило и заради това първото му изречение да е било "не вярвай на нито дума, която чуеш". И другите изречения да са нещо кодирано...
Като гледам Хоумленд и прочее, все така се случва Simple Smile)

Всичко е възможно на този етап. Вътрешно разногласие, педофилия, и Калушев ги е очистил. Попречили са на мафия с нещо и тя ги е очистила, работят като уж НПО за държавата гранично, свързано със сигурността и някой (агент или нещо) ги очиства, държавата прикрива операцията. Това би обяснило ДАНС. Трафикирали са дрога и партньорите ги чистят...Друг вариант, най-гаден, настъпили са интереси мн нависоко (Шиши, Боко) и държавата ги чисти, ДАНС прикриват...

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 22:03 от MariyaHris

# 7 277
Според мен е нещо по-простичко, но изглежда като нещо страшно сложно.
Интересен случай със сигурност.

# 7 278
Аз също мисля, че полицията знае много повече и умишлено хвърлят разнопосочни версии и хипотези.

# 7 279
  • София
За камерите - още първият ден в някаква петроханска група обсъждаха, че нещо става и бяха писали от Творчески дом Петрохан, който е преди тази хижа, че са се опитали да си прегледат камерите дистанционно, но се оказало, че токът е спрял през нощта.

# 7 280
За мен най-интересното е, че ДАНС отричат да са отишли там, а се чу от няколко източника, че са били на място и са влезли преди полицията...

# 7 281
  • Другата България
Е, не може всичко, включително и метеорологичната обстановка, да се свързва със случилото се.
Това относно спирането на тока, тогава още в неделя започна да вали сняг първо на Петрохан, после слезе и надолу, и както всеки път, така и този път доста населени места останаха без ток. В понеделник вече си беше много зимно, и много студено.

# 7 282
Ако в хижата е имало нещо, то един пожар едва ли може да го прикрие изцяло. Сградата е баш бая хижа, щом е с леглова база от 80 легла. В смисъл, вероятно не са охранявали недвижимо имущество, а движимо такова, хора/срещи.

И другото, този бабаитлък сред гората, кому е бил нужен. Ако в хижата се е случвало "нещо", що пилееш ресурс и хора да плащат дивите прасета из гората, ми не си стоят на постовете.

И друго, ако са охранявали нещо/някой не са ли били някак не особено дискретни. Пък сайт, пък организация, пък мосв, пък интервюта. В смисъл, ако ще се занимаваш с незаконна дейност, не искаш да биеш толкова на очи, че всеки да те знае кой си и що си.

# 7 283
  • sofia
Аз не вярвам майката и вторият й съпруг -съучредители, да са знаели за какво става дума и да са били посветени. Подписали са се хората и толкоз, за нещо хубаво, за природата. Те са над 80 годишни, музикант и художник, гледат си изкуството.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 06:34 от googlish

# 7 284
Според мен майката знае повече, отколкото е споделила.

# 7 285
  • Варна
Аз все повече си мисля, че Калушев е педофил с афинитет към момчета, само момчета.
Майката знае и той и иска прошка, като показва, че иска да се промени чрез "лечение на болно момиче". Според мен под болно се има предвид наркозависима.
Но настръхнах като прочетох за хипнотерапията и че може да внушава и управлява човек чрез нея. Забравих точната формулировка.

# 7 286
А кой им е дал правото буквално да си завземат държавна гора? Хижата ок, но четох, че си били оградили сериозна територия, явно не прилежаща към хижата, камери навсякъде из гората, разпореждания в района като частна собственост. Хич не им е чиста работата и хич не вярвам да са правени тези нещо от добро сърце, за да защитават природата. Дрън-дрън та пляс. А сега щом и майката и мъжът й са съучредители на тази организация,  съвсем си мисля, че става въпрос за нещо много долно и гнусно. Толкова ме притеснява фразата, че Калушев искал да лекува момиче в чест на майката. Кой знае какво имат предвид под "лекува". Тръпки ме побиват.

# 7 287
  • sofia
Явно нещо като комуна за зависими деца е имало. Родителите не са ги пращали там от хубаво...нали казаха и че не искали да съдействат. Направо сърцето ми се къса каква е реалността извън моя си розов балон.

# 7 288
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз също мисля, че полицията знае много повече и умишлено хвърлят разнопосочни версии и хипотези.
Е не, полицията всичко ще изпляска публично... Има следствена тайна все пак!

# 7 289
Това за комуна най-много ми се връзва, но пък защо чак толкова строги мерки - дронове, оръжия, камери. По-скоро нещо е скрито в хижата и целта е да не е достъпна за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт