Криминални досиета

• 486 077
  • 9 472
  •   271
Отговори
# 8 100
Абсолютно съм съгласна с Флип.
Писна ми през два поста да се пише, че нищо не било доказано…
Има си разследващи органи, които да събират доказателства и да доказват различните версии. Нормално тук спекулираме и коментираме каквото сме научили от медии/форуми/страници из фб…

# 8 101
Предлагам да разграничим проблемите:

1. Тройно убийство, според много експерти е поръчково - до тук самозванецът Саеафов и МВР-то 6-ти сен мълчат и не хващат убиеца. Затова журналисти и бг-маммите си тълкуваме във всички посоки

2. Дейността на Калушев по отношение на отглеждане на чужди деца - ОК и от този храст може да излезе престъпление, но по друг член от НК. Да го разследват, да докажат и да го осъдят. Имали са сигнали преди 2 г. - ДАНС го пратило в прокуратурата и Сарафов не каза какво е станало, дали е прекратен, приключен като несъстоятелен. Мен това нищо-правене ме притеснява.

3. Дейността на сдружението - ОК, имало е нарушения, но не ми приличат на престъпления. Имало е сигнали - за някои разбрахме, че са неоснователни (или май законите ни са некадърни). За другите пак мълчание какво е станало. Не защитавам рейнджърите, ако са виновни да ги глобяват, наказват. Тук въпросът е защо няма наказания  - защото е нямало нарушения или институциите бездействат.

# 8 102
  • София
Това за Леон ми се вижда семейна история, която сега се преекспонира, предвид обстоятелствата.
Бабата и дядото са хора на възраст, с различни разбирания за детето от това на родителите му. А това, че майката и детето били станали агресивни - не знаем дали няма друга причина, извън Лама Иво.
Скрит текст:
Имала съм период, в който не бях стъпвала у нашите 6 месеца и те чудесно си знаеха защо.

# 8 103
"По света и у нас" научи, че от камерите на Агенция "Пътна инфраструктура" е засечен кемперът на Ивайло Калушев в края на миналия месец, да се придвижва от морето към София.Засечен е и районът, от където Калушев е изпратил SMS да майка си.Следите на издирваните се губят след убийството на хижа "Петрохан".

# 8 104
Леон не се ли намеси заради писмото от Лама до майка му?
Иначе да, Лама винаги си има по един 15- 16 годишен гневен младеж, когото просвещава. 2012 Деян, вече 27 годишен, междувременно новото попълнение сега му е съдружник, а най- новото - в неизвестност от 9 дни, при три трупа по местообитаването му.
Хич нищо тревожно няма, хич.

# 8 105
  • Другата България
Zvanche, Merri_An, Вие наистина ли намирате всичко за нормално?
1. НКЗТ - нормално.
2. Сигнали за заграждане, самопровъзгласили охранители, с маски и оръжия по туристически маршрут - нормално.
3. Над 3000 деца минали на лагери в хижа със строг контрол, пълна с оръжия - нормално.
4. Сигнал до ДАЗД от баба и дядо на дете на 8 г. - нормално.
5. Съобщение - "в твоя чест, мамо", животът е сън" - нормално.
6. Баща на 15/16 г. дете, което не знае какво се случва с него - нормално.
7. Деца, които са били по 1 г. с пълнолетен мъж в Мексико - нормално.
8. Липсва същият този мъж, с дете на 15/16 г. - нормално.
Не знам защо задаваш този въпрос, след като аз изобщо, нито веднъж не съм коментирала изброените от теб точки.
За мен важното е да се разбере защо трима мъже бяха убити като кучета, кой го извърши и можеше ли да не се стига до там. Всичко останало, което хората, длъжни да отговорят на тези въпроси НЕ правят, а мятат лафове за секти и педофилия, за мен няма връзка със случая. Никога не съм била привърженик на мятане на кал по човек, който не може да се защити, още повече когато мятащите са окаляни повече от него. А и не харесвам хорър и фентъзи.
Та, за мен Калушев не е убиец. Останало няма общо със случая.
Това е моето мнение. Но ако се окаже трафикант - дрога, хора, оръжие....да си носи отговорност.

И на мен ми писна да чета едни и същи излияния от едни и същи, но е лесно - скролването имам предвид.
Насоки кой какво да пише и прави може вкъщи. Това е обществен форум. Личните претенции са за лично ползване.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 19:03 от Merri_An

# 8 106
Както беше написано в статията от "24 часа" с цитирани част от налудничавите му идеи, не ясно той доколко е вярвал в тях, но явно с голям успех е успявал да убеди последователите си. И е създал свое лично учение, това ако не е секта, не знам какво е. И явно дори в Мексико са го сметнали за опасен и е бил отхвърлен, след което се е прибрал в България и е увлякъл де що намерил от "извисените духовно", а те стават все повече, и повече и тук...

# 8 107
  • София
Леон не се ли намеси заради писмото от Лама до майка му?
Иначе да, Лама винаги си има по един 15- 16 годишен гневен младеж, когото просвещава. 2012 Деян, вече 27 годишен, междувременно новото попълнение сега му е съдружник, а най- новото - в неизвестност от 9 дни, при три трупа по местообитаването му.
Хич нищо тревожно няма, хич.
Еее, окаля незаслужено хората. Фокусираме се колко е зле Сарафов да препраща към "Туйпийкс" и изобщо колко цялата система е леш.
Не че другата страна не използва ситуацията, Недялко е включил лайномета по ППДБ.

Чудя се доколко убитите са "гонели" хората непредизвикано. Като знаем какви туристи има... заслужават и бой на голо.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 19:11 от Cuckoo

# 8 108
Писна ми през два поста да се пише, че нищо не било доказано…
Ами то и за мафиотските теории нищо не е доказано, но това не пречи някои да смятат, че били засегнали нечии интереси и че с педофило-сектантската връзка Сарафов отклонява вниманието.
Даже бих казал, че за педофило-сектантската връзка дотук има има повече следи, отколкото за другото.

# 8 109
Николай Златков е бил видян за последно в село Кости. Там, според Нова, се обучавали другите непълнолетни деца.

# 8 110
  • Другата България
Предлагам да разграничим проблемите:

1. Тройно убийство, според много експерти е поръчково - до тук самозванецът Саеафов и МВР-то 6-ти сен мълчат и не хващат убиеца. Затова журналисти и бг-маммите си тълкуваме във всички посоки

2. Дейността на Калушев по отношение на отглеждане на чужди деца - ОК и от този храст може да излезе престъпление, но по друг член от НК. Да го разследват, да докажат и да го осъдят. Имали са сигнали преди 2 г. - ДАНС го пратило в прокуратурата и Сарафов не каза какво е станало, дали е прекратен, приключен като несъстоятелен. Мен това нищо-правене ме притеснява.

3. Дейността на сдружението - ОК, имало е нарушения, но не ми приличат на престъпления. Имало е сигнали - за някои разбрахме, че са неоснователни (или май законите ни са некадърни). За другите пак мълчание какво е станало. Не защитавам рейнджърите, ако са виновни да ги глобяват, наказват. Тук въпросът е защо няма наказания  - защото е нямало нарушения или институциите бездействат.
Именно.
От самото начало поне аз коментирам само точка 1.
Като не изключвам да има връзка с 2 и 3, до момента обаче не виждам такава.
Поне с 2.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 19:13 от Merri_An

# 8 111
Той.
Със снайпер директно от морето ги е гръмнал.
Докато е влачил 4 те джипа с кемпера. На буксир.

# 8 112
Мери е права, че ако не бяха убийствата, никой нямаше да знае кой е Калушев.
На мен тезата, че наказателните отряди на Таки са ги ликвидирали, не ми хваща декиш, защото тези хора не бъркат и ако трябваше да убият някой това е Калушев, който е организаторът и мозъкът на всичко. Дървената мафия и каналджиите не са толкова жестоки и не са били притиснати от никой, те си действат необозпокоявано, та да тръгнат да убиват рейнджъри.
За мен си остава версията лични взаимоотношения между убитите и криещ се Калушев, защото дейността му е незаконна.
Просто няма друго логично обяснение.

# 8 113
Пак ритуалното самоубийство излиза - не вярвам.

"Камера е заснела как Ивайло Иванов, Дечо Василев и Пламен Статев прибират кучетата, след което подпалват хижа „Петрохан“ в неделя на 1 февруари. Това потвърдиха от МВР и прокуратурата. Тримата след това са излезли от обхвата на видеонаблюдението, пише „Телеграф“.

Уликите на разследващите сочат, че вероятно става въпрос за ритуално самоубийство.

Представящият се за лама Ивайло Калушев – Мексиканеца заедно с 15-годишният Александър Макулев и 22-годишния Николай Златков са свидетели на случилото се."

Значи ритуално самоубийство пред тримата липсващи. Научна фантастика някаква е това за мен. Точно жертвите са интелигентни хора, имали са и много пари, точно те пък да се самоубият. Абсурд.

# 8 114
Във форума съм чела, че има не малко деца, които са в самостоятелна форма на обучение.  Нямам идея дали още е позволена, но образование и училище са различни неща. Та може децата да не посещават училище, но да учат, вземат изпити. Избор на родителите им.

Вътрешен проблем в групата не ми се вярва. Щеше да е стреляно на посоки, хаотично.
А това е екзекуция - по един изстрел в главата. Много ми е реалистично казаното от Ив. Христанов.
Пък и сме външна граница, намесени партии и да се стигне до такова показно убийство на 3-ма човека. 
Мисля си, че децата ( 22г за мен е дете) и Калушев са имали късмет да не са там или пък целенасочено е тръгнал с тях към морето ако са усещали заплаха. Съобщението до майка му - може да си е техен начин, кодирано да и съобщи,  какво се е случило.

Общи условия

Активация на акаунт