Криминални досиета

• 474 219
  • 8 829
  •   159
Отговори
# 8 745
  • Варна
Горното интервю с него, звучи много добронамерено. Единственото странно е - „можем да си позволим да търсим будни деца и да им помагаме без никакви ограничения, нито за техните родители, нито за самите нас”. От къде тези пари? Ако онази фондация, която споделих по-напред, е финансирала проучванията с пещерите, то какво е финансирало откриването на тази школа?
Пране на пари.

# 8 746
От къде тези пари? Ако онази фондация, която споделих по-напред, е финансирала проучванията с пещерите, то какво е финансирало откриването на тази школа?
Не обяснява ли в същото интервю?

# 8 747
"Също така имаме туроператорска агенция за VIP турове из джунглата на полуостров Юкатан. Наше е и едно от най-елитните училища за пещерно гмуркане в света – DivingMexico, в Ривиера Мая, най-големият курорт на Карибско море. От там идват средствата, които се пренасочват към Роук."

Първо, кои са тези "ние", и второ голямо самочувствие извади тоя. Как пък реши, че тяхното е едно от най-елитните училища? Ако беше така, защо няма инфо за този супер елит навсякъде или и там само определени са могли да се включват? То ще се окаже, че само аз, ти, комшията и братчеда сме участвали в тези мащабни проекти, след като пък чак такава висока летва е имало за участие! 🤣 Иначе милиони изкарвали, че и ги пренасочвали.

# 8 748
Ама добре де, той нали в един момент окончателно си идва в България, тоест там в Мексико не се ли закриват тези му дейности (съответно да спрат парите)?

# 8 749
  • София
Прочетох, че Ивайло Калушев е започнал да води лагери от 16-18 годишна възраст. Предвид липсата на каквито и да е жени около него или около другите мъже в хижата и изискванията към момчета в лагера да попадат в конкретен възрастов диапазон, според мен вариантите за педофилия са напълно възможни.

Начинът му на говорене в спасителното видео от 2010 г. за мен лично е инфантилен и очевидно той може да комуникира и влияе главно на уязвими юноши и родители, опитвайки се да упражни надмощието върху групите, които може. Зловещо е как е възможно да се сближаваш масово и само с деца в тази уязвима възраст. Какво намира в тях ако не платно за собствените си “идеи”….

А да не говорим, че тази страст към пещерите - символ на женското начало, също е обезпокоителен. Нямам нищо против спортовете, но в контекста на педофилията и очевидния интерес към момчета, е интересно как това е основната дейност и “убежище”.

Относно защитата на родителите или мълчанието им, това си е чист когнитивен дисонанс, както спомена криминалния психолог по БТВ. Дано няма повече фатални случаи, но при всички положения ако бъдат намерени живи младежите, то ще имат нужда от много подкрепа, за да се интегрират след случилото се.

Дори и да се окаже че са виновни или замесени, аз смятам, че Ивайло и родителите на младежите трябва да бъдат държани отговорни…
Нямате спирка с глупостите си,ифантилен бил,пещери ,женско начало.Абе мислете какви ги пишете.
Недейте така.Човекът е мислил   цели седем дена и ето,  че  днес следобед,  специално се е регистрирал във форума , за да ни запознае с творчеството си.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 8 750
Ама добре де, той нали в един момент окончателно си идва в България, тоест там в Мексико не се ли закриват тези му дейности (съответно да спрат парите)?

Някакъв негов приятел излезе с дълъг пост във фейсбук (кой аз обаче глупаво не запазих), и там казва, че Непал и Тибет са били след Мексико, и то за около 8 години, което лично мен ме шокира.

# 8 751
От Мексико са го изгонили и от години не ходи там.

# 8 752
Въртим сучим и стигаме до..откъде пари.

Ония с милиона за лагер си ги задръжте. Чак такава комбинация няма.

# 8 753
От наркотрафик, как от къде. И от приятели на наемателят -Ивайло Иванов.

# 8 754

Нямам представа дали циркулиращите из медиите слухове, че бил изгонен от Мексико са верни, но дори и така да е /съмнително/, защо трябва да се закриват дейности?

# 8 755
Прочетох, че Ивайло Калушев е започнал да води лагери от 16-18 годишна възраст. Предвид липсата на каквито и да е жени около него или около другите мъже в хижата и изискванията към момчета в лагера да попадат в конкретен възрастов диапазон, според мен вариантите за педофилия са напълно възможни.

Начинът му на говорене в спасителното видео от 2010 г. за мен лично е инфантилен и очевидно той може да комуникира и влияе главно на уязвими юноши и родители, опитвайки се да упражни надмощието върху групите, които може. Зловещо е как е възможно да се сближаваш масово и само с деца в тази уязвима възраст. Какво намира в тях ако не платно за собствените си “идеи”….

А да не говорим, че тази страст към пещерите - символ на женското начало, също е обезпокоителен. Нямам нищо против спортовете, но в контекста на педофилията и очевидния интерес към момчета, е интересно как това е основната дейност и “убежище”.

Относно защитата на родителите или мълчанието им, това си е чист когнитивен дисонанс, както спомена криминалния психолог по БТВ. Дано няма повече фатални случаи, но при всички положения ако бъдат намерени живи младежите, то ще имат нужда от много подкрепа, за да се интегрират след случилото се.

Дори и да се окаже че са виновни или замесени, аз смятам, че Ивайло и родителите на младежите трябва да бъдат държани отговорни…
Нямате спирка с глупостите си,ифантилен бил,пещери ,женско начало.Абе мислете какви ги пишете.
Недейте така.Човекът е мислил   цели седем дена и ето,  че  днес следобед,  специално се е регистрирал във форума , за да ни запознае с творчеството си.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Лично мнение и интерпретация на ситуацията. Отвеяно е, знам, но който е разбрал, разбрал.

Благодаря за приветствието също така!

# 8 756
  • София
"Също така имаме туроператорска агенция за VIP турове из джунглата на полуостров Юкатан. Наше е и едно от най-елитните училища за пещерно гмуркане в света – DivingMexico, в Ривиера Мая, най-големият курорт на Карибско море. От там идват средствата, които се пренасочват към Роук."

Първо, кои са тези "ние", и второ голямо самочувствие извади тоя. Как пък реши, че тяхното е едно от най-елитните училища? Ако беше така, защо няма инфо за този супер елит навсякъде или и там само определени са могли да се включват? То ще се окаже, че само аз, ти, комшията и братчеда сме участвали в тези мащабни проекти, след като пък чак такава висока летва е имало за участие! 🤣 Иначе милиони изкарвали, че и ги пренасочвали.

Леле,  колко злоба, защо така ?
"Публични данни показват, че издирваният от полицията Ивайло Калушев повече от десетилетие развива бизнес в Мексико. В периода 2010 - 2023 г. ръководи проекти в сферата на екстремното пещерно гмуркане и подводните изследвания в региона на полуостров Юкатан."

Името на Калушев там се свързва с четири организации. През 2013 г. екипът около българина се занимава с мащабни подводни изследвания и картиране на подводните пещери в Юкатан , като един от проектите получава голямо финансиране от държавата.

Малко след това през 2015 г. българинът се появява с ново амплоа. Този път като продуцент на филмова кампания. Част от експедициите са заснети и излизат под формата на документален филм, който е озаглавен "Неизследваното". В него участват още двама българи.

С помощта на фондация Калушев успява да закупи база за изследвания и компресорна станция в Мексико. Там създава и школа за подводно гмуркане. В архивите й от 2015 г. фигурират снимки с българина. На кадрите се виждат още двама наши сънародници , чиито имена съвпадат с тези на две от жертвите в хижа "Петрохан". Това са Ивайло Иванов и Пламен Статев. От снимковия материал става ясно, че тримата са се гмуркали в труднодостъпни пещери.

# 8 757
С помощта на фондация -  база за изследвания и компресорна станция в Мексико. Просто и Калушев е пионка в по-големи игри. Абсурд сам с гмуркане да купува имоти, скъпа техника, да обучава деца, да ги храни и води по света.

# 8 758
  • София
https://www.facebook.com/share/v/17mrpCHcqD/
Бащата говори за Дарик: даже не му минава през главата че Калушев може да е убил тримата. Възмутен е, че медии спрягат сина му за съучастник и когато всичко мине, смята да им потърси сметка.
Честно казано толкова хахавци се изказват с някакви абсурдни предположения, включително и главният прокурор, този човек поне вдъхва малко доверие като говори.
Време е е МВР да каже нещо, убийство, самоубийство, преди пет дни не изключваха нито една версия, сега все някоя трябва да са изключили.

# 8 759
  • sofia
Да де, всеки бизнес за да го стартираш на крехките 20  и няколко години изисква пари. Иначе после е ясно, че си развил бизнеса. Как си стартирал...

Общи условия

Активация на акаунт