Криминални досиета

• 420 479
  • 6 882
  •   5
Отговори
# 330
Горсови са съдили застрахователната компания на Ставийски, а не самия него. Загубили са въпросното дело и са осъдени да платят съдебните разходи, които са % от исканата от тях сума.

След двугодишно протакане и многократно отлагане на заседанията по делото състав на Софийския градски съд във вторник отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на Максим Стависки “Дженерали застраховане" за имуществени вреди в размер на 189 254 долара.

Председателят на съдебния състав съдия Йорданка Моллова определя иска като неоснователен и недоказан.

Заедно с това Мануела, която тежко пострада при пътния инцидент край Ропотамо, е осъдена да заплати на Максим Стависки и "Дженерали" близо 21 хиляди лева съдебни разходи.

Исканата от адвокатите на Мануела сума представлява парите, дадени за лечението на момичето в Израел. Те бяха дарени от много хора по дарителска сметка, а основната сума даде известен великотърновски бизнесмен. Бащата на Мануела бе подведен под отговорност, когато се разбра, че част от тях ги е пропилял на комар.

Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите от дарителите, тъй като в рамките на кампанията за събиране на помощи са постъпили 390 747 лв.

От "Дженерали" разпространиха по-късно становището си по казуса "Мануела Горсова", в което се казва, че дружеството "се отнася с пълно уважение и респект към това решение и към българския съд, като независима институция, и намира за абсолютно неуместни коментарите и интерпретациите, които се правят по този повод, без да се познават всички факти и правната страна на въпроса".

От дружеството декларират, че то винаги е спазвало и спазва стриктно законите на страната и решенията на българските институции, и заявяват, че ще изпълнят всяко свое задължение, произтичащо от закона или решение на съда.

"Дружеството се отнася с пълно разбиране към нещастието на сем. Горсови, но разноските за лечение, за които те претендират, вече са покрити с целеви дарения и не могат да бъдат обект на повторно обезщетяване от застрахователя", се обяснява в становището. От "Дженерали" заявяват, че в случая дружеството изцяло се е придържало към изискванията на българското законодателство и по-специално - на Кодекса за застраховането.

"Дженерали" ще изпълни своите задължения като застраховател по отношение на разходите за лечение, които предстои да бъдат направени, но същите следва да бъдат доказани документално, съгласно изискванията на закона, се казва още в становището.

Явно горното решение е обжалвано пред Апелативния съд, който се произнася в полза на Мануела и сумата на обезщетението е редуцирано до 135 000 долара.

https://www.mediapool.bg/manuela-gorsova-na-pat-da-si-poluchi-ob … i-news187772.html

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 17:37 от Анонимен

# 331
Аз защо си мисля, че се вдигна голям шум покрай делото срещу застрахователите и в крайна сметка те платиха. Или бъркам? Нещо коментираха, че това, че парите са събрани от дарители, не освобождава застрахователя от отговорност.

# 332
Аз защо си мисля, че се вдигна голям шум покрай делото срещу застрахователите и в крайна сметка те платиха. Или бъркам? Нещо коментираха, че това, че парите са събрани от дарители, не освобождава застрахователя от отговорност.

Да, допълних си последния пост. Решението е обжалвано пред Апелативния съд, който се произнася в полза на Горсови. Обезщетението е 135 000 долара.

# 333
  • Street of Dreams
Това обезщетение за какво е платено? Кръвнина (за болката на роднините), или за лечение, или как?

Смятам кръвнината за нещо напълно нормално, независимо разбитите родители за какво ще я използват. Особено от наглеци като този. Просто не съм наясно застраховката за какво плаща. Естествено, че са се опитали да се опънат - вместо да влязат в положние, че и ПР да си направят. Трябвало е АС да ги застави.

# 334
За лечение, което беше извършено с пари от дарители.
Съдът първоначално реши, че в такъв случай няма нужда и застрахователят да поема разходите.

# 335
А там нямаше ли някакви статии, че бащата на Мануела е проиграл парите от обезщетението на комар? С това не оправдавам Максим де, да не ме нападнете за това.

# 336
Май беше проиграл част от парите от даренията.

# 337
  • out of space
Горсов си е бил цял живот комарджия.
Обаче за парите, обезщетението...само от Карбовски знам...а как седят истински нещата?
Горкото момиче...

# 338
А там нямаше ли някакви статии, че бащата на Мануела е проиграл парите от обезщетението на комар?

Да, дори е осъден на 2 години условно за злоупотреба с дарени средства. Според обвинението е проиграл 123 000 лв от дарителските средства за хазарт.

https://btvnovinite.bg/1519774643-Krasimir_Gorsov_poluchi_dve_godini_uslovno.html

# 339
Не  се знае нас ако ни сполети такъв шок дали няма да направим същото, за да ги направим "милиони", както всеки комарджия се надява. Горките родители. Знам, че е грях да се говори така, но ако остане "растение" цял живот май по добре и тя като другата жертва да приключи Sad  Детето на моя позната скоро беше трансплантирано с донорски орган, момчето донор загива при катастрофа, и сега родителите намират утеха в спасеното детенце.

# 340
Някой с отзив за новия филм за Бънди? Преди няколки години гледах един и си умрях от страх, а беше посред бял ден. Като е биографичен и знам, че не е измисица, а наистина се е случило, и то с човек, който по нищо не е показвал, че е такъв, ми идва страшничко.

# 341
Оо, тъкмо се чудех какво да гледам. Този за Бънди не съм го гледала. А новият продължение ли е или римейк?

# 342
Оо, тъкмо се чудех какво да гледам. Този за Бънди не съм го гледала. А новият продължение ли е или римейк?

Мисля, ме нито едното. Просто нов биографичен филм за него.

# 343
Рекламират го по ID, но не знам дали ще го излъчват там.

# 344
Аз съм го гледала, хубав е.

Общи условия

Активация на акаунт