Криминални досиета

• 420 955
  • 6 888
  •   1
Отговори
# 540
Съгласно информация, изнесена от  адвоката на майката от гр. Сандански в края на миналата година, последната е била обект на сексуален тормоз от страна на свекъра си, не знам доколко това негово твърдение е подплътено с доказателства.

А иначе, в действителност нито една наказателна присъда съгласно нашето законодателство, а и не само, не може да бъде постановена само въз основа на самопризнание на подсъдимия, вкл. и когато самопризнанието е извършено и пред свидетели,  в случай че по делото липсват други доказателства, установяващи вината на подсъдимото лице.

# 541
Флип, не ми се разсъждава във форум.
Изказах класическа позиция. Но дявола е в тънкостите. Юристите знаят това. Wink Кой как използва знанията и информацията обаче е само проблем на разследването и правосъдието.

# 542
  • София
Флип, не ми се разсъждава във форум.
Изказах класическа позиция. Но дявола е в тънкостите. Юристите знаят това. Wink Кой как използва знанията и информацията обаче е само проблем на разследването и правосъдието.

Права си, и това за самопризнанията е вярно, така че със сигурност не са я обвинили само заради тях. Просто в този случай вероятността да има някаква конспирация клони към нула. И линията на защитата ѝ го потвърждава - жертва на физическо, психическо, сексуално и всякакво друго насилие, силен афект, ала-бала. Обичайното.
Дали и на какво насилие е била жертва няма как да знаем, пък то няма и отношение към въпроса кой е извършил престъплението, най-много да хвърли (ако изобщо е възможно) някаква светлина върху обстоятелствата, довели до тоя ужас.
Иначе и обвиненията в чак таковата насилие ми идват изсмукани от пръстите, и обясненията колко свети и кротки хора били мъжът и свекърите, но то по медиите е така - крайности и от двете страни. Истината ще да е някъде по средата, както обиновено се оказва.

# 543
Изобщо не споря. Случая не ми е интересен чисто юридически. Да правят каквото искат. И решенията на съда не са ми любопитни. Нагледала съм се на неадекватности. Флип, ти не си ли?! Имаш ли още вяра?! Всичко е прах в очите!!!

# 544
Не знам дали жената е имала психично заболяване  , но заплахата , че ще й вземат децата , може да подлуди всяка загрижена майка .

# 545
Не, не може!!!

# 546
  • София
Изобщо не споря. Случая не ми е интересен чисто юридически. Да правят каквото искат. И решенията на съда не са ми любопитни. Нагледала съм се на неадекватности. Флип, ти не си ли?! Имаш ли още вяра?! Всичко е прах в очите!!!

Неадекватности колкото щеш Simple Smile И все пак не всичко е конспирация. Понякога нещата са точно такива, каквито изглеждат от пръв поглед, особено при битовите престъпления. Естествено, винаги има възможност зад привидно убедителната история да се крие нещо друго, просто в този случй вероятността е твърде малка. Според мен поне, не претендирам да знам за случая нещо повече от това, което писаха по медиите.

Не знам дали жената е имала психично заболяване  , но заплахата , че ще й вземат децата , може да подлуди всяка загрижена майка .

До степен да убие децата си по такъв зверски начин? Бога ми, сигурно половината майки са чули в един или друг момент, при някоя семейна разправия, тая прочута заплаха, така любима на родния муньо. Само надникни в СО и ще намериш 5 такива истории на първата страница.
Никакъв афект не може да докара психически здрав индивид до такова действие. Да убие него - може, но децата... Това е "черешката" на някакво продължително и дълбоко психично смущение. В хода на делото със сигурност ще има експертиза в тази връзка.

# 547
Обикновено заподозрения е  "убиеца". Който и да е, да му бере греха. Няма правосъдие. Никога не е имало. И никога няма да има.

# 548
Нямам съмнения, че майката е убила децата си. Както нямам съмнение, че е била жертва на домашно насилие, както и че близките и са били наясно с това.
Имаше интервю с родителите й, майка и каза, че още като е била ученичка е забелязан психически й проблем, ако си спомням правилно.

# 549
Лелята на мъжа ѝ каза, че имала симптоми на шизофрения и родителите ѝ са криели това.
Възможно е и да е така да е, но по-скоро е била и много тормозена , в следствие да е развила някаква параноя.

# 550
Еех, как с лека ръка се решават случаи във форума. Нищо не е бяло и черно. Важното е да се изнамерят истинските причини и истинските извършители. Sunglasses

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 09:09 от Джаста Праста

# 551
Сетих се за случая на Андреа Йейтс. Убива петте си деца, мъжът й не я е тормозел, но определено не и предлага и адекватна помощ.
Ето повече за нея:
https://www.greelane.com/bg/%D1%85%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8 … drea-yates-971138

# 552
Ако , тя не е била адекватна , околните пък -съвсем .

# 553
Добре де, тя е раждала по дете през година, това да не е животно. Последното дете по настояване на съпруга го направили. Някои хора не знаят какъв ресурс се иска да се износи, роди и отгледа дете. Не да психяса, ами не знам какво тази жена. Отделно, че е била лабилна е ясно, но то и околната среда оказва влияние.

За майката в Сандански ми е много мъчно. Кой знае в какъв капан се е чувствала. Имала ли е нямала ли е заболявания, казват че съпруга е бил лош и с децата. Ако наистина е казвал, че ще ги вземе си представям как се е страхувала. Просто е ужасно в какви условия живеят някои жени. Особено тези с деца под 7 години са наистина беззащитни дори и да имат къде да отидат да речем рядко се наемат.

Майка ми понеже е живяла с насилник като съм я питала защо не го е напуснала като сме били малки е казвала - защото исках да имате какво да ядете и да сте на топло. И наистина това не ни е липсвало, но ето жената се е жертвала х на брой години.

Аз имам късмета да съм с добър съпруг и да живея добре, но както съм с 3 годишно не знам дали бих си тръгнала ей така, освен ако разбира се здравето на детето не е пряко застрашено. Тоест себе си бих жертвала едно 2,3 години докато се наканя да се махна. А с две деца вече ще е доста трудно.

# 554
Не ги съжалявам такива изроди.
Като е тормозена/луда да убие мъжа си, свекъра, себе си, но да убие невинните си деца...!!? Няма да пиша какво мисля за нея, че ще ме баннат.

Общи условия

Активация на акаунт