Криминални досиета

• 420 989
  • 6 888
  •   2
Отговори
# 585
Интересно е написано, само че има много хора, много фирми, конфигурации, в един момент губиш нишката, а са възможни и различни комбинации. Човекът явно е ровил надълбоко и старателно е търсил несъответствиятя с официалната версия. Във всеки случай го вади от графата"елементарно битово убийство от ревност" и го вкарва във сложен финансово-политически пъзел.
Вчера четох друг материал, в който се казваше, че въпросният Росен Ангелов е станал любовник на Кети с цел да я изнуди за ключове и кодове на аларми на богаташките къщи, обслужвани от фирмата й. Така и не става ясно от материала дали тя лично е обслужвала или е имала персонал.

# 586
Определено статията дава поле за размисъл.

# 587
А защо да не е достоверен убиецът ? Съвсем му съвпада пхихопатският  профил с убийството . А  ,от коя посока се е самоубил ,никоя от нас не е видяла .
Балистична експертиза се нарича и тя е една от най-катвгоричните, неоспорвани и със сериозна научна бяза. Без да говорим за съдебните експерименти.

# 588
За този случай нямам никакви съмнения, че това е убиецът.
Както вече писа някой, обикновено нещата са много прости.

# 589
Наистина е така, но в този случай, поне според мен има доста неизяснени обстоятелства. Още докато беше пресен, преди да заловят въпросният Росен Ангелов, с мъжа ми доста го коментирахме, беше ни интересен и на двамата. Още тогава ММ беше убеден, че няма да го заловят жив.

# 590
Привет от мен.
По случая с Кристина, понеже е от родниями град и имам близък досег до нея, включително до психиатъра, който е посещавала - Кристина няма шизофрения.
Вероятно е със следродилна депресия.
Но е вменяема.
Няма и е нямала симптоми на друго сериозно психично заболяване.

Накратко историята - само след няколко месеца връзка се омъжва. После ражда децата. Обаче мъжът и си е типичният Сандански коцкар и връзката им е типичната санданска връзка - тя гледа децата и излиза по кафета и на клюки, той запива с приятели редовно и съботата, по малките часове, се развява с малките, половосъзряващи дами.
Луда ревност тресе жената, обаче тя е напълняла, погрозняла , не може да си намери работа и става истерична, досадна и много ревнива. Мъжът и вече не я иска (класика). Започва ходене при психиатър с твърдения за домашно насилие. Само че психиатърът изобщо не вижда в лицето на Криси жертва на домашно насилие, а по-скоро жена, която е бясна на мъжа си и иска да отмъсти. Следва жалба срещу мъжа за домашно насилие (в последствие оттеглена). Да, ама мъжът все повече не я иска и все повече хойка. Криси си заминава при техните с децата.
Удря го по слабото място. Той си иска децата и започват заплахи, че ще и ги вземе. Не става. Тогава той и предлага да се приберат, ще се промени. Прибират се вкъщи с децата, ама след седмица съпругът пак хойка.
И тогава Криси планира перфектния план.
Планира. Защото тя е планирала да заколи децата си и е действала по плана.
Заключва входната врата, за да не могат да излязат или да влезе някой друг.
Започва с малкото, взима кухненски нож и започва да реже вратлето. Мисля има около 18 забивания на ножа и дялкане. Коли, коли, не става. Взима сатъра и довършва детето.
През това време голямото пищи и се моли. Тича по стаите, тя го гони. Хваща го - пак надупчване на вратлето и дялкане.
Ха, кажете ми сега - ако е психотичен епизод, в момента, който осъзнаеш, че си държиш детето и го наръгаш първия път с нож, няма ли да се стреснеш и да дойдеш на себе си?
А ще планираш ли убийството на децата си, при психотичен епизод?
Да, тя съвсем съзнателно е планирала убийството на децата си, извършила го е по план, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвите начин. За да накара мъжът и да страда. Защото вече не я иска, тогава ще страда. Тоест, тя е била вменяема. Не е имала психотичен епизод, който да предполага невменяемост, нито убийството е извършено в момент на афект, а е било пак казвам - планирано.

Познавайки манталитетът на санданските отчаяни съпруги, както и след разговори с психиатърът, както и някои от разследващите полицаи, съм напълно склонна да вярвам, че да - тя е имала следродилна и може би клинична депресия, но това не е психично заболяване и тя не е невменяема.
Съпругът и не я е тормозел и в това съм 90% сигурна. Просто е кръшкал и не я е обичал и желаел.
И ще бъда бясна, ако при всичката тая фактическа обстановка, накрая и залепят някоя шизофрения и я тикнат да се лекува, вместо да я заключат, за да живее докрая на дните си с мисълта за това какъв изверг е.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 02:25 от KPP

# 591
Kpp, супер, обаче така поставен случая, задава въпроси:

- щом не е шизофрения, защо мъжа и родителите му твърдят точно това - че е била болна от млада и е крито
-щом си е измислила делото за насилие, как така го печели и то след убийството на децата
-психотичен епизод може да продължи повече от 1 минута, напротив, понякога държи с часове, докато не знаеш какво правиш, но въпреки това между психотичен и депресивен епизод има разлика един океан
-това,че мъжа хойкал как отхвърля идеята също така да е биел и обиждал Кристина
- тя е имала работа в последно време
-тъй като съм страдала от следродилна депресия мога да кажа, че ме удари скоро след раждането. 3 години по-късно вече я няма. Не съм сигурна, че при такива големи деца може да се смята тежка следродилна депресия.
-тя е повтаряла - искат да ми вземат децата, а не - нека хойка сега. Това е важно и не говори за ревност
-тя не е имала по-ранни епизоди на само нараняване или нараняване, което Обикновено има в тежката депресия
-ако е със всичкия си защо вече не е осъдена? Защо още е в психиатрия? Шизофрения не се имитира лесно и то пред психиатри..
-ако мъжа е знаел, че не е добре защо е оставена сама с децата? Този любящ баща защо чака свидетели, за да разбие вратата, ММ направо би счупил касата преди да се обади на майка ми и баща ми! Забележете, да дойдат да свидетелстват. Защо не е викнал някой съсед?
-мнооого въпросителни излязоха сега и ще е интересно как ще се развие случая

Разбирам, че в града хората говорят, но повярвай, че никой не знае какво е зад затворени врати на един дом. Сега щом са пуснати и такива клюки, мен още повече почва да ме съмнява този мъж. Едно, че мяза на мутра, второ, че не спря да измисля нови и нови версии и болести на тази жена.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 03:43 от May Ling

# 592
Ужасно!!!!!

Боли ме, докато чета какво се е случило....
Горките деца!

Вероятно не е невменяема, но е чисто луда, пълен изрод!!!!
Нямам думи....т.е. имам,  но ще ги спестя.

ПС: Айде сега, мъжът й бил виновен.... Когато не ти е добре в семейството, развеждаш се, не си колиш децата!!!!!

# 593
Не знам как си представяте, че нормална жена и майка с всичкия си, може да си заколи децата хладнокръвно. Да ги заколи! Децата са обгрижвани, видя се от снимки, не е някоя ненормалница, която ги е малтретирала. За мен е категорично отключен психотичен период и тя не е осъзнавала какво прави. Когато и ако изобщо е осъзнала след деянието, вероятно е изпаднала в шок или обостряне на психическото заболяване и състоянието е останало перманентно, щом все още е в клиника.

# 594
Не си го представяме, много ясно..... Като цяло не си представям нормален човек да убие друг, освен ако животът му не е застрашен. Обаче се случва и убийците лежат в затвора, т.е. не са невменяеми. Въпросната госпожа може просто да е изрод, но да е с всичкия си и умишлено да го е сторила, както се разказа по-горе. Не искам дори да мисля какво са преживели горките душички!!!
Много убийци се представят за луди, за да отърват затвора. Защо и в случая да не е така?

# 595
  • у дома...
Или да убие мъжът си. Така повече никога няма да хойка!

# 596
Защото обикновено като се представят за луди не им минава номера. И тази жена, ако не е луда, номера няма да мине. На мен ми е много чудно как така не осъзнавате, че дори изродите са изроди, защото нещо в главата им не е като на нормалните. Те не го контролират. Социопатите нямат емпатия - не усещат, че другите ги боли. Странно Кристина да е социопат - наистина децата са били обгрижвани доста добре и не отговаря на типа.

Но шизофрения може и да има или друго от подобните, болест която се отключва. И не си мислете, че се стараем да я оправдаваме. На мен просто ми е чудно поведението на съпруга. И по време на инцидента и преди и след това.

Като например вярно ли е, че е бил прекалено строг с децата? Че ги е карал да лягат за 10, за наказание? Това също е жестоко и повече говори за липса на емпатия, особено, когато е редовно. Вярно ли е, че децата ги е било страх от него? Има въпросителни този случай и изневери са последната дупка в кавала.

# 597
Като майка, този случай ме ужасява по неописуем начин. Не мога да приема, че психично здрав човек може да извърши нещо толкова потресаващо и съм сигурна, че жената е болна.

На мой приятел гаджето му отключи шизофрения внезапно и неочаквано. Отне месеци докато семейството й и моят приятел осъзнаят какво се случва, а те са интелигентни и отговорни хора, които не биха подценили ситуацията. За съжаление лечението не е толкова просто, пробват се много лекаства, докато се намери подходящото, сменят се дози, даже с лекарствата болният получава кризи, които трудно се овладяват.

Съгласна съм с May Ling, болните хора не са си избрали да се родят такива. За съжаление мозъкът им е увреден и те не могат да контролират действията си, като нас. Въпреки това, след като са извършили убийство, те трябва да бъдат под строг контрол, но не съм запозната какво точно се случва с тях ако са освидетелствани.

# 598
Защото обикновено като се представят за луди не им минава номера. И тази жена, ако не е луда, номера няма да мине. На мен ми е много чудно как така не осъзнавате, че дори изродите са изроди, защото нещо в главата им не е като на нормалните. Те не го контролират. Социопатите нямат емпатия - не усещат, че другите ги боли. Странно Кристина да е социопат - наистина децата са били обгрижвани доста добре и не отговаря на типа.

Тук никой не твърди друго! За да убиеш друг човек, трябва да не си нормален. Обаче може да си вменяем и да осъзнаваш какво точно правиш. Според мен тази жена е осъзнавала точно какво прави и сега се опитва да се представи на жертва, за да отърве затвора, където със сигурност няма да я посрещнат с отворени обятия.....

Повечето убийци не са луди, а се смятат за много по-умни от другите и че ще им се размине убийство. Повечето са социопати и завършени егоисти. Едно е да си ненормален, друго е да си невменяем!

Какво значи - те не го контролират? Утре пак може да убие, щото "не го контролира". Да се прецени от специалистите и затвор или психиатрия под строг режим до края на живота.

# 599
  • Пловдив
А психиатърът, противно на всякаква етика, обсъжда детайли с бг мами...

Общи условия

Активация на акаунт