Криминални досиета

• 422 976
  • 6 933
  •   4
Отговори
# 960
  • София
Случаят с Орлин Владимиров беше наистина впечатляващ, дори колегите му го защитаваха, докато не излязоха подробностите. Материалите на Тина Ивайлова с криминалистите и как са разплели убийството ми бяха интересни, рядко ни показват и тази част. Капка съжаление нямаше у него.

# 961
Интересен случай на Синди.

Наромня ми, че наскоро четох една книга, за жена, която има раздвоение на личността, но не си спомня за другите в нея и извършва престъпления, натопява собствения си брат за множество убийства. Накрая се оказа, че цялото действие й се случва в главата. Всичко това пък идва като резултат от научните опити на осиновители й, който бил психиатър и упражнявал разни експерименти с осиновените си деца и сираци от болница за душевно болни Scream

# 962
Ами не е виновен шофьорът, ама можеше да помисли малконс главата си и да се сети, че нещо не  е както трябва. Не че нещо, ама сега дали му е по-добре да живее с мисълта, че е можел да спаси детето, а не е, щото хората сме станали супер егоисти.
Чак сега ме хваща яд..

Шофьорите на таксита какво ли не са виждали и вече не им прави впечатление. Но те винаги си карат с едно наум. Имам познат шофьор на такси, който кара само денем, и казва, че нощем е доста опасно и за никакви пари няма да шофира.

# 963
Здравейте, включвам се с  новина, свързана с един от най-мистериозните криминални случаи в историята на на Австралия - смъртта на мъжа от Самъртън или т.н. Случай "Тамам шуд" - според учени самоличността на мистериозния мъж е установена, твърди се, че загадъчният мъртвец е Карл/Чарлс Уеб, 43-годишен електроинженер, родом от Мелбърн, като много въпроси относно мистериозната му смърт засега остават без отговор.

https://www.theguardian.com/australia-news/2022/jul/27/somerton- … ntified-australia

https://dnes.dir.bg/na-fokus/koy-e-mazhat-ot-samartan-razgadaha- … dki-na-avstraliya

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 00:36 от _Електра_

# 964
  • София
Здравейте, включвам се с  новина, свързана с един от най-мистериозните криминални случаи в историята на на Австралия - смъртта на мъжа от Самъртън или т.н. Случай "Тамам шуд" - според учени самоличността на мистериозния мъж е установена, твърди се, че загадъчният мъртвец е Карл/Чарлс Уеб, 43-годишен електроинженер, родом от Мелбърн, като много въпроси относно мистериозната му смърт засега остават без отговор.

https://www.theguardian.com/australia-news/2022/jul/27/somerton- … ntified-australia

https://dnes.dir.bg/na-fokus/koy-e-mazhat-ot-samartan-razgadaha- … dki-na-avstraliya

Еха! Не мога да повярвам, че поне са установили самоличността му. Този случай го научих покрай книга на Кинг, вдъхновена от тази история. Най-накрая някакво развитие, дано успеят да го разрешат. Simple Smile

# 965
На Стивън Кинг ли книга? Как е заглавието?

# 966
  • sofia
На Стивън Кинг ли книга? Как е заглавието?
Колорадеца

# 967
Как съм пропуснала тази тема...
Почнах да чета, но попаднах на случай с убиството на Фани Адамс, може да е споменато преди...
линк https://sanovnik.bg/n-96612-%D0%97%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%89 … D0%B5%D0%B3%D0%B0

В английския език има идиом сладката Фани Адамс, който означава да получиш нещо безплатно, което не си заслужава. Зад тази метафора обаче стои зловеща и трагична история.

Истинската Фани Адамс била дете на селскостопански работници, които макар и с оскъдни средства, успявали да издържат прилично двете си деца. Те живеели в малка къща в Олтън, Южна Англия.

В последния ден от живота ѝ баща ѝ бил на крикет, а майката ѝ се занимавала с домашните ангажименти и изпратила 8-годишната Фани да играе с 5-годишната си сестра Лизи и тяхната приятелка Мини.

Трите деца се отправят към полетата край града, когато са забелязани от 29-годишният чиновник Фредерик Бейкър. Той тръгва след тях, а те не се изплашили, тъй като често го виждали в църквата и го смятали за почтен мъж.

Това, което децата не знаели, е, че Фредерик е педофил. Първо предложил на Фани половин пени, за да се разходи с него в близката градина с хмел. Тя обаче отказала. След което той предложил на децата същата сума, за да играят другаде, но и те не се съгласили.
Бейкър се отдръпнал и започнал да ги наблюдава. След час децата тръгнали към дома, а Бейкър направил нов опит да привлече вниманието на Фани. След като и този път не успял, той я грабнал и избягал към градината от хмел.

Ужасените от видяното Мини и Лизи разказали за случката и още същия следобед започнало издирването на Фани. Фредерик Бейкър отрекъл обвиненията за отвличане и казал, че е видял децата, но ги е подминал. Той бил човек с висока репутация, заради което местните повярвали на думите му.

Никой обаче не е виждал Фани и след като не се прибира за вечеря, опасенията, че нещо лошо се е случило с нея, се засилват. На следващия ден страховете на родителите ѝ се потвърждават. Местният фермер Томас Гейтс открива разчлененото тяло на Фани, разхвърляно сред хмела.

Опустошеният баща веднага грабнал пушката си и тръгнал да търси Бейкър, но бил спрян от властите. Когато полицията отива в офиса му, на бюрото намира бележка Убих това момиче и беше чудесно.

Няколко месеца по-късно Бейкър е заловен и въпреки че адвокатът му пледира невменяемост, е осъден на смърт и обесен в нощта срещу Коледа.

Няколко години по-късно смъртта на 8-годишното момиче става източник на фраза, която и до днес се използва в британския английски. По случай Коледа на британския флот са раздадени безплатни консерви с агнешко месо, но моряците не харесали вкуса му и се шегували, че напомня на разчлененото тяло на Фани Адамс.

Така се появява идиомът сладката Фани Адамс, който е синоним на безполезен подарък.

# 968
По отвратително от убийството на детето е само гадната "шега" на тъпаците моряци и безумния идиом. То вярно, че на чужд гръб сто тояги са малко, ама да се шегуваш с разчлененото детско тяло като го свързваш с кофти месо за ядене е меко казано налудно.

# 969
В другата тема попаднах на историята за  Ейша  Дегрии.
Търсейки информация, попаднах на канала на Elena Sidorova (на руски е). След видеото за Ейша ми тръгна следваща история- за Никълъс Баркли- https://www.youtube.com/watch?v=TuLnYKpx5hQ&list=PLm8HLmvzKj … p92Z&index=60
Огкъдето пък попаднах на документален филм по случая- https://www.youtube.com/watch?v=VOsKFj-GrN0

Ако се сещате за други подобни, с филми по тях (без значение документални или игрални)- пишете, интересно ми е да гледам такива неща, когато имам време за уплътняване.

# 970
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в друга тема ми помогнаха да ви намеря Simple Smile
идвам с въпрос.
края на пролетта/лятото на 1985 или 86 бяхме на екскурзия до Русе.
предната вечер бяха изчезнали две момичета.
понякога се сещам за тях, чудя се намериха ли ги...
какво е станало...
в онова време не се съобщаваха такива неща по телевизията и във вестниците.
мисля, че името на едното беше Галина, но не съм сигурна.

за тях ми се иска да разбера.

спомняте ли си случая за пребитото от бой детенце? майката беше музикантка. платила на семейство да го гледа, а те прехвърлили детето на двам младежи.
знае ли се как е детето?
 какво стана с младежите?

Благодаря.

# 971
  • София
Да, спомням си. Момченцето се казваше Еци, възстановил се е от травмите, така съм чела, и родният му баща след това е започнал да се интересува от него и да полага грижи. За побоя съдиха две момчета - едното се казваше Патрик Първев, другото не помня. Чела съм присъдата (окончателната) в сайта на Върховен касационен съд. Получиха по няколко години затвор, нищо особено като присъди.

# 972
  • София
За Еци бяха казали, че физически май се е възстановил, но с психолог са продължили няколко години (може и до днес, нямам представа).

А за момичетата не съм чула нищо, опитах да потърся, но не намерих информация. Дано са се намерили и това да е причината.

# 973
Била съм дете, но помня, когато изчезнаха деца, не от Русе. Нашите не ни пускаха да излизаме. Много беше страшно...
Едното от момичетата е била сестра на мой познат, не близък и затова не съм разпитвала какво е станало.

# 974
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря.
засега не мога да помогна на темата, само ще ви чета.

Общи условия

Активация на акаунт