Криминални досиета

• 419 841
  • 6 874
  •   3
Отговори
# 6 660
  • при късмета
Е, зависи какво е направил. Ако е примерно сериен убиец и изнасилвач, е повече от редно никога да не е в обществото, независимо от възрастта му

# 6 661
Това е случаят с убитото момче в Пазарджик.  Убиецът е млад, но му дадоха доживотен.  В момента обжалва присъдата.

# 6 662
  • София
Мисля си, че ако бяха изчакали линейката момчето можеше и да е живо. Това местене, разнасяне и транспортиране в кола, не е никак безопасно.
Но явно никой не е разбрал какво се е случило.

# 6 663
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мисля, че нямаш образованието, знанията и опита за да правиш такива заключения и да вменяваш вина.

Мир на душата му.
И дано тази трагедия доведе до промяна, но се съмнявам.

# 6 664
  • София
Това е случаят с убитото момче в Пазарджик.  Убиецът е млад, но му дадоха доживотен.  В момента обжалва присъдата.

Да, за него говорех. Не става въпрос за сериен убиец или изнасилвач, а за еднократно убийство с нож на друго момче заради ревност. Поне така беше представено.

# 6 665
Както и  да е представено...това е убиец и убийство. Факт.

# 6 666

Факт е. Но ако всички убийства се наказваха еднакво за какво ни е съд? Щеше да се отваря закона и да се прилага автоматично написаното.

# 6 667
  • София
Мисля, че нямаш образованието, знанията и опита за да правиш такива заключения и да вменяваш вина.

Мир на душата му.
И дано тази трагедия доведе до промяна, но се съмнявам.
Че на кой вменявам вина?
Все едно аз да се засегна от обобщението, че всеки гледа и никой не помага.
При такива ситуации винаги водещото е ненамеса без компетентност. Защото може да утежни състоянието, вместо да помогне.

# 6 668

Факт е. Но ако всички убийства се наказваха еднакво за какво ни е съд? Щеше да се отваря закона и да се прилага автоматично написаното.

Че къде пише че автоматично е приложено.
Те съдиите щом са му дали доживотна, не е автоматично. Конкретно баш си е.

Изобщо като пишете нещо, мислите ли изобщо...

# 6 669
Пише по-нагоре с претенциите за доживотен понеже е убийство. И аз пак писах, че не става така, защото има много видове убийства, при различни обстоятелства,  с различен умисъл и прочее.

А апострофирах твой пост, защото преди теб написаха именно, че има различни нюанси:
Цитат
Не става въпрос за сериен убиец или изнасилвач, а за еднократно убийство с нож на друго момче заради ревност. Поне така беше представено.
А ти отряза, че било убийство и толкоз.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 10:14 от Черна станция

# 6 670
Не следиш дискусията. Говорим за конкретен случай.
Вметката ти....като кръпка.

# 6 671
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мисля си, че ако бяха изчакали линейката момчето можеше и да е живо. ...

Пак тя, ето това е вменяване на вина на хората, които са се опитали да направят нещо.

# 6 672
Не следиш дискусията. Говорим за конкретен случай.
Вметката ти....като кръпка.

Е, според мен си беше баш в тон с последните два поста (които посочих), но щом така го схващаш няма да споря.

# 6 673
Мисля си, че ако бяха изчакали линейката момчето можеше и да е живо. ...

Пак тя, ето това е вменяване на вина на хората, които са се опитали да направят нещо.

Не го възприемам като вменяване на вина.
Има се предвид, аз също си го помислих, че линейката е била там на 4тата минута -  тоест на 4тата минута компетентно лице е щяло да прегледа ранения. А не на 24-тата или там когато обикновена кола без сирени се е дотътрила до Пирогов. Там също е имало объркване и забавяне при приемането, каквото нямаше да има ако бе откаран с линейка.
Но то с този удар директно в сърцето, не мисля че така или иначе има какво да се направи.

# 6 674
  • София
Малко вън от темата, но хората наистина са адски незаинтересовани и безразлични. Аз имам чувството, че ако умираш, по-скоро някой ще си извади телефона да те снима, а не да ти помогне. Дъщеря ми преди 4-5 години се спъва от връзката на маратонката си и пада на перона в метрото, след като слиза от влака. Пада по очи, удря си лошо носа, потича й кръв съответно. Абсолютно никой не спира да я попита дори как е, била е на 10-11 години, дете, с тежка раница. Всички са я подминали и това я беше впечатлило най-силно. Не разбитият нос, а хорското безразличие. Съвсем пресен случай с мен лично. Съвсем неочаквано, ей така от нищото, се задавям с хапка кокосов десерт, на паркинга на Лидл. Сама съм. Не мога да си поема въздух, не мога да говоря, не мога да кашлям, не мога да викам - нищо! Започвам да се удрям отпред в гърдите, за да изхвърля хапката, не става. Кошмарно е усещането, просто нищо не може да се направи. Става за секунди. Двама или трима души ме подминават, виждайки, че не мога да дишам и махам безпомощно. Две момчета тийнове се спряха да ме питат добре ли съм, аз не мога да говоря, задушавам се и едното момче се досети и ме тупна по гърба 2-3 пъти. Хапката изхвръкна и успях да си поема въздух. Изживях ужасен кошмар на безпомощност. Да, хората наистина са адски безразлични, за съжаление. Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт