Криминални досиета

• 419 513
  • 6 867
  •   3
Отговори
# 6 765
  • Glasgow
Mariya, аз също не разбирам как Диди получи толкова малко, а партньорката на Епстейн 20 години. Не е ли един и същ тип престъпление, трафик и склоняване към проституция?

# 6 766
  • София
У нас възрастта за съгласие е 14 години, но пак 7 е много под това.

# 6 767
  • София
Сега остана само да чуя, че защитавам престъпника.

...и мразиш кучетата.

# 6 768
  • Deutschland
Съдът е установил, че всичко е било със съгласието на детето, а насилника е давал пари. Пито, платено. Някъде прочетох, че с тези пари майката си купувала алкохол.
Иначе по селата стават страшни неща, но всеки си трае. На никой не му се ходи в съда. Това, че хората там са смирени, трудолюбиви и кротки е мит.

# 6 769
Ами то има и такива, които "със съгласието на детето" правят секс и с 2-3 годишни...

# 6 770
  • Deutschland
Кастрация трябва.
Не мога да го проумея просто.

# 6 771
Ето нещо, което трябва да се промени. При ЛЛ се иска мой подпис, а на педофил може да консентва.
В Европа е 18.

# 6 772
  • Пловдив
Ето нещо, което трябва да се промени. При ЛЛ се иска мой подпис, а на педофил може да консентва.
В Европа е 18.
А педофила го съдят, защото...?

Съгласие в случая е нещо фактическо. Не е свързано с определена от закона възраст или дееспособност.

# 6 773
И как фактически се установява, че дете е дало съгласие за нещо, което е далеч от неговото физическо и психическо развитие?  Разбира ли детето на какво се съгласява? Последствията?
Много са го осъдили, няма що..

# 6 774
  • Пловдив
Ми ей така, както се установява даване на съгласие. Както за всяко нещо. Не се изисква нещото да е подходящо за неговото развитие и не се изисква дееспособност. Това не можете явно да разберете повтарящите за "валидното" съгласие.
Както ако дете се съгласи да дойде с тебе някъде срещу да го замъкнеш насила, да се съгласи да му обуеш чорапи или да му сложиш ваксина или да му ги нахлузиш/набодеш насила. Е така, по същия начин се установява съгласие. Чорапи ако разбира какво е, ваксина не разбира - не се изисква такова зряло разбиране, за да преценим дали е налице простият факт на съгласие. Да, знам, че чорапите и ваксините за разлика от секса не са вредни за дете. Това не определя наличието на съгласие, определя други неща. Съгласието в случая няма връзка с дееспособност и правно валидна воля, няма връзка и с позволеност. Пак е забранен сексът с дете и при негово съгласие, и точно затова го съдят. Липсата или наличието на съгласие определя вида на престъплението.

# 6 775
Сексът се приема за особено опасно и травмиращо нещо и затова законът изрично и специално за секса е наредил да не може да има съгласие преди детето да стане на 14.  За ваксини, даване на вредни храни и прочее законодателят не е сметнал за нужно да приема закон, но за секса по цял свят се приема, че ако се прави преди 14 годишна възраст е изнасилване. Просто не проумявам как може да има дискусия и да се оправдава онова животно със съгласие на детето???

# 6 776
  • София
Ако заведеш чуждо дете някъде, дори и то доброволно да е дошло, ще те обвинят в отвличане.
Дете под определена възраст, не може да даде съгласие за секс.

Елора, пеняването по форуми и петиции вев ФБ не вършат работа. Също и мижави протести по единични случаи.
Протестът трябва да е масов срещу прокуратурата и съдебната власт. Действията им са престъпни в случая с Коцев, а и кой знае още в колко други.

# 6 777
Много са ниски присъдите за сексуални престъпления. 7-годишно дете не може да дава съгласие за секс, както и не може да изповядва сделки, да пие или пък да гласува. Подозирам, че детето е от малцинствата, а съдебният състав са малоумни. На обществото се изпраща ясното послание "Можеш да блудстваш с малолетно дете и няма да лежиш в затвора". Непростимо. Каква е присъдата на майката или тя не е получила такава? Да трафикираш дете е много, ама много сериозно престъпление.

# 6 778
Магдена, много от високо го даваш. Приеми, че за простолюдието секс със 7 годишно Е изтезание. Дори и чисто физически, да не говорим психологически. Не знам аплодисменти ли очакваш точно за мнението си, че не е изтезание, а просто норма за едни диви и прости хора, но това просто не е вярно. Познавам доста хора от всякакви етноси и социален статус и няма хора, колкото и да са прости и неуки, за които като цяло да е нормално и прието да се предлага 7 годишно дете за секс срещу пари. А престъпен контингент сред алкохолици и всякакви дрегадирали родители и педофили има от всякакъв етнос и социален статут.

# 6 779
  • Пловдив
Отказвам се.
Добре, съдът е малоумен, не е разбрал закона, вие знаете по-добре как е, идете да му го обясните. А, чакай, той е малоумен и няма да разбере.
Аз че защитавам и оправдавам престъпници, също и че казвам неща, от които никога не съм споменавала и буква (една беше "запомнила", че съм твърдяла за Дебора как сама си е виновна и че лъжа, мажа и извъртам), вече отдавна знам.

Общи условия

Активация на акаунт