Криминални досиета

• 444 537
  • 7 381
  •   64
Отговори
# 7 260
Според източници на NOVA нито един от мъжете, открити до хижата, не е имал оръжие в ръката си, за да се заключи, че става въпрос за самоубийство.”
Хем горе пишеше, че до тях са намерили три пистолета и карабина, хем тук пишат, че нямало.

# 7 261
  • София
Мелее, това с индийските практики съвсем крийпи стана.

# 7 262
Кучетата могат да тръгнат след човека и да го издадат, никой не иска кучешка потерия след себе си. Отделно, че изпълняват и команди. Въпросът е чии. Съмнявам се външен човек незабелязано да прикотка на втори етаж 2 кангала и няколко добермана (спекулирам за породите).

Сега прочетох за хипнозите, шаманизма и т.н. Като нищо да ги е надрусал с някоя аяуска.

# 7 263
  • sofia
Родният му баща също е професор, агент на ДС  от разузнаването. Той също симпатизира на разни учения . В каква среда е отглеждан Калушев не знам, но очевидно е професорска и елитарна.

# 7 264
Само по  местоположението от телефона могат да разберат откъде се е обадил, писал...Ако има желание де...Също разпечатка телефонна...Абе в този дигитален свят е много по лесно и бързо да разкрие престъпление.. Стига да има желание и добре обучени хора де...

# 7 265
Е, пишеше, че е бил в хижата, като е пратил смс-а, ама какво е направил точно не е ясно.
На мен ми е интересно записите от камерите какво показват. Нали навсякъде пишат колко много камери е имало. Това са видяли първо разследващите, ако е било достъпно и според мен и вече знаят какво се е случило.

# 7 266
Според мен полицията знае повече, отколкото се казва.

Интересно ми е да прочета анализи на криминален психолог накрая.

Също се надявам да няма повече жертви. Че ние тука хубаво "разследваме", но едно момче вероятно придружава в момента ламата борец (по Ботев).

Съжалявам, но колкото и да ми се искаше да вярвам, че са от добрите и става.въпрос за дървена мафия и бракониери,  не е баш така.

# 7 267
Кой е баща му??

Ами как пианист, Ръководител на катедра в Музикалната Академия и Художник, които са от съоснователите на тази агенция се връзва с бус, пълен с оръжия, милитаризирана хижа, заплашване на туристи и всякакви паравоенни чудесии? Или пък с дрога? Тия хора са съучредители...

# 7 268
Аз веднага си помислих за наркотици, може някой да ги е избил по тази линия, вкл. да са дължали пари.
Това не изключва и педофилия, явно са били чалнати, като му чета на този стиха, който е публикувал, а и това Мексико..
Според мен и той е убит, предупреден е бил даже.

# 7 269
  • София
Аз пак да кажа, хижата била уж обитавана от десетина души, никой не е казал, че точно тези тримата убити са ходели с маски и пушки из горите. Тези двама, които са си имало свой бизнес и занимания, едва ли са били там за постоянно дори.
Не се говори кои са другите, ако има такива. Какво са правили там, по чия покана или поръчка.

Ако някой "не е случаен" в тази история, предполагам е точно Калушев. Аз познавам немалко такива вече застаряващи "момчета" без семейства, еколюбители, парапланеристи, катерачи, някои без постоянна работа тук, а пътували и увлечени кой по Непал, кой по Южна Африка. Практики, тантри-мантри. Общото между тях е, че никой не си е купил грандиозна хижа и декари земя от Искра Фидосова, нито е натъпкал въпросния имот с пушки, та... Или "не е случаен" при все фините си родители, или зад него не стоят случайни. А тримата загинали наистина може да са най-невинни в тая история, знае ли се. Дано разберем.

# 7 270
За Николай Златков - нищо

# 7 271
  • sofia
Баща му е Георги Иванов Калушев.

# 7 272
Нещо е имало в тази хижа.
Не искам да си съчинявам и да ги очерням, но за да не пускат никого вътре е имало причина-държали са нещо далеч от очите.

Окончателно ме убеди поста на съседа. Никога не е минавал зад бариерата. Сори, ама това е много странно - най-близки съседи на км, помагали си в екстрени ситуации и никога не поканен да влезе и си говорят на бариерата.
Това е супер нетипично въобще за българите, камо ли за съседи по такива места.

Нещо е имало в тази хижа, което са криели.

# 7 273
  • Другата България
Сега пак се върнах и прочетох първо изнесената информация.

1. Какво не са можели да издържат. И ако използват "повече", то вероятно е в някакъв контекст, който майката знае.

"Нова телевизия съобщи, че сигналът на телефон 112 е подаден от майката на единия мъж, с когото тя не е можела да се свърже. Според информацията на телевизията, „единият от тях (не е ясно кой точно – бел. ред.) се е свързал с майка си“, говорил е в множествено число и е казал: „Повече не можем да издържаме“.
Скрит текст:
2. Според свидетелствата на кмета, телата са били едно до друго, като до тях е имало оръжие.  Или са преместени впоследствие или не става ясно как трима мъже са позволили на един човек да ги застреля и тримата.

Скрит текст:
"Той казва, че мъжете са „застреляни, убити, наредени един до друг",
...
Кметът казва, че „вътре е намерено много оръжие“. При убитите мъже са намерени три пистолета и една карабина.

3. Кучетата. Ако са външни хора, няма логика да изпроводят тия кучета до втория етаж и да ги заключват.
Скрит текст:
"Кметът свидетелства, че собствениците на хижата са имали големи кучета, които са намерени „изгорели и заключени на втория етаж

Излиза, че Калушев, се е сбогувал не само с майка си, но и с фб аудиторията си.
Това не е точно така.
Вчера на брифинга на полицията Захари Васков съобщи, че сигналът е подаден от свидетел.
Вероятно същият, който впоследствие е задържан в Гинци и се разпитва в София.

# 7 274
Сигнал е имало за пожар, обаче идва веднага не само пожарна, но и ДАНС, полиция, кмета със свидетел и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт