Криминални досиета

• 443 002
  • 7 304
  •   13
Отговори
# 7 290
Ако е комуна, ще се вижда от преминаващи, ще извършват всякакви дейности, те не стоят заключени.

# 7 291
Аз пак се лашкам между  това дали писмото е педофилско и се оправдава пред майка си, знаейки, че ще излезне наяве, или пък е възможно това да е някаква държавна операция под прикритие, с използване на уж НПО и да са ги пречукали "вражески" елементи. И заради това така се мълчеше в началото. И властите прикриват версията и се опитваха да минат с версията със самоубийството, а сега секта и педофилия.
В България се борят про-руски и про-западни интереси и е напълно възможно някой агент да пречука друг. И тогава той пак би знаел, че ще трябва да лъжат за него, за да прикрият истината. Между другото, не се споменава нищо кога точно са убити и други резултати от аутопсията. Къде са близките на убитите?

Майката също звучи някак странно...
Примерно, ако имаме някаква чувствителна операция там по границата със Сърбия и тия хора биват избити и вс е опожарено, то тогава властите няма да кажат какво се е случило, а ще се опитват да пробутват някакви версии...а и в началото доста се мълчеше сякаш.

Убитите нямат ли близки, които да ги защитят или да изискват разследване? Нещо не е мн типично поведението им. А вече минаха два дена...Това също навява някакво странно усещане...

# 7 292
Човек от близкото село, каза по тв, че виждал момичета, които се държали фриволно и сякаш не били с родителите си. Само не разбрах тези момичета със загиналите ли са били или ги е виждал около хижата.

# 7 293
Нещо е имало в тази хижа.
Не искам да си съчинявам и да ги очерням, но за да не пускат никого вътре е имало причина-държали са нещо далеч от очите.

Окончателно ме убеди поста на съседа. Никога не е минавал зад бариерата. Сори, ама това е много странно - най-близки съседи на км, помагали си в екстрени ситуации и никога не поканен да влезе и си говорят на бариерата.
Това е супер нетипично въобще за българите, камо ли за съседи по такива места.

Нещо е имало в тази хижа, което са криели.
Но пък нали винаги е имало обучаващи се хлапета, каква тайна ще опазиш Сигурна съм че " свръхсекретната база"е нещо яко преувеличена и удобно  запалена . Кметът ми е съмнителен също .

# 7 294
Ето го пак писмото и въпросите, които поражда:

"Нищо от това, което ще чуеш, не е вярно, дори и частичка, но нямаме никакви сили повече да се борим с тази кочина... " - Срещу какво са смятали, че се борят?

То не е причината, то е просто капката, която преля за всички нас чашата, поредният искрен опит да помогнем на едно болно дете - момиче е, в твоя чест Simple Smile)) Отново говори в множествено число.

Прости ми, благодаря ти от сърце и когато намериш сили (по-скоро е по-добре), просто си насочи мисълта към мен и ще ме намериш.
Настоява майка му по-скоро да намери сили и да го намери? Означава ли това, че той няма да се намери сам преди това? Или да го намери като духовно присъствие само, защото съзнава, че няма да е жив.

Този свят е един много стабилен сън. Няма смисъл да го превръщаш в кошмар. Направи напук и виж вътре в себе си и се усмихни.
Тази част не я разбирам.

Ако има "лоши", срещу които са се борели, защо Калушев е пощаден?

# 7 295
Из фб е пълно с откровения на познати на загиналите колко добри хора са били. Да, ама забравят, че хората понякога имат двойствен живот. Не казвам, че със сигурност тук случаят е такъв, но просто това, че някой е бил мил с теб/помогнал ти е с нещо, далеч не значи, че през нощта не изтезава животни, например. Това последното по повод новия случай в свищовско село, където са зверствали над животни. И пак хората около тях ги описват като тихи, кротки и добри.

# 7 296
Ако погледнем отново към възможността за някаква операция, свързана със сигурността... По принцип, много чувствителни държавни дейности по света се прикриват с параван Екология и парите минават през НПО и фондации. Даже аз си мисля, че наличието на счетоводител- корифей, както го хвалят Дечо, не е случайно...

Също така, това бързо е основано 2022, в началото на войната с Украйна...веднага е на договор/споразумение с министерство...

# 7 297
Част от интервю на Нова с майката:

- Това е пълен абсурд, това го направиха в жест на отвращение към всичко, което е в България.

- Какъв е смисълът на всичко това, което ми казвате?

- Е няма за какво да го разбирате. Съжалявам. Това е до тук.

# 7 298
  • Glasgow
Аз за Свищов все още не мога да го асимилирам, точно тази жена е за която пишеха по групите и която знам от квартала 😖 не мога да го проумея, продавачка в един магазин, абсолютно обикновена, дори мислех, че е натопена, но в един сайт имаше снимки със "сценичния ѝ образ" и животните, едни костюми, маски, високи токове, вижда се малко от лицето, тя си е🤮🤮🤮 сигурна съм че ако питат комшиите биха казали за мен, че подозират защото съм вечно "набурсучена" (на майка ми реплика), не поздравявам, а тази жена една кротка и мила.
Как изобщо се свързват с тези поръчители, как се намират един друг, изобщо не проумявам

# 7 299
  • sofia
Ето, и тя мила, кротка и добра, пък после...

# 7 300
  • София
Аз не разбрах - уж охрана, уж бариери, пък в хижата само трима убити с по един куршум. Първо говореха за престрелка, пък май е било екзекуция.
И Сарафов милинкият-потресен, не знаел, че съществуват такива неща. И лошите родители, дето саботират разследването. Толкова ми е противен, че каквото и да каже, няма да му повярвам.
Изперкал е май Калушев и е убил другите, дори не са разбрали, какво се е случило.

# 7 301
Ето го пак писмото и въпросите, които поражда:

"Нищо от това, което ще чуеш, не е вярно, дори и частичка, но нямаме никакви сили повече да се борим с тази кочина... " - Срещу какво са смятали, че се борят?

То не е причината, то е просто капката, която преля за всички нас чашата, поредният искрен опит да помогнем на едно болно дете - момиче е, в твоя чест Simple Smile)) Отново говори в множествено число.

Прости ми, благодаря ти от сърце и когато намериш сили (по-скоро е по-добре), просто си насочи мисълта към мен и ще ме намериш.
Настоява майка му по-скоро да намери сили и да го намери? Означава ли това, че той няма да се намери сам преди това? Или да го намери като духовно присъствие само, защото съзнава, че няма да е жив.

Този свят е един много стабилен сън. Няма смисъл да го превръщаш в кошмар. Направи напук и виж вътре в себе си и се усмихни.
Тази част не я разбирам.

Ако има "лоши", срещу които са се борели, защо Калушев е пощаден?

Написано е така, сякаш те сами са решили отнемат живота си. Не съм убеден, че това съобщение е истинско.

# 7 302
Аз пък се замислям за мексиканското семейство..Дали не са избягали с него от Мексико заради нещо или някой заедно с дъщеря, която крият.И този някой е открил Калушев къде е с момичето...Защото убийствата са си точно тип Мексикански..

# 7 303
Няма как Калушев да не е замесен в убийството , но къде са останалите двама ?
Пълна мистерия е този случай. Толкова противоречива и разнопосочна информация, нищо не се връзва.
Дали полицията не подвежда нарочно  с информацията, би трябвало вече да имат водеща версия. Камери, клетки от телефони, следи, разпити, това си е била цяла организация все пак. Проблемът е, че още не са изнесени никакви достоверни факти . Всичко може да бъде подложено под съмнение.
Но ако наистина са били добре въоръжени, със скъпа техника и джипове - кой е финансирал всичко това? Едва ли скаутските лагери.

# 7 304
  • София
Прекрасно обобщение на въпросите, които повдигнаха изминалите два дни. https://www.segabg.com/category-observer/5-neudobni-vuprosa-za-m … OvvHfS_I-5jA6Bx2w

Общи условия

Активация на акаунт