Криминални досиета

• 474 421
  • 8 835
  •   142
Отговори
# 8 115
Виждам, че дискусията, севсем разбираемо е насочена към случая "Петрохан".
Някъде прочетох, че той много напомня на случая от филма "Вила Роза".
Не съм гледала филма, но в нета ми излиза информация само за него, но не и за истинската история, по която е правен.
Дали някой може да даде линк или да каже как да намеря и прочета повече за това, което стои зад "Вила Роза"?
Явно не само на мен ми напомня за този случай.
Информация за случая "Вила Роза" има много малко, като не коментирам преданията и старие легенди за Ванга и прочие. Не съм убедена и дали към момента се знае истинското място на вилата - има някои спекулации, но нямам идея доколко са верни. Слагам линк към клипче на ютубъри, архивните кадри започват някъде след петата минута - имайте предвид, че има няколко смущаващи кадъра. Ако материалите не са манипулирани, то това наистина е най-строго пазения случай в криминалните хроники.
https://www.youtube.com/watch?v=LX2j-avRml4

# 8 116
БТВ позовавайки се на свои източници след като МВР и днес не каза нищо за излезлите експертизи.
Част от камерите около хижата са изгорели, но част са оцелели.
На тях се вижда, че Калушев в неделя е бил там. По-късно се виждало как се качва заедно с двете деца и напускат хижата.

# 8 117
Освен убитите има достатъчно силен криминален елемент, дори само по линия на въоръжените чичовци, които с години са гонили туристи.
Някой през 2021 год. е разрешил  на собственика на хижата да си закупи 5 декара земя, в  която се е оказала туристическата пътека Ком - Емине. Така, че се е наложило пътеката да бъде изместена с 50- 100 метра. Според мен по неприятния момент е, че тази хижа се е оказала в частни ръце, вместо да се ползва от туристите. Кой и защо я е продал отначало на бай Фидос на мен ми е по интересния въпрос.
Цитат
Над 3000 деца минали на лагери в хижа със строг контрол, пълна с оръжия - нормално
Може ли информация за броя и вида на оръжията, защото аз не съм попадала на официална информация. А също и за това, че в тази хижа са били на лагер 3000 деца.

# 8 118
Христанов го каза това за петте декара и обясни защо е странно.

# 8 119
  • sofia
А не мислите ли, че бащата не е случайно днес с изявления и по трите телевизии.
Да, за да даде знак, че вярва безрезервно в Иво К. Иначе мисля, че всъщност съдейства на полицията, защото те много държаха да кажат, че не съдейства. Видях му профила на този човек, не ми изглежда от класата на Калушев, обикновено средностатистически семейство, членуват в други пещерски групи, имат  нормално битие. Вероятно са мислели, че с това обучение дават шанс на момчето да добие умения за гмуркане и пещерни занимания, които му отварят вратите за друга реализация. Тези занимания са скъпи, не са за всеки, но ако си добър и можеш, са и добре платени. Те вероятно никога не биха могли да му ги платят.Това прочетох в техните специализирани групи😀 Мисля, че просто са  една идея по-доверчиви, но вече са осъзнали какво се случва. Целта е детето. Да не изчезне.

# 8 120
  • Другата България
БТВ позовавайки се на свои източници след като МВР и днес не каза нищо за излезлите експертизи.
На тях се вижда, че Калушев в неделя е бил там. По-късно се виждало как се качва заедно с двете деца и напускат хижата.
Кои две деца?
Не беше ли едно непълнолетно момче и Николай, който е на 22 години?

# 8 121
Знам, че не ви се вярва, но дори идея си нямате подобен тип хора какви откачалки са. И ако Таки, каналджиите и дървената мафия си действат заради пари и територия, тия са посветени свише. Живеят с усещането, че са богоизбрани, това са хора с пари, връзки и достатъчно свободно време, което да посветят на лудостите си. Аз познавам такива хора, не съм близка, защото не са ми приятни, но честно казано вярвам на полицията. И откачени родители познавам, които вярват във всякакви теории, и са готови да си пуснат децата с подобни гурута. Познавам и хипер протективни, които не си пускат децата никъде. И двата вида са еднакво смахнати.

# 8 122

Пак само се говори и се хвърлят димки.
Знаем кой слуша БТВ.

Голям зор да има секта, ритуално самоубийство и т.н.

Тръгнат ли посоките към нещо различно от секта, веднага се намира неназован източник, който вади факти, как се застрелват по 2-3 пъти и подпалват хижата.

# 8 123
Кои две деца?
Не беше ли едно непълнолетно момче и Николай, който е на 22 години?

Аз и 22г. го броя за дете.
За Ники и Алекс ставаше дума. Уточниха, че това е инфо от техни източници не е официална.
Вчера казаха, че днес ще са готови,  о пак цял ден пълна тишина.

# 8 124
  • Другата България
Ясно.
Благодаря.

# 8 125
  • София
Най-малко вярвам в тезата за ритуално самоубийство. Толкова ми е фантасмагорична..... Няма въобще да анализирам жертвите не ги познавам, и не бях чувала нищо за тях до сега, но не ми се връзва с това, че няколко други човека се търсят (те каква роля са имали в това самоубийство?), нито с 3 те или 4 джипа, които също се търсят. Също ми се струва много удобно теза, за да не се налага да разследват убийство или да трябва да кажат кой ги е убил и защо. Общо взето се опитват да изкарат хората някакви хахави, които се увличат по учения и  за това са се самозастреляли. Не ми се вярва. Дори да се допусне нещо ритуално, едва ли ще е с кършум в слепоочието или под брадичката...някак си по романтични са тоя вид самоубийства, тровят се, скачат от високо, някакъв ритуал изпълняват....за мен това си е чиста екзекуция, така убива мафията.
Малко офтипик, но само да споделя, че освен туристи, на Петрохан има и боровинкаджии, които едва ли им е било приоритет опазването на околлната среда, имайки предвид, че повечето правят това за страничен доход; също свободно пасящи коне и коняри-дървари,  горе долу със същия профил. Та е възможно въпросните рейнджъри да са имали пререкания именно с такива хора, освен с т.нар туристи. Електропастира предполагам че е заради животни, които се разхождат свободно.

# 8 126
Няколко сериозни господа. Бивши и настоящи МВР кадри, извън тези, които имат задача да ръсят небивалици по медии, използват думата екзекуция.
Има такова количество теории, хора, подкасти, че не е море, а океан от теории.

# 8 127
На този ранен етап сигурно ни пускат всякакви партенки. Не вярвам да кажат истината, поне докато 15-годишното не бъде върнато в семейството му. Силно се надявам да е живо и здраво момчето.

# 8 128
БТВ-то да не бъркат МВР-то с bg-mamma. Да не се самоцитирам, но днес в 11:11 ч написах почти същото - че Калушев е надушил опасността. След като не е имал връзка с хижата е пуснал СМС на майка си и се укрил с децата, защото се страхува.

# 8 129
Нали не смятате, че берящите боровинки и гледачите на крави, ще влязат в строго охранявана лична собственост, да убият въоръжените до зъби рейнджъри, които са имали законни оръжия.
Абсолютно вярвам в личен мотив, както и не мога да приема че нормален човек ще си повери детето от 12 годишно на Калушев или че това дете няма нормални роднини, които да не се интересуват от него.
Хора, като тоя Калушев много искат да имат деца, но не им се занимава с битовизмите по отглеждането на едно дете, до към 12-13 възраст, когато става готово да бъде обучено да оцелява в тази кочина, наречена цивилизация...
Най-много вярвам, че се е измъкнал през тунелите на някаква пещера към Турция. Вероятно от там ще се снабди с фалшиви документи и ще замине за някъде. Той има много влиятелни познати, Терзиев е милионер,създател е на най-успешната българска компания за всички времена. А сега се упражнява и да управлява, един вид хоби му е. Подценявате такива хора и надценявате дребните престъпници.

Общи условия

Активация на акаунт