Криминални досиета

• 477 250
  • 8 943
  •   172
Отговори
# 8 175
Всички автомобили на границата се заснемат от камери и данните се изпращат към Агенция пътна инфраструктура. Невъзможно е да преминеш границата и да не те засече камера

# 8 176
В джиповете може самите те да са се возели, защото се писа, че са имали високопроходими джипове.

# 8 177
  • София
В Шенгем сме, ама има камери, ако са минали през КПП, това се записва.

# 8 178
  • София
До там има поне 10 камери, не само на ГКПП.

# 8 179
И какво.. ще го запишат, че е напуснал страната и файда. От там насетне Европа здравей! Че и извън Европа може да стигне.
Те не са пуснали за национално издирване, какво остава за международно.

# 8 180
По магистралите също има камери, вече слязат ли по малките пътища между селата е по-тегаво. Ако още са с кемпера, все някъде ще трябва да го заредят. Но вероятно не са, кемпер се забелязва бързо.
От това, което виждам, всичко е съсредоточено върху малкото момче и то да бъде върнато. Надявам се бащата да е с правилното предчувствие и наистина до ден-два детето да бъде върнато.

# 8 181
  • Пловдив
На мен ми е странно как за това момче Ники Златков не се знае нищо, няма никакви роднини. Моята теза е, че това дете,ако не е биологично на Калушев, е дете взето от някое гето в Бразилия или Мексико и е с фалшив български паспорт и име. Няма логика да няма абсолютно никакви роднини, които да се безпокоят за него.
В Бразилия и Мексико изчезват и умират много деца и никой не ги търси.
Е, не го ли е виждал някой тоя Ники - как говори български, как изглежда, откъде казва, че е...?

# 8 182
Именно, ако кемперът е в страната веднага щеше да бъде локализиран. Според мен са извън страната още от нощта на убийството.

# 8 183
От турската граница да тръгне с кемпер за гръцката?
На 2 са били в Странджа.

# 8 184
  • София
И какво.. ще го запишат, че е напуснал страната и файда. От там насетне Европа здравей! Че и извън Европа може да стигне.
Те не са пуснали за национално издирване, какво остава за международно.
.
Според мен има причина да не са пуснати за издирване, най-вероятно някой знае къде са и чакат нещо,  да стане безопасно може би...ако имаше и най-малко подозреение, че са отговрни за убийствo щяха да ги обяват за издирване.
А кемпера може да е прибран в някой гараж.

# 8 185
Според местните хора е видян с двете момчета в началото на седмицата. Аз само се чудя защо ще ходи към морето, при положение, че знае, че всички ще научат и за втората му база там. Някак нелогично ми се струва.

# 8 186
На мен ми е странно как за това момче Ники Златков не се знае нищо, няма никакви роднини. Моята теза е, че това дете,ако не е биологично на Калушев, е дете взето от някое гето в Бразилия или Мексико и е с фалшив български паспорт и име. Няма логика да няма абсолютно никакви роднини, които да се безпокоят за него.
В Бразилия и Мексико изчезват и умират много деца и никой не ги търси.
Е, не го ли е виждал някой тоя Ники - как говори български, как изглежда, откъде казва, че е...?
Това е затворено общество, секта. Никой нищо не говори. Кой да ти каже, ако бяха обикновени хора до сега да сме разбрали всичко. Виж, че бащата на другото дете каза, че е спокоен.

# 8 187
  • София
Всъщност информацията е, че до 29.01 са били в с.Българе, след което връзката прекъсва. Хората са ги видели " миналата седмица". Труповете са открити неделя или понеделник тази седмица.

Друга теория за Ивайло - много хора могат да си гледат камерите от домовете си през телефона. Ако, докато е бил на морето е видял на камерите какво се е случило и е видял кой го е направил, може директно тримата да са изключили телефоните и направо от там да са избягали някъде, защото е очаквал, че убиеца ще тръгне към него.
Относно бащата на детето - може да са се свързали с него по някакъв начин и затова да е спокоен, ако наистина е спокоен, както се твърди. И затова да знае, че до няколко дни ще има развитие по въпроса.
Единственото, което така и не ми се връзва с всичко останало е писмото на Ивайло и болното дете, на което се опитвали да помогнат. Кое е това момиче, къде е в момента и защо заради него се е стигнало до това убийство?

Дописвам - сега видях, че сте писали, че на камерите се е видяло, че са били там по време на убийството.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 21:53 от Lady Cassiopeia Duval

# 8 188
Следя всичко с интерес! Историята е просто невероятна и всички хиляди серии от крими каналите, които съм гледала могат пасти да ядат!
Ако този лама е кемперист, какъвто явно е - и ние имаме и си направих справка членува във всички възможни кемперистки групи, в които сме всички от общността, то залагам, че са напуснали страната през Гърция или Румъния с кемпера.
Освен ако кемперът не е локализиран на някой паркинг или някъде другаде в страната.
Ако кемперът го няма съм убедена.
И ние пътувахме миналата седмица за Гърция и никой не ни спря на излизане от страната. На влизане винаги спират малко след границата - гледат за незаконни имигранти.
При положение, че сме в Шенген, няма никакъв контрол на напускане на страната  и има кемпер, в който спокойно може да живее  за постоянно не виждам никаква логика през зимата да се крие по пещери, тунели и т.н.
Не вярвам и че е видян на 02.02 в това Бургаско село.
много лесно могат да локализират кемпер по камерите на апи, дори да има кръстопът оглеждат по пътя за частни камери и изискват записи. В този период валеше сняг в цялата страна, дори в село Българи, така че едва ли е хукнал с кемпер.

# 8 189
От Миролюба Бенатова, която откровено и директно си казва, че Ники и изчезналото момче (Алекс) са дадени от родителите си за отглеждане на Лама Иво. Аз само искам някой мъж да ми го разтълкува това как му изглежда...Мъж без семейство и без деца без жени "отглежда" младежи, поверени му от родители. И как очаквате при такава ситуация да има сигнали от родителите-- Иво е баща, майка, лама и кой знае още какво за тези деца.
От Миролюба:

"Не знам къде е, но инстинктът на баща ми казва, че е в добри ръце", казва в нова тв Яни Макулев, чиито 15-годишен син е оставен за отглеждане при Иво Калушев.
Синът на Макулев е в неизвестност.
Живял е с Иво и още четирима души там. Последно се е чул с баща си на 29 януари, били са в Странджанско село, близо до морето. След като се разбира за пожара и мъртвите в Петрохан, бащата опитва да се свърже със сина си, но и до днес няма успех.
В момента синът му и Николай Златков, който също е отгледан от Калушев (вече е пълнолетен), и самият Калушев, са в неизвестност.
Макулев и Николай не са единствените, чиито  родители доброволно са отдали отговорността за възпитанието и сигурността, на Учителя Калушев.
Вярвали са, че той помага за израстването на децата им, справя се с проблемно поведение и ги учи по - добре от системата или самите тях. (това го знам от лични разговори с няколко души)
Все още няма обяснение защо останалите трима - Дечо, Пламен и Ивайло, които са възрастни хора, живяли постоянно в хижата и също са от много години с Калушев, са намерени мъртви с огнестрелни рани.
Липсват Александър (15г.),Николай (22 г.) и Калушев ( 51 г.).
До колкото разбрах от запознати, труповете са открити от човек, който също е част от дългогодишните приятели на Калушев - покрай  пещерното гмуркане, но не е живял в хижата."

В жълтата преса пише, че са заснети тримата убити как палят хижата, а после излизат извън обсега на камерите. Другите трима са били там, може би като свидетели (на самоубийство?), качили се в джип и тръгнали. Извратена история, жалко за децата и съсипаните им животи. Безотговорни луди родители, липса на защита на тези деца...трагедия. Добре, че са малко на брой.

Общи условия

Активация на акаунт