Криминални досиета

• 474 086
  • 8 826
  •   155
Отговори
# 8 190
Липсата на информация за по-голямото момче е интересна сама по себе си. Както писах - според мен сега целта им е да приберат малкото дете, затова бащата говори по всички големи телевизии, всичко е фокусирано там.

# 8 191
  • Варна
Болно момиче може да е кодирано послание, а не реално момиче.

# 8 192
Аз смятам, че Ивайло не е бил в хижата по време на убийството или самоубийството. Бил си е на морето, от морето е тръгнал да бяга,защото е видял какво се е случило.

# 8 193
Според мен на Николай не му е чиста историята. Предполагам, че е дете с някакви проблеми при семейството, но нямам идея какви може да са.
Сам по себе си фактът, че нищо не се знае за него и никой не се е свързал с неговите родители, ми е много съмнителен. Също и самите родители не са подали сигнал, че не са го чували..

# 8 194
  • София
Всъщност информацията е, че до 29.01 са били в с.Българе, след което връзката прекъсва. Хората са ги видели " миналата седмица". Труповете са открити неделя или понеделник тази седмица.

Друга теория за Ивайло - много хора могат да си гледат камерите от домовете си през телефона. Ако, докато е бил на морето е видял на камерите какво се е случило и е видял кой го е направил, може директно тримата да са изключили телефоните и направо от там да са избягали някъде, защото е очаквал, че убиеца ще тръгне към него.
Относно бащата на детето - може да са се свързали с него по някакъв начин и затова да е спокоен, ако наистина е спокоен, както се твърди. И затова да знае, че до няколко дни ще има развитие по въпроса.
Единственото, което така и не ми се връзва с всичко останало е писмото на Ивайло и болното дете, на което се опитвали да помогнат. Кое е това момиче, къде е в момента и защо заради него се е стигнало до това убийство?

И на мен това писмо ми е странно, сякаш не го е писал човек, а AI. Освен това се чудя, защо човек  ще праща писмо на майка си , като  просто може да звънне и  да ѝ обясни за 1 минута  каквото трябва.
А детето е момче - Леон и е при родителите си.

# 8 195
Възможна е и тезата, някое от децата да има проблеми с наркотици и родителите да са го предали на Калушев доброволно, за да го откъснат от зловредната среда. Това може да означава болно момиче, но в историята има само момчета.
А и журналистите щяха да са надушили и да са свързали с хора, които го познават.

# 8 196
  • София
Иво Никодимов каза по БНТ, че според техни източници смс-ът до майка му е изпратен на 01.02 от района на село Гинци, т.е. Там са били, не на морето.

# 8 197
Така или иначе няма никаква официална предоставена информация от МВР и разследващите. И да разбрали още на 2-ри, че са напуснали страната не биха го съобщили. Това ги поставя в изключително крайна ситуация и реално случаят трябва да приключи на момента, поради невъзможност за откриване на издирваните от там насетне. Затова са и всички тези обяснения за секти, педофилия( в които аз съм на 99% сигурна че са истина) и самоубийство, което категорично изключвам.
Въпреки , че явно това ще е официалното заключение по случая, като гледам на къде вървят нещата.

# 8 198
В предишен пост писах за последната публикация на Калушев във ФБ. На мен ми се струва притеснително, особено последните 2 реда. Публикацията е от 01.02.
Скрит текст:
В тъги, в неволи, младост минува,
кръвта се ядно в жили вълнува,
погледът мрачен, умът не види
добро ли, зло ли насреща иде...
На душа лежат спомени тежки,
злобна ги памет често повтаря,
в гърди ни любов, ни капка вяра,
нито надежда от сън мъртвешки
да можеш свестен човек събуди!
Свестните у нас считат за луди,
глупецът вредом всеки почита:
"Богат е", казва, пък го не пита
колко е души изгорил живи,
сироти колко той е ограбил
и пред олтарят бога измамил
с молитви, с клетви, с думи лъжливи.
И на обществен тоя мъчител
и поп, и черква с вяра слугуват;
нему се кланя дивак учител,
и с вестникарин зайдно мъдруват,
че страх от бога било начало
на сяка мъдрост... Туй е казало
стадо от вълци във овчи кожи,
камък основен за да положи
на лъжи святи, а ум човешки
да скове навек в окови тежки!
Соломон, тоя тиран развратен,
отдавна в раят нейде запратен,
със свойте притчи между светците,
казал е глупост между глупците,
и нея светът до днес повтаря -
"Бой се от бога, почитай царя!"
Свещена глупост! Векове цели
разум и совест с нея се борят;
борци са в мъки, в неволи мрели,
но, кажи, що са могли да сторят!
Светът, привикнал хомот да влачи,
тиранство и зло и до днес тачи;
тежка желязна ръка целува,
лъжливи уста слуша със вяра:
мълчи, моли се, кога те бият,
кожата да ти одере звярът
и кръвта да ти змии изпият,
на бога само ти се надявай:
"Боже, помилуй - грешен съм азе",
думай, моли се и твърдо вярвай -
бог не наказва, когото мрази...
Тъй върви светът! Лъжа и робство
на тая пуста земя царува!
И като залог из род в потомство
ден и нощ - вечно тук преминува.
И в това царство кърваво, грешно,
царство на подлост, разврат и сълзи,
царство на скърби - зло безконечно!
кипи борбата и с стъпки бързи
върви към своят свещен конец
...

# 8 199
Според мен човек, ако е пред съдбовно решение, и може никога повече да не види майка си, ще напише смс, а няма да се обажда, за да не стане свидетел на сълзи, драми и обвинения, каквито в този момент не иска да чува. А и смс не се вижда веднага и се печели време, но все пак е сбогуване.

# 8 200
  • Другата България
Каква пещера?
Какви гейове?
Blush Недоказани.
Тоест, измислени.

Кой е Кушалиев?

# 8 201
Ясно - и останалите трима ще са се самоубили.

# 8 202
А къде са джиповете ? Ако човек и тяло може да се скрие сравнително лесно по гори и пещери, с колите не е така.
Смс-ът си звучи като прощален отвсякъде , колкото и да не ни се иска. Може би го е написал след случилото се, преди да изключат телефоните.

# 8 203
Това е стихотворението Борба на Христо Ботев

# 8 204
Това е стихотворението Борба на Христо Ботев
Калушев се е чувствал борец, будител, новатор и това стихотворение напълно съответства на душевното му състояние

Общи условия

Активация на акаунт