Криминални досиета

• 473 996
  • 8 824
  •   170
Отговори
# 8 325
  • софия
Ако е факт, че са намерени ‘подредени’ леднали пред къщата , с куршуми в слепоочието и брадичката, и не са влачени  ( имаше такъв коментар от криминалист) , значи няма как да е убийство. Възможно ли е Ивайло и ко просто да са им въздействали по някакъв начин за това ?
Разбира се. Дал им е да пият специален чай 🙃

Откъде разбрахме, че Той е свалил сайтовете?

# 8 326
Хората се вглеждат И в секта, И в децата, защото давам пример какво казва дядото на Леон:

За първи път дядото вижда Калушев през ноември 2023 г. Срещата им е на морето – в село Лозенец. Оказва се, че внучето е на лагер с „Рейнджърите“ в село Кости. На срещата с дядото, освен внука присъства „лама“ Калушев, както и още две момчета – на 12 години и още едно на около 16-17 години.

Според мен това са отново Алекс, който е бил тогава на 12 години Николай, тогава може би на 19 години. Е откога Алекс живее с Калушев? Много вероятно отдавна. Това с децата на мен ми е най-гадно, как са му ги поверявали родители за дълъг период от време.

# 8 327
  • Разпиляна във въображението
Много странна история около тези убийства и особено около Лама Калушев. Да си оставиш непълнолетните деца на този мъж, да му даряваш стотици хиляди левове да ги учи на оцеляване и далеч от училище и приятели. Какъв родител трябва да си?! И сега, след три трупа, да си сигурен, че детето ти е живо и здраво и да си спокоен. Освен това държание да е целенасочено и с причина.

# 8 328
Много мнения в защита на семейни и традиционни ценности в темата, шумни възмущения, основани на слухове и фантазии, без емпатия, че се нападат умрели хора, които не мигат да се защитят. Всъщност, към умрелите няма "интерес", важна е сензацията и гръмогласното възмущение.
 Може би би малко мълчание пред смъртта и пред близките, които страдат, ще говорят повече за човещината на всички, които се борят за нея на думи!

# 8 329
По нова интервюираха някакъв познат на Калушев, който спомена, че още преди е чувал за него, че е възможно да има някакви наклонности към момчета, но нямал никакви доказателства за това.
Отделно, каза, че били като затворено общество и че по принцип всеки лагер имал начало и край, а при него постоянно децата били на лагер. Каза, че не би си пуснал там детето, защото много от нещата, които се преподавали звучали странно и в разрез с всичко общоприето.

# 8 330
  • софия
Интервюираният по Нова говореше в синхрон с всичко, което е пускано до момента.
Какво не се казва?
Спомена се, че си били сътруднчели с Гранична полиция. Как? За какво? Как е позволено на НПО да се регистрира с име, което звучи като държавна структура? Защо всички знаят за тях и никой нищо не е направил до момента? Как уж нямаше никакви сигнали и изведнъж се появиха такива? Защо не е работено по тях, дори единствената преписка е била приключена, а сега изведнъж се оказва педофилия и сектантство? Защо няма сигнал от нито един родител и продължават да не искат да сътрудничат? Не един или двама, а никой.

# 8 331
Прилича точно на секта / култ към великия Калушев. Привличат се деца и младежи, които лесно могат да бъдат налъгани. С по-лабилни родители. Може да се разпознае и по това, че при спор или запитване родителите защитават общността и Калушев, хвалят го колко е прекрасен, а не са загрижени за детето си! Пример - бащата Макулев по темевизията. Всичко е наред, рейнджърите са прекрасни. Детето с тях е непременно добре, нищо че не го знам къде е. Това дете според мен адски отдавна е живяло изолирано в гората и Закрила на детето, като вече се е самосезирала, нека провери кога за последно то изобщо е било някъде на училище.

# 8 332
Майка на Леон е искала да го направи мъж, нали втори клас се разплакал от полицията. Вероятно в лицето на бащата не е виждала пример за подражание и за това го е изпратила в този лагер при мъжкарите. Бабата и дядото са били абсолютно прави да се притесняват.

# 8 333
Ето един журналист, който застава с името си, и недоволните от казаното могат да му дирят лична отговорност - https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22241375

Накратко:
- Калушев е търсил деца от частни училища в София,
- тримата мъртви са били на ниско ниво в йерархията.

# 8 334
Как очаквате родителите да проявят тревожност като те не са живяли с тези деца.
Дадени са отглеждане на Ламата. Кой родител ще си остави детето с месеци, години?
Този, на който не му пука за детето. Чак такава вяра във външен човек няма.

# 8 335
  • София
Малко ЕЖК е работата.
Следствието и прокуратурата трябва да спрат да подклаждат всякакви идиотски теории.
Един кратък брифинг с резултатът от експертизата е напълно достатъчен, но за сметка на това се дават внушения за педофилия, сектантство и какво ли още не.

# 8 336
Тези родители са същите, които години наред се смеят на Ганя, че го е страх от норвежците. Това на Ганя е конспирация, тяхното е коренно различно - прозрели са истината за живота, а именно как целта на училището е да съсипе живота на децата им.

# 8 337
  • София
Нещо за канибализъм някъде не пишат ли вече?
Само това няма дотук и давам идея на следващия криминален журналист Confused

# 8 338
Много странна история около тези убийства и особено около Лама Калушев. Да си оставиш непълнолетните деца на този мъж, да му даряваш стотици хиляди левове да ги учи на оцеляване и далеч от училище и приятели. Какъв родител трябва да си?! И сега, след три трупа, да си сигурен, че детето ти е живо и здраво и да си спокоен. Освен това държание да е целенасочено и с причина.

И Калушев е закупил два имота край морето.
И мен това ме втрещява най-много - очевидната липса на каквото и да е притеснение за детето с него от страна на баща му на това дете. Преди половин час го гледах по Нова, човека спокоен и усмихнат и бил сигурен, че всичко е наред Flushed явно съм много глупава, но не мога да проумея с кой акъл си спираш детето от училище и го пращаш при някакъв мъж на лагер и то не за седмица две.

# 8 339
Явно са били с протекция от държавата като цяло. Дали са сътрудничели на ДАНС, МВР или други институции, ние не знаем, най вероятно няма и да разберем. Факт е обаче, че са били в близки отношения с доста хора от елита- политици, журналисти, юристи… Според  мен, или сами са сложили край на живота си, или са убити от вътрешни хора.
За дървена мафия и трафик на хора- абсурд според мен. Виж наркотици и оръжияе по- вероятно, но трябва да са били доста навътре в схемите , а не просто свидетели.

Общи условия

Активация на акаунт