Криминални досиета

• 488 621
  • 9 603
  •   359
Отговори
# 8 430
Друг вариант е покойниците да са левитирали до хижата.
Хайде малко сарказъм и от мен, да вляза в тон с останалите в темата.

# 8 431
Това, че напъват към всякакви версии и че хора, които не се ползват с уважение от обществото, излизат с гръмки изказвания, не значи само, че Сарафов си е дъно, а Калушев е връх. Ама нито на Сарафов може да се вярва, нито на статията на приятелка/позната с 150 долара. Само не каза, че е излъскал ябълката, продал я е и е купил хижата. А всички около него му имат зъб (включително и от bgmamma) - откраднали му труда; лъжат, че спират хората и искат лични карти. Абе, чист като планински ручей. Че и възвишен.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 12:24 от anmasu

# 8 432
  • София
За мен ако беше самоубийстео, ако имаха доказателства за това, до сега да са ги показали. Официалното мълчание е оглушително, отвориха си устата само да кажат Туин Пийкс. Нищо нямат, за да подкрепят версия самоубийство или версия вътрешно убийство. Експертизите също са напарвени, нищо обаче не се казва. За сметка на това се пускат всякакви слухове и абсурдни теории, дано повторени 100 пъти станат истина.
Най-жалкото, е че няма журналистически натиск към институциите да дадат отговри.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 12:08 от pimpinela

# 8 433
И един спелеолог, познат на Калушев, който обяснява кое вижда като нередно в дейността на... групата, така да я наречем - https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22241773

А кои са истинските виновни?

Криминален психолог за Калушев, децата, родителите, текста на смс-а и др. - https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22242123

Според този психолог няма как да е самоубийство.
Най-вероятно и МВР няма как да го направят самоубийство(все пак има експертиза), остава им да обвинят "превъртялия" Калушев... (за да не настъпят истинските виновни).
Съгласна съм, но по тази логика и Кристина - жълтото цвете, която спомена в предния ти пост, има право на мнение.

Аз забелязвам само, че не се даде гласност в главните телевизии, на хората, които оставиха мнение и положителен отзив. Дори кметът на София не бе потърсен, но той беше в опозиция, нали?
Защо не дадоха интервю със съседа, на който са помагали, например?! Нищо уж не е официално, но се тиражират само едностранни мнения за тях.

Някой писа, че и липсата на информация е също информация.

# 8 434
Е законно ли е да имаш секта, а да е прикрита като училище за лагери и екстремни спортове?
Каква е дефиницията на секта? Хайде моля ти се, и аз съм член на "секта" - събирам се с приятелки, пеем и водим и децата там. С други приятели ходим на секта с катерене в планините.
Не може да сме всички еднакви и да бутаме капитализма по същия начин.
Постфактум, като човека го няма, може да го обвиниш лесно във всички престъпления, за които се сетиш.
Никой не те кара да се буташ по капитализма, а като ще правиш нещо да е документално обосновано, както са другите учения( секти) , имат си сгради за тази дейност, а не опазване на околната средаʼ и всичко им е регламентирано.

# 8 435
  • софия
Кой каза, че има секта и каква е сектата?

# 8 436
Скрит текст:
И един спелеолог, познат на Калушев, който обяснява кое вижда като нередно в дейността на... групата, така да я наречем - https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22241773

Криминален психолог за Калушев, децата, родителите, текста на смс-а и др. - https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22242123

Най-вероятно и МВР няма как да го направят самоубийство(все пак има експертиза), остава им да обвинят "превъртялия" Калушев... (за да не настъпят истинските виновни).
Съгласна съм, но по тази логика и Кристина - жълтото цвете, която спомена в предния пост, има право на мнение.

Аз забелязвам само, че не се даде гласност в главните телевизии, които оставиха мнение и положителен отзив. Дори кметът не бе потърсен, но той беше в опозиция, нали?
Защо не дадоха интервю със съседа, на който са помагали, например?! Нищо уж не е официално, но се тиражират само едностранни мнения за тях.

Тези въпроси могат да бъдат зададени към телевизиите, имат профили в социалните мрежи.

Понеже имам някаква представа как работят, съм убедена, че с удоволствие до една биха дали поле за изява на кмета на София, даже ще се бият коя да бъде първа. По-скоро си задайте въпрос защо любезните към кмета на София медии са се снишили точно сега.

# 8 437
Помните ли същата истерия преди години, когато Даниела Терзиева уби детето си. Как излязоха таксиметровите шофьори и обвиняваха мафията и правителството.

# 8 438
Дано открият момчетата. Сега казаха по НОВА, че търсят кемпера около Берковица. Ламата Иво въобще не ме вълнува повече, международен далавераджия с афинитет към тинейджъри, като възмъжеят ги заменя с по-малки.

# 8 439
Към Свилен Делчев: Чувал ли сте дали Калушев е бил педофил?
Свилен Делчев: Да, говори се за това.
Свилен Делчев е медицинска сестра/брат в Педиатрия-та в гр. София. Мисля, че има 3 деца. Не, че това прави достоверно интервюто му. Но тука се изтъкват произходът и професиите, като доказателство за морал и добросъвестност, та да го представя човека.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 01:57 от anmasu

# 8 440
  • Пловдив
Съвпадение как мислим с Римона. Пуснах търсене в търговския регистър за национална агенция. Излязоха 27 резултата и само един е държавен (НАП), остават 26 частни "национални агенции", даже има ЕООД (списък в скрит текст).
Не знам да се смея ли да плача ли, но има Национални агенции по "презентации", "мода", "манекенки", по няколко вида вземания.
Тъжно, но такива са ни законите - всеки може да си регистрира национална агенция
По принцип фирмите (наименованията на търговците - за неюристите) и наименованията на ЮЛНЦ не трябва "да въвеждат в заблуждение", но явно това не се смята за "заблуждение". Wink

# 8 441
  • софия
Да си дойдем на думата: ППДБ пак виновни. Какво общо има Терзиев, какви въпроси трябва да му бъдат зададени?
На тези въпроси някой отговори ли?
Спомена се, че си били сътруднчели с Гранична полиция. Как? За какво? Как е позволено на НПО да се регистрира с име, което звучи като държавна структура? Защо всички знаят за тях и никой нищо не е направил до момента? Как уж нямаше никакви сигнали и изведнъж се появиха такива? Защо не е работено по тях, дори единствената преписка е била приключена, а сега изведнъж се оказва педофилия и сектантство? Защо няма сигнал от нито един родител и продължават да не искат да сътрудничат? Не един или двама, а никой.

# 8 442
Първите 48 часа имат някаква информация, айде като за нас 72 да са.Какви са тези експерти нашите , дето не им стига седмица, за да установят имало ли е външни лица, Убийство, самоубийство, ритуално убийство ли е. Има ли открити незаконни неща в сградата...Оттам нататък да си водят разследванията кой, как и защо...

# 8 443
Дано открият момчетата. Сега казаха по НОВА, че търсят кемпера около Берковица. Ламата Иво въобще не ме вълнува повече, международен далавераджия с афинитет към тинейджъри, като възмъжеят ги заменя с по-малки.

Нали стигна до Турция през тунел в пещера?
Как се стигна до Берковица?

# 8 444
Скрит текст:
Скрит текст:

Съгласна съм, но по тази логика и Кристина - жълтото цвете, която спомена в предния пост, има право на мнение.

Аз забелязвам само, че не се даде гласност в главните телевизии, които оставиха мнение и положителен отзив. Дори кметът не бе потърсен, но той беше в опозиция, нали?

Тези въпроси могат да бъдат зададени към телевизиите, имат профили в социалните мрежи.

Понеже имам някаква представа как работят, съм убедена, че с удоволствие до една биха дали поле за изява на кмета на София, даже ще се бият коя да бъде първа. По-скоро си задайте въпрос защо любезните към кмета на София медии са се снишили точно сега.
Скрит текст:
Понеже и аз имам не само представа за българската "журналистика", предпочитат да заложат на "сигурното".

Между другото, в Италия през последната година силно се повдигна въпросът за обслужващата журналистика покрай едно престъпление. Мисля, че за почитателите на темата,ща е интересно. Става дума за убийството на Киара Поджи в Гарласко през 2007. Нейният приятел, след две оправдателни присъди, бе обвинен на трета инстанция, с присъда с доста пороци ма лишаване от свобода. След 18 години от убийството, Прокуратурата в Павия отвори случая (при вървящи акции срещу корумпирани магистрати Clean1 и Clean 2) и повдигна обвинение на друго лице. С месеци излизат толкова пропуски и грубо нарушения, че целият неофициозен интернет - ефир говори само за това, докато по телевизията все още се опитват да прокарат старите корумпирани фигури. При нас, за съжаление, липсва тази гражданска активност. В темата се спряга православие, докато се силят непотвърдени обиди.
Имаше и друг случай, който силно компрометира министър на правосъдието за пост в X, че са хванали виновния за едно друго престъпление - на Яна Гамбиразио, без дори да имаше още някакви следствени действия срещу него.
Хубаво е да се учим на тези уроци по гражданска позиция.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 12:39 от Tsugumi_

Общи условия

Активация на акаунт