Криминални досиета

• 478 535
  • 9 038
  •   85
Отговори
# 8 835
Дете, което се вълнува от брейкденс, или футбол, няма да отиде по гори и пещери....

# 8 836
Bobby, аз ще съм първа, която ще се извини и ще каже да почиват в мир загиналите. А кой ще се извини на детето с Калушев или на други потърпевши?
Малко факти, че ги изреждах назад.
- Националната агенция... - Даниел Вълчев също коментира как е регистрирана и че отговорните за регистрацията трябва да бъдат освободени от постовете си;
- държавна хижа, купена за частно ползване, заградена с електропастир;
- заградена пътека от туристически маршрут;
- сигнали, че са спирани и притеснявани туристи (включително сигнал от Димитър Куманов);
- сигнал от баба и дядо на дете, което е отглеждано в хижата;
- интервю с бащата, който казва, че едното му дете е било 1 г. с Калушев в Мексико, а сега друго негово дете се издирва заедно с Калушев;
- 3-ма убити.

# 8 837
  • Разпиляна във въображението
В хижата нали са я обитавали 10. Трима мъртви, трима избягали. Остават четирима.

# 8 838
Търсят се 7 души. Постнах по-горе.
3-ма явно и 4-ма тихо.

# 8 839
Писмото на Калушев до майка му си е баш прощално. Очевидно не е вярвал, че ще се видят пак. Ако са живи, би трябвало бързо да е пресякъл границата, но извън Шенген ще му трябва паспорт за детето, а и съгласие от родителите. Нали има и камери, не е толкова лесно. Да се укрива в пещера… колко ще издържат, все пак трябва да се хранят. И ако всичко това не е било планирано, едва ли има много пари в брой, ще му се наложи да изтегли, а така ще се и проследи. Изобщо недоумявам как така цяла седмица без никаква информация или напредък. Къде са джиповете,  къде са останалите от организацията ?!

# 8 840
  • Варна
В хижата нали са я обитавали 10. Трима мъртви, трима избягали. Остават четирима.
Нали 7 тежковъоръжени били обявени за издирване? Ох, вече се обърках какво съм чела официално и какво тук..

# 8 841
Ама просто в поведението на Калушев има много странности като воденето на деца наляво-надясно, а не че някой има нещо против будизма или той да се мисли за лама или нещо подобно.

# 8 842
В страницата Diving Mexico има снимки на Яни Микулев в Мексико. Заедно с Иво Калушев и още един инструктор се гмуркат в пещера. Явно и бащата е ходил. Може да не е бил през цялото време там, но е ходил. Има снимки и на сина му, който тогава е бил на 12 години.

Последните публикации са от 2021-ва година, което съвпада с думите на приятелят на Иво Калушев, че се е върнал около 2021-ва година. Доста българи си дойдоха по време и малко след пандемията от чужбина.

Не знам, но на мен ми е много странно как смело се хвърлят обвинения и тук, и по телевизията от разни “експерти”, а всъщност няма нито една официална информация и всичко е този казал, онзи казал. Чудя се ако се окаже, че всички са жертви и ситуацията е доста по-различна, ще се извинят ли на семействата и близките им?!

И аз я проверих тази страница, но най-старите снимки са от 2015 година. Макулев сякаш каза, че големият му син е бил по-рано с Калушев в Мексико.

Ако говорите за момчето с къдравата коса, то е отбелязано като Николай Златков. Макулев не е негов баща. За семейството на Златков май нищо не се говори.

# 8 843
Ако са живи, би трябвало бързо да е пресякъл границата, но извън Шенген ще му трябва паспорт за детето, а и съгласие от родителите. Нали има и камери, не е толкова лесно.

Че защо да няма, какъв е проблемът? Бащата е ларж, раздава деца наляво и надясно, майката явно не се меси...

# 8 844
Разбирай, че темата е за криминални случаи, а не за това кой на кого би поверил хиперктивното си дете.
Благодаря, Мери Ан, че сподели нещо интересно от случващото се. Не знам какво точно търсят 5 дни след убийството в преминаващите коли, но може да има нещо....
Somebody happy, да разбирам ли, че ако имате 7-8 годишно хиперактивно дете, няма да работите с психолог и логопед, а ще го дадете на рейнджъри в хижа нейде из горите, за да се откъсне от средата?

Всъщност, даването на детето за отглеждане по подобен начин, би могло само по себе си да е криминално деяние.
В случая, не знам дали Калушев е имал други отношения с момчетата, освен менторските, и не твърдя нищо.
Въпросът е, че ако наистина това момче не е посещавало училище и е било оставено за отглеждане от родителите си, някой проследил ли е дали то се намира в безопасност? Чия работа е това?
Ами ако утре педофилите започнат да издирват родители, които са по-лесно подативи на манипулации и на различни внушения и започнат да ги обработват да си дават децата за "отглеждане", какво правим?

# 8 845
В страницата Diving Mexico има снимки на Яни Микулев в Мексико. Заедно с Иво Калушев и още един инструктор се гмуркат в пещера. Явно и бащата е ходил. Може да не е бил през цялото време там, но е ходил. Има снимки и на сина му, който тогава е бил на 12 години.

И аз я проверих тази страница, но най-старите снимки са от 2015 година. Макулев сякаш каза, че големият му син е бил по-рано с Калушев в Мексико.
Май нещата се изясняват. Големият син е бил в Мексико на 12 г., т.е. 2015 г. и поне част от времето и бащата е бил там. (В първото интервю е объркал, като през 2012 г., а не когато беше на 12 г., не му е било да математика).

# 8 846
Това е проблемът на нормализирането на странностите около човек, ползвал се с доста протекции - доказателствата са по-назад, че пак ще има подигравки.

Всъщност, даването на детето за отглеждане по подобен начин, би могло само по себе си да е криминално деяние.
В случая, не знам дали Калушев е имал други отношения с момчетата, освен менторските, и не твърдя нищо.
Въпросът е, че ако наистина това момче не е посещавало училище и е било оставено за отглеждане от родителите си, някой проследил ли е дали то се намира в безопасност? Чия работа е това?
Ами ако утре педофилите започнат да издирват родители, които са по-лесно подативи на манипулации и на различни внушения и започнат да ги обработват да си дават децата за "отглеждане", какво правим?

# 8 847
Май нещата се изясняват. Големият син е бил в Мексико на 12 г., т.е. 2015 г. и поне част от времето и бащата е бил там. (В първото интервю е объркал, като през 2012 г., а не когато беше на 12 г., не му е било да математика).

Само където момчето на снимките не е с фамилия Макулев, това е Николай Златков, другият изчезнал младеж, който в момента е на 22. Макулев не е негов баща.

Ето я снимката - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1556924581235922&set=pb. … 2207520000&type=3

# 8 848
За евентуални родители на Николай Златков нали по назад някой публикува двата профила, даже и линк към страницата им.

# 8 849
Все си мисля, че от къщата на морето е взел някакви запаси и провизии (оборудване, храна, пари), иначе не виждам логика да ходи до нея и после пак към Монтанско. И изобщо кой е толкова луд да се върне на мястото на трагедията, знаейки колко полиция има все още там?!

Общи условия

Активация на акаунт