Криминални досиета

• 478 872
  • 9 053
  •   43
Отговори
# 9 030
https://bg-mam.ma/p/1122086/50794143
Къде съм написала, че е водил 3000 деца за по година в Мексико? Така че, хайде да не слагате на "потребителката" "думи в устата"/ писания в поста.
biborana, Birflower, aма четете малко, аз съм казала същото.
Именно, четем Simple Smile
Чети и ти.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 01:13 от anmasu

# 9 031
Хайде, моля ви се, поне да не разнасяме възрастните му родители, кои са, какви са, будисти ли са, мистици ли са... и без нас си имат достатъчно проблеми.

# 9 032
Къде съм написала, че е водил 3000 деца за по година в Мексико?
Чети и ти.
Никъде не си писала. Не съм питала теб, цитирала съм пост на Florecita по повод 3000 деца и нейното внушение.
Към теб по съвсем друга тема се обърнах след въпроса ми към Florecita. Не си ме разбрала явно и тръгна да ми обясняваш откъде е инфото за децата.

# 9 033
Ехее, тук станала направо  крими трилогия с елементи на фантастика.

Темата с децата се е изчерпала отдавна, вече сте я превъртели няколко пъти. Да ви подхвърля друга тема - мексиканската нарко мафия. Може да са видели нещо в Мексико и затова да са се върнали в България. Но мексиканската мафия е пратила по петите им професионални убийци.
Хайде, действайте, има много хляб и в тази версия.

ПС Според криминалисти, ако не се разкрие до 24 часа, по горещите следи, пиши го отписано.
Може да видите и мнението на Бойко Найденов, човекът поназнайва как се работи по престъпления. Много правилно казва за този прословут СМС, че трябва да се установи дали действително изхожда от лицето. Има начини.
https://bnt.bg/news/boiko-naidenov-vsichki-usiliya-i-sredstva-tr … 6-346113news.html
Аз още се чудя, наистина ли има такъв СМС.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 01:23 от Diorela

# 9 034
Къде съм написала, че е водил 3000 деца за по година в Мексико? Така че, хайде да не слагате на "потребителката" "думи в устата"/ писания в поста.
Чети и ти.
Друга потребителка го написа, не ставаше дума за твой пост

# 9 035
И аз мисля, че в училище, а вече и в ДГ не им остава време за игра. Програмата е претоварена. И, това прави ли ме убиец?
Ако утре изчезнете с нечие чуждо дете и Ви издирват във връзка с разстрела на трима от най-близките Ви приятели, може и да Ви прави, знам ли и аз.
Тук логиката е: ако се казваш Джак, значи си изкормвач.
Едно на ръка, че добавяте още условия. По-важното е, убийството трябва да се докаже, извън всякакво съмнение.
А до тук няма (обявени) доказателства.

# 9 036
Публични личности, пишат им писма свързани с престъпления, нормално да ги коментираме. На когото не му харесва, да се отписва от темата и да не чете.
Хайде, моля ви се, поне да не разнасяме възрастните му родители, кои са, какви са, будисти ли са, мистици ли са... и без нас си имат достатъчно проблеми.

# 9 037
Амасу, моя грешка. Редактирах.

Диорела,
мексиканската мафия чакала 5-6 години, малко вероятно.

# 9 038
И аз мисля, че в училище, а вече и в ДГ не им остава време за игра. Програмата е претоварена. И, това прави ли ме убиец?
Ако утре изчезнете с нечие чуждо дете и Ви издирват във връзка с разстрела на трима от най-близките Ви приятели, може и да Ви прави, знам ли и аз.
Тук логиката е: ако се казваш Джак, значи си изкормвач.
Едно на ръка, че добавяте още условия. По-важното е, убийството трябва да се докаже, извън всякакво съмнение.
А до тук няма (обявени) доказателства.

Права сте, няма доказателства, затова просто си спекулираме тук. Едва ли някой очаква от нас да разкрием случая. 🤣

Към госпожите по-горе: и аз никъде не съм казвала, че е водил 3000 деца в Мексико, но пък някоя от вас каза, че сме били знаели само за Алекс и Николай (добавям и другия син). Аз ПРЕДПОЛАГАМ, че може да има още много деца, които са водени там, но няма как да го знам със сигурност, разбира се. А вие внушавате, че нямало други. Да се разберем кой какво внушава, както се казва.

# 9 039
Мексиканска нарко мафия - добра идея за сценарий на Дейвид Линч. Техния материал пристига с кораби и самолети, а и си граничат със сащ ( голям пазар) има легенди за тунели под границите им с тази цел. Тука си имаме пре достатъчно   подобни групи и териториите са разпределени, а и земундския клан е на 10 км само. Те си контролират стоката от Турция към ЕС и случайно или не част от нея минава през петрохан.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 01:36 от mauigirl

# 9 040
Защо така, мексиканската нишка е супер тема за обсъждане. Примерно, навлизайки в разни пещери в Мексико, са попаднали на склад за наркотици, или пещерна банка, където трафикантите си съхраняват парите.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 01:51 от Diorela

# 9 041
Не сте достатъчно добри, до кака му още не сте стигнали😁 А и тя е публична личност😏

# 9 042
  • София
Пускам това и си лягам.  Утре ще чета хейта по него.

Владо Йончев - Моят разказ за Иво Калушев, когото познавам от 25 години

# 9 043
Темата ми е много интересна…. Най-вече ме вълнува защо е завлякъл и тези деца, дано са здрави и живи!!!

И ако са с кемпер, на него няма ли да му свърши бензина… все трябва да заредят някъде…

Това ми попадна сега;

# 9 044
"Нормално" е доста относително понятие. Това, че на нас нещо ни изглежда странно или не бихме го направили, не го прави автоматично нито престъпно, нито опасно.

Ако ламата действително е бил толкова рисков човек, институциите е трябвало да реагират много по-рано. Защо нищо не е последвало след сигнала към агенцията за закрила на детето? Говорим за дейности от години. Ако толкова време никой не се е намесил, това поставя въпроси не само към родителите, а и към държавата и обществото като цяло.

Лично на мен бащата на момчето ми изглежда като човек, който е вярвал, че прави най-доброто, на което е способен за детето си. Което всъщност е това, което повечето родители правят. Разбира се, с променлив успех.

Тоест всеки сам си преценя и може да обучава децата си на всякакви тинтири-минтири. До тук добре. Защо обаче се очаква другите да го приемат за нормално и дори белег за духовно извисяване?

Институциите са реагирали след подаден сигнал, но не са открили нищо. По принцип, ако изобщо е имало някакво сексуално насилие, то се доказва много трудно, да не говорим, че тук родителите отказват всякакво съдействие. Не на последно място, сигналът за Леон е бил изтеглен (под натиск от страна на същите тези родители).

Дейноста на Калушев мноооого дълго време не се е провеждала в България, след като е живял близо 20 години в чужбина (Индия, Непал, Мексико). Вероятно нашите власти вече са се свързали с властите в тезидържави, за да изяснят дейноста му.

Бащата Макулев най-вероятно наистина е мислил, че прави най-доброто за детето си, но в момента се оповава на "усещания", а не на факти. Да не забравяме, че вчера направо се опита да скрие, че всъщност неговото дете е с Калушев! Говореше сякаш става въпрос за чуждо дете! Ако не беше Виктор Николаев, който получи информация в слушалката си, че детето всъщност е на Макулев, даже нямаше и да разберем чие е.

Общи условия

Активация на акаунт