Криминални досиета

• 483 621
  • 9 324
  •   157
Отговори
# 9 015
Дано да са малко. Което пак не го прави нормално.

Според белия и добър свят човечец, самопровъзгласил се за Лама, са около 3000. Малко ли са, много ли са... не знам.
Това са деца на  лагер обучение, не ходили в Мексико..Внушаваш нещо...

Кой го казва? Колкото аз имам доказателства, толкова и Вие. Реално никой не знае кой кога и колко деца е пратил на Ивайло.

Ивайло го казва..
Що, ти откъде извади цифрата 3000...
Някои четем с разбиране, други по диагонал.

От негово интервю. А това е от друго негово интервю. Точно "малко" ми звучат. Най-вече като се има предвид, че той почти 20 години е бил извън България. Не знам това по диагонал ли е, по перпендикуляр ли е, не съм толкова компетентна, извинете ме.

"Ние имаме огромен опит с работата с деца. При нас минаха три поколения деца. Има един цял свят, за чието съществуване тези деца изобщо не знаят нищо. Това е светът на игрите, на спортовете, на планината, всичко се капсулира в училище и това се забелязва по много плашещ начин. самите деца са доста "угаснали", казва той преди 7 години  пред БНР

# 9 016
И аз мисля, че в училище, а вече и в ДГ не им остава време за игра. Програмата е претоварена. И, това прави ли ме убиец?

# 9 017
Pimpinela, а Вие не мислите, че какви са хората, няма връзка с това, че дете на 15 г. се издирва? Или с убийството? Добрем, така да е.

Около/над (не помня точно) 3000 деца - от интервю на Калушев, относно броя на деца, с които е работил. Има интервюто  назад, с линк май.
В интервюто на бащата, чието дете е с Калушев, той каза, че по-голямо негово дете е живяло в Мексико с Калушев 1 година.
Кои са 3000? Тези, които е отглеждал по няколко години и е водил в Мексико?

anmasu, за мен, за теб и за повечето хора не е нормално. Но за други явно е. Очевидно и законът го позволява, при наличие на съгласие от родител и надлежни документи. Защо го правят - не знам. Но явно по някакви причини му имат доверие. Прекалено големи авантюристи ли са, безотговорни ли са, някакви проблеми ли е имало - само догадки.

# 9 018
А защо са убити кучетата, как мислите?
за да не вият и вдигат врява. Кучетат усещат когато стопаните им са мъртви.
Имаше един Къро в южна африка с разстреляно семейство и кучета.
Те са се стреляли без заглушител и е имало дим и огън, едва ли е проблемен кучешкият лай.

За мен причината е, че е имало външни хора, не са били само шестимата. Затова са заключили кучетата. Външните са убийците, които после палят хижата забравили за кучетата или без да им пука за тях. А Калушев и момчетата може да са се измъкнали или да са отвлечени.

Бих повярвала, че са отвлечени от трети лица, ако не беше смс-а към майката.
Съобщението  мисля, че беше от предния ден, което се връзва...А обаждането на младежа до базата е на 29ти, когато е звучал добре и не е имало притеснение...После е съобщението до Ивовата майка и край...

# 9 019
  • София
Значи изключваш възможността и в чужбина да се е занимавал с деца?
Фламбе, за съжаление не вярвам Сарафов и службите да имат толкова много фантазия.
Просто умишлено правят внушения. Дали имат основания, никой не знае, но следейки другите им изяви, надали.

# 9 020
Флоресита, 10 пъти го нищихме.
Работил с 3000 деца за 27 г. - по 111 деца годишно. Но може да е няколко часа занятие. Никъде не пише, че ги е водил в Мексико или в Петрохан.

За Мексико знаем, че деца са бил Ники (от изчезналите) и големият син за 1 г. И двамата са пълнолетни, не са се оплакали.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 01:19 от biborana

# 9 021
Около/над (не помня точно) 3000 деца - от интервю на Калушев, относно броя на деца, с които е работил. Има интервюто  назад, с линк май.
В интервюто на бащата, чието дете е с Калушев, той каза, че по-голямо негово дете е живяло в Мексико с Калушев 1 година.
Кои са 3000? Тези, които е отглеждал по няколко години и е водил в Мексико?

anmasu, за мен, за теб и за повечето хора не е нормално. Но за други явно е. Очевидно и законът го позволява, при наличие на съгласие от родител и надлежни документи. Защо го правят - не знам. Но явно по някакви причини му имат доверие. Прекалено големи авантюристи ли са, безотговорни ли са, някакви проблеми ли е имало - само догадки.
Ох.
Той твърди, че е работил с 3000 деца. Което, предвид заявките за дейността му, може да значи лагери, кратки излети, уроци, катерене и т.н
Не че е отглеждал по една година 3000 деца и ги е водил в Мексико и не знам още къде, както се опитва да внушава потребителката.

# 9 022
И аз мисля, че в училище, а вече и в ДГ не им остава време за игра. Програмата е претоварена. И, това прави ли ме убиец?

Ако утре изчезнете с нечие чуждо дете и Ви издирват във връзка с разстрела на трима от най-близките Ви приятели, може и да Ви прави, знам ли и аз.

# 9 023
biborana, Birdflower, aма четете малко, аз съм казала същото.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 01:11 от anmasu

# 9 024
Всъщност такива неща едва ли ги решава Сарафов. Ако екипа, в който има и психолози е решил да използва такъв прийом, Сарафов е просто говорителя.

Смс според журналистите,които казаха, че част от камерите са оцелели е след като Калушев напусна хижата късно на 1.

# 9 025
biborana, Birflower, aма четете малко, аз съм казала същото.
Именно, четем Simple Smile
Чети и ти.

# 9 026
Не, също толкова зле е. Вие сериозно си го намирате нормално -  ей, така, за по година родители да си дадат децата в Мексико, при приятел, на обучение/образование/възпитание.

"Нормално" е доста относително понятие. Това, че на нас нещо ни изглежда странно или не бихме го направили, не го прави автоматично нито престъпно, нито опасно.

Ако ламата действително е бил толкова рисков човек, институциите е трябвало да реагират много по-рано. Защо нищо не е последвало след сигнала към агенцията за закрила на детето? Говорим за дейности от години. Ако толкова време никой не се е намесил, това поставя въпроси не само към родителите, а и към държавата и обществото като цяло.

Същото важи и за родителите, ако реално са излагали децата си на сериозен риск, има механизми за намеса.

Честно казано, не виждам нищо конструктивно в постоянното обвиняване на родителите. Лесно е отстрани да съдим. Без да ги познаваме, да знаем контекста и мотивацията им да вземат определени решения.

И нещо друго ми е интересно, ако ваш приятел ви каже, че е изпратил детето си на лагер при човек, когото вие намирате за съмнителен, какво реално бихте направили? Ще се намесите директно? Ще подадете сигнал? Или ще приемете, че това е родителско решение?

Подозирам, че повечето хора не биха стигнали до институции само на база усещане или слухове, затова малко абсурдно ми се струва сега със задна дата да раздаваме присъди.

Лично на мен бащата на момчето ми изглежда като човек, който е вярвал, че прави най-доброто, на което е способен за детето си. Което всъщност е това, което повечето родители правят. Разбира се, с променлив успех.

# 9 027
Амасу, 10 пъти го нищихме.
Работил с 3000 деца за 27 г. - по 111 деца годишно. Но може да е няколко часа занятие. Никъде не пише, че ги е водил в Мексико или в Петрохан.

За Мексико знаем, че деца са бил Ники (от изчезналите) и големият син за 1 г. И двамата са пълнолетни, не са се оплакали.   

По тази логика, ние не знаем за нито едно друго дете. Било в България, било в Мексико, било в Непал. Това значи ли, че той дрънка глупости и тези 3000 или 3 поколения деца изобщо не съществуват?

# 9 028
https://bg-mam.ma/p/1122086/50794143
Къде съм написала, че е водил 3000 деца за по година в Мексико? Така че, хайде да не слагате на "потребителката" "думи в устата"/ писания в поста.
biborana, Birflower, aма четете малко, аз съм казала същото.
Именно, четем Simple Smile
Чети и ти.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 01:13 от anmasu

# 9 029
Хайде, моля ви се, поне да не разнасяме възрастните му родители, кои са, какви са, будисти ли са, мистици ли са... и без нас си имат достатъчно проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт