Криминални досиета

• 482 303
  • 9 242
  •   141
Отговори
# 9 045
Тоест всеки сам си преценя и може да обучава децата си на всякакви тинтири-минтири. До тук добре. Защо обаче се очаква другите да го приемат за нормално и дори белег за духовно извисяване?
Още по-лошо, очаквам хората да изобщо да не се намесват и да дават оценки за чужди деца и решенията на техните родители.
Но ако хората видят насилие, трябва да информират институциите (скоро има такава тема в Семейни отношения и съфорумката помогна точно така).

# 9 046
Пускам това и си лягам.  Утре ще чета хейта по него.

Владо Йончев - Моят разказ за Иво Калушев, когото познавам от 25 години
Гълъбин Боевски - велик щангист, европейски, световен и олимпийски шампион, спортист на годината, школа и как приключи приказката, дори биологичната си дъщеря вкара в схемата без да знае детето

Наистина ли сравнявате хората от случая с този примат?

# 9 047
Тоест всеки сам си преценя и може да обучава децата си на всякакви тинтири-минтири. До тук добре. Защо обаче се очаква другите да го приемат за нормално и дори белег за духовно извисяване?
Още по-лошо, очаквам хората да изобщо да не се намесват и да дават оценки за чужди деца и решенията на техните родители.
Но ако хората видят насилие, трябва да информират институциите (скоро има такава тема в Семейни отношения и съфорумката помогна точно така).

В качеството си на каква проявявате тези очаквания?

Като гражданин и жена, мисля че имам право да имам мнение за случай, в който куп възрастни мъже проявяват нездравословни, според мен, интереси относно образованието на останалите деца. Припомням и трите трупа в имота на ламата, в случай, че сте забравили.

# 9 048
Несериозно е да се дава мнение (а тук е като морална присъда) без да се познава ситуацията в семейството, без да се познава детето, приятелите, които биха поели грижата. И аз не познавам Макулеви. В случай на приятели, в който бяха наясно с нещата, съм дала мнение, говорила съм с адвокат как всичко да е законно (през социални и съд) и разбира се съм помагала с битовизми, доколкото мога.

И голите морални оценки няма никакъв смисъл, това не помага на евентуално страдащото дете. Ако около себе си видите дете в риск, пуснете сигнал до институциите. Те освен мнение, могат да предприемат действия.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 10:25 от biborana

# 9 049
  • София
А аз ги познавам и ми се повръща от цялата пумия изливана върху тях.

# 9 050
Може би не е уместно, но кой познавате - убитите и издирваните или семейства, който са давали децата си за дълготрайно отглеждане?
Ако не е някаква тайна, може да сте полезна за "изчистване" на името, паметта и честта на замесените.
Защото повечето факти не ги рисуват в добра светлина. Дори не говоря за педофилието и сектата.

# 9 051
Извинете, всички ли дали децата си на този човек, са болни и нямат други близки роднини? Защото хич не изглежда така.

# 9 052
  • София
Познавам Калушев и семейството на детето.

# 9 053
Според мен убийството на 3мата или е предупреждение към Калушев(, заради настъпани чужди интереси , пари които дължи на някого или е получил срещу ангажимент ,който не е изпълнил...), или и Калушев и младежите са също мъртви.
Трети вариант е издирваните 3ма да са били също в хижата, но да са успели да се измъкнат, което е по малко вероятно предвид че извършителите очевидно са си разбирали от работата. (Не вярвам извършителят да е 1, предвид че се е справил успешно с 3ма въоръжени мъже).

# 9 054
Леле, не мога да спя с този случай, голяма главоблъсканица.
Не мислите ли, че майка му знае доста повече и се досеща какво се е случило? Тя е един от съдружниците в сдружението, най-вероятно е познавала е познавала жертвите. Знае явно кой е и Леон, сигурно може да се досети и къде е ( ако не е приключил) .
Но ако изобщо ще се самоубива, защо ще завлича и младите момчета , едното дете на близък приятел, което го е възприемало като свой баща?! Ако е бил толкова изтрещял, щеше да има 6 жертви още на хижата. Никаква логика не виждам в която и да е от тезите.

Аз мисля, че писмото към нея може да е като код към нея, в което й казва как да знае къде е. Да си спомни нещо, за което да разбере къде е. Нещо, което тя си знае--нейн сън, който му е споделила или друго подобно, нещо, което тя ако си спомни, ще знае къде е.

Дори споменаването на Леон не е случайно...Леон е воден в Непал..

# 9 055
  • Варна
Леле, не мога да спя с този случай, голяма главоблъсканица.
Не мислите ли, че майка му знае доста повече и се досеща какво се е случило? Тя е един от съдружниците в сдружението, най-вероятно е познавала е познавала жертвите. Знае явно кой е и Леон, сигурно може да се досети и къде е ( ако не е приключил) .
Но ако изобщо ще се самоубива, защо ще завлича и младите момчета , едното дете на близък приятел, което го е възприемало като свой баща?! Ако е бил толкова изтрещял, щеше да има 6 жертви още на хижата. Никаква логика не виждам в която и да е от тезите.

Аз мисля, че писмото към нея може да е като код към нея, в което й казва как да знае къде е. Да си спомни нещо, за което да разбере къде е. Нещо, което тя си знае--нейн сън, който му е споделила или друго подобно, нещо, което тя ако си спомни, ще знае къде е.

Дори споменаването на Леон не е случайно...Леон е воден в Непал..
Mоже и да е кодирано съобщение към друг. Странно е, че други елементарни подробности не се разкриват, но текста на този СМС е едно от първите неща, които публикуваха дословно.

# 9 056
Хексе, това писмо официално не е от полицията, може майката да го е лийкнала, или някой, който знае за него.

За мен е безумие да се твърди, че нямаме право да дискутираме, че чичковци "облагодетелстват" деца в изолация, които им се дават за отглеждане и лечение. Иво--баща, майка, учител и лечител на тия деца...няма училище, няма лекар, няма терапия...изумена съм, че това е било позволено.

Това е абсолютна секта, дори начинът, по който говорят за него е мн странен. Имам поглед върху друга секта, когато съм била на 18-20.

Какво имаме за КАлушев.

1. Човек, който от малка възраст е пещерняк. Повечето го познават в това му амплоа на природозащитник и пещерняк и това също предизвиква когнитивен резонанс с другата информация.
2. Дете на ДС агент, на родители-талантливи, успешни. Дете бил на двама много богати рода, казва негов приятел.
3. Хукнал като много млад на стоп до някъде си, живеел в Непал, Мексико и ненамсикъде. Авантюрист
4. Известен пещерняк, спортист с голяма репутация в средите
5. Човек, който убеждава родители, изпаднали в бедност или имащи деца с проблеми да му дават децата си, за да ги отглежда месеци/години. Не ги води на училище, лишава ги от детска среда
6. Няма деца и семейство, няма около него жени, но отглежда чужди деца реално в рискова среда
7. Има две бази до граници, опасани в тел, камери
8. Самопровъзгласил се е за Лама. Смята себе си за учител.
9. Преподавал е духовното си учение ЗА ПАРИ в Мексико, комплекс за месианство.
10. В къщата му са намерени три трупа на негови съратници.
11. Той изчезва (предполага се доброволно) с едно дете и един младеж, които отглежда.
12. Оправдава се в бележката до майка си, че отново е  искал да помогне на болно дете (не ЛЕон, този път момиче) и това е преляло чашата

13. Сега разбираме от фейсбук, че на много деца е "помагал" и "лекувал", взимайки ги от родителите им за оглеждане, убеждавал е хората в лечителски умения.

14. От анализи на хора, занимаващи се с будизъм във форум, посветен на будизъм, се споделя, че човекът има характеристики на култист,
15. В редит има пост, който споделя, че човекът го играе духовен учител и е имало култ към него още преди много години
16. Елена Меламат споделя, че близко до нея семейство едвам успява да си вземе детето от "лагерите" на Калушев.
17. Други заливат фейсбук как е лекувал, вкл Леон от нощно напикаване. Лечител.
18. Хората от други, стари и с традиции, природозащитни организации са имали проблем с "националната агенция" за контрол  на защитени територии и са смятали, че не са никакви природозащитници.
19.Туристи са имали проблеми с НАЗКТ
20. В селото са се страхували от и не са харесвали НАЗКТ

Така какво имаме, като характеристики
1. плейбой/дете на ДС/ богати и известни родители/втори баща, израстнал в охолие, единствено дете
2. авантюрист, вечно дете
3. Спортист от високо ниво
4. Лама, заобиколен от "ученици", последователи, изнася лекции
5. С нестандартна сексуална ориентация (?)- няма семейство, жени около себе си, няма деца
6. Отглежда дългосрочно чужди деца, не ги води на училище, децата са с него и други мъже, извън детска среда
7. лечител, който лекува деца с проблеми...
8. Има хора, които още преди години са го смятали за шарлатанин и култист.
9. има хора, които смятат, че се е опитал да им вземе детето.

Не знам за кого гореописаното изглежда нормално и ок...Ама явно има мн хора, за които доверието с държава и институции, които до такава степен не вярват на училище, болници, полиция, че са готови да дадат децата си в гората на Иво-ламата...поне да хващат гората и те с децата си, но не---дали децата си на ламата, а те в лошия град.
 Страшно е, ужасно е!!! Дори дядото, който лекуваше рак с билки и му пречеха фармакомпаниите беше по-добре. Дори пръскането на ковид от самолети беше по-добре...

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 06:34 от MariyaHris

# 9 057
Да отговоря какво имаме:

1. Показно професионално масово убийство на 3-ма души в район, известен с множество канали и друга криминална дейсност.
2. Опожарено местопрестъпление с цел заличаване на следи и доказателства.
3. Много добре подбран момент, когато има снеговалеж, заличаващ всякакви следи.
4. Пълна липса на информация относно евентуалните извършители и причините.
5. Изчезнали лица, които би следвало да бъдат издирвани от МВР. Неизвестно дали са живи още, или се укриват и ако е така, от кого.
6. Неяснота дали престъплението вече е разкрито и дали се работи по залавяне на извършителите.
7. Манипулация на общественото мнение, подхвърляне в обществото на пълни нелепици от страна на МВР, Сарафов, медии и др., като общественето внимание се насочи към личността на убитите и на изчезналите, с цел очернянето им. Причините са неясни засега.

Други факти не зная да има.
А тук се развихриха такива фантазии. Много криминалета гледате. Не мога да си представя, как възрастни, претендиращи за разум хора, толкова лесно се поддавате на манипулациите и се самонавивате все повече и повече.

Не очаквам от службите да изнесат факти за престъплението, поне не на фаза, докато се работи по разкриването му. Това би било крайно непрофесионално.
Но с каква цел е това отклоняване на вниманието в посока очерняне на убитите и изчезналите, е неясно и буди съмнения.
Чудя се и способни ли са нашите служби да разкриват престъпления от такъв характер, след като от години ги разбиват. Вече няма криминалистични групи, които да поемат горещата следа, кавито имаше по-рано. Не зная дори дали са имали куче следотърсач на място и дали такова куче може да открие дори затрупани в снега следи.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 07:09 от Diorela

# 9 058
  • софия
За мен е интересно обстоятелството, че няма човек, който е познавал жертвите и Калушев, и да е казал нещо лошо за тях. Напротив. В годините няма и нито един сигнал. Било срещу дейността на Калушев, било срещу дейността на Петрохан. Всички тези хора нямат (държавни) зависимости. Всички те не желаят да съдействат.
В същото време официалните власти къде публично, къде не, постоянно подклаждат съмнения, подхвърляйки недоказани твърдения в негативна светлина. Вече кой ден е никой не е излязъл да даде информация.
Още един човек, познавал Калушев

# 9 059
Има три трупа и 7 липсващи човека, вкл. дете., които са били на местопрестъплението и са били изключително близки със загиналите. Те до кога смятат, че могат да бягат, че няма да пострадат при преследване, че не са длъжни да дадат информация и да не разиграват службите? И после " ма, какви глупости пишат хората, аме те били над всички останали тъпаци, чудо на чудесата невиждано." Напротив, виждано е в Уейко, например. Има си и класически белези на секта. И не става въпрос за вярвания, а за злоупотреба, вкл. сексуална с деца, вкл. със съгласието на родители, "даряване" на пари. Ако бяха в САЩ само за отвличане на дете щяха да получат електрически стол. Тая работа ще свърши още по зле, така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт