Криминални досиета

• 502 188
  • 10 168
  •   452
Отговори
# 9 120
Аз да попитам каква е разликата между семействата дали за отглеждане децата си на Лама Иво и продаването на деца, което е нелегално? Абсолютно не виждам никаква разлика.

Ако нямаш капацитета да си гледаш децата, дали имаш капацитета да избереш правилния настойник? А говорим и за деца с проблеми, които Лама Иво е "лекувал" и, на които е "помагал"....

Голяма простотия от страна на МВР, че не излиза с някакво становище и информация, а оставя да се вихрят тук някакви мантри за "алтернативен начин на живот" и Калушев е жертва, която не трябва да се дискутира.

# 9 121
Нова тв, 9:07 часа на 08.02.2026г., криминалния журналист Николай Христов от БНР заяви, че Ивайло Калушев е имал такива практики, че даже правил връзка с извънземни.

Някой беше предвидил появата на извънземните, дойде им явно реда.

Закривай, дето се вика.

# 9 122
Абсурд е да са ги проспали.

# 9 123
  • софия
Не сте чували за индивидуална форма на обучение, частни ученици?
Не е сериозно. Познавам хора, чиито деца са в такава, без децата им да пътуват където и да било. Причини има различни.

# 9 124
Аз да попитам каква е разликата между семействата дали за отглеждане децата си на Лама Иво и продаването на деца, което е нелегално? Абсолютно не виждам никаква разлика.

Ако нямаш капацитета да си гледаш децата, дали имаш капацитета да избереш правилния настойник? А говорим и за деца с проблеми, които Лама Иво е "лекувал" и, на които е "помагал"....

Може ли линк към достоверен източник къде пише, че децата са с проблеми?

# 9 125
  • София

А аз те питам за трети път от къде е информацията, че е заподозрян?

# 9 126
Абсурд е да са ги проспали.

какво да са проспали????

пимпинела, информацията е от бащата Макулев, който каза, че  са го разпитвали в МВР дали според него е възможно Иво Калушев да ги е убил. Тоест, активно се работи по тази версия.

# 9 127
  • Пловдив
Не знам Янтра. Нямам идея с какъв статут са. Вероятно има нещо нередно при тази продажба, а може и да няма и тогава заграждането си е в норма.
Е, и аз не знам, ама определено са интересни въпроси.

# 9 128
  • София
Обсъждаме си, защото има 3 трупа в неговият имот, самият той липсва, заедно още с двама души (един непълнолетен), а и има изключително много червени флагове - какви са тези деца в лагера му, как така лагер без край, имало ли е някакви регулации - все пак, предполагам, че за да се организира детски лагер, трябва да има някакви правила - къде ще спят, как ще ги изхранват, какви активности ще имат, мерки за сигурност, не е просто "взимам 3 деца и хуквам из чукарите". Конфигурацията наистина е странна, само мъже, хайде да приемем, че за такива активности (спелеология, гмуркане, оцеляване в екстремни условия) е нормално водачите да са мъже, но пък в комбинация с всичко друго, си е необичайно. И за капак - лами, източни практики, елитарност, затворени общества. Ако и в моят апартамент се появявят 3 трупа, а аз забегна, дори и с моя особено стандартен за бг мама профил (жена, с нормална офисна работа, без залитания по източни философии и нямала досег за повече от 2 часа до чужди деца и само в присъствието на родителите им), ще се повдигнат въпроси какво се случва, защо има 3 трупа и защо собственикът на жилището липсва.
Отделно, ту се появява, ту изчезва информация за оръжия, около хижата има табели "Стреля се без предупреждение" - кой, защо и по кого стреля?
Отделно, всички приятели на Иво, които пишат колко прекрасен човек е - да, може и да е бил такъв, просто в контекста дори и само на потвърдената информация (а именно, 3 трупа и 3 липсващи лица), звучат някак странно. Дори прочетох един коментар как Иво чел Кастанеда и това говорело достатъчно колко широк мироглед имал  - ами, много хора не са чели Кастанеда, но в имотите им няма трупове. 

# 9 129
Чували сме за индивидуална форма на обучение. Ама не знаехме, че може да се провежда и в гората, без нито един сертифициран преподавател, без учебен план и тайно от обществото.

Това си е риск за децата отвскъде. Леон се бил излекувал от напишкване...? Колко много деца имат този проблем, но родителите им не ги пращат в усоите да ги лекуват, нали?

# 9 130
  • софия
Очевидно не си разбрала какво е "индивидуална форма на обучение", а само си останала с чуване.
Включва индивидуални часове, текущо оценяване и изпити, провеждани в училище или у дома/в болница при медицински причини.
Организация: Провежда се по специален учебен план, утвърден от директора на училището.
Място: Обикновено в училището, но при здравословни причини може да се организира в домашни или болнични условия.
Учебни часове: Индивидуални занятия, включващи консултации и текущо оценяване за определяне на срочна или годишна оценка.

И преди да продължи полетът на фантазията ти: Калушев не е учителят.

# 9 131
Нова тв, 9:07 часа на 08.02.2026г., криминалния журналист Николай Христов от БНР заяви, че Ивайло Калушев е имал такива практики, че даже правил връзка с извънземни.

Някой беше предвидил появата на извънземните, дойде им явно реда.

Закривай, дето се вика.
От сайта на Калушев -
https://web.archive.org/web/20240229041213/http://skydharma.com/other-activities

Exopolitics
Ivo has а connection to CSETI and is a honorary founding member of the Agency for Transdimentional Initiatives – an international exopolitics organization with very little public activity, based in North America.

Център за изучаване на извънземния разум(CSETI) е организация с нестопанска цел, основана през 1990 г. от д-р Стивън М. Гриър, посветена на изучаването на извънземния разум, контактите и насърчаването на мирната междузвездна комуникация. Базирана в Ларго, Мериленд, CSETI е най-известна с инициирането на инициативата CE-5 (Близки срещи от пети вид), която се фокусира върху проактивен, иницииран от човека и мирен контакт с извънземни цивилизации.

https://en.wikipedia.org/wiki/Steven_M._Greer#:~:text=Greer%20fo … errestrial%20life.

# 9 132
Сигурно ли е, че Леон се е напикавал?
Признавам си, че не съм чела сигнала на бабата. Там ли го пише?

Но схващам, че Леон е някакъв проблем за Лама, щом фигурира в писмото до майка му.
Защо ми се струва, че независимо от оттеглянето на сигнала, това дете се е върнало при родителите си и затова сега поне то си е у дома.

# 9 133
Какво повече да обсъждаме на убийствата? Ние не сме специалисти. Ивайло Иванов, който е бил един прекрасен човек, казват приятелите му, е участвал в осъждането на нашата държава от руснаците, на тяхна страна, за да им плати България 600 млн. за пропадналия проект в Белене. Това си е нов червен фар.

# 9 134
  • Пловдив
Децата на официално индивидуално обучение, които се явяват на изпити не се водят отпаднали от учебната система. Те и не са.

Общи условия

Активация на акаунт