Криминални досиета

• 509 706
  • 10 412
  •   231
Отговори
# 9 330
  • София
Не, пуснете си да го чуете, той има вече май 3 отделни изяви, не извадени от ОффНюз цитати. Каза, че няма време и финанси, защото детето му било "трето поред". За салам не е говорил никой.

# 9 331
Не знам защо пък трябва да са чисто момчешки тези занимания. Има всякакви момичета, с интереси във всяка сфера, не само в гримове и дрехи...
За мен това си е било секта, с култ към лидера, прикрита зад тези лагери. И според мен има някакво друго обяснение защо са само момчета, а не че е по-удобно, заради цикъл при момичета или да не забременее някое.

В будизмът мъжете и жените живеят отделно. Или поне монасите.

# 9 332
Какъв салам бе хора.

Мисля, че около три пъти написах, че Макулев знае къде са ламата и сина му. Медал за най-добър баща ли да му дадем? Не разбирам защо липсата на тревога за детето му се отчита като нещо положително,, чиста психопатия е.

# 9 333
Самият Макулев каза, че е направил всичко за децата си че има три деца, дъщеря на 25 и син на 21 го. , а Алекс го е предал за отглеждане на Калушев заради " състоянието в което беше и финансовото състояние на семейството им".
Аз вярвам, че има връзка с детето си, че са извън България и този случай ще стане: студени досиета. Няма как да се разкрие, като не искат да съдействат замесените.

# 9 334
  • София

А ти откъде знаеш че той няма връзка с Калушев и сина си.

Аз нищо не знам, коментирам това, което казва самият той. Ако той казва нещо невярно, без значение по каква причина, това нито е мой проблем, нито с нещо ме задължава. Той излиза доброволно пред камери, казва А и Б, хората коментират А и Б, не хвърлят боб да кажат "ааааа, Ж и Ц!".

# 9 335
Не е това патент на будизма. В религиите поначало свещениците не трябва да се женят. В християнството, да си свят, върви с безбрачие, обричаш се на Бога, а не на грижа за жена. Исляма, е най напредналата религия в това отношение, там святия човек, Имама, не му е забранено да се ожени.

# 9 336
  • Другата България

Как разбрахме, че няма пари и време да си гледа  децата?

Той го каза.

Нека следващия да попита как разбрахме, че са с неясно финансиране. За да му обясним, че от BIRD публикуваха финансовите данни (официални).
След това нека някой попита откъде си мислим, че са секта или нещо подобно. За да обясним и това. А после някой да пита и за въоръжението, моля. Така и не ги изяснихме тия работи на 100 страници вече...
Финансирането май е едно от най-ясните неща.
Въпреки спекулациите, но според мен повечето от изнесеното е истина.
Друг е въпроса, че И ни спестяват инфо /за финансирането говоря/, иначе и друго се спестява, това е ясно.

Наистина ли и изчезването на Съвестин ще се намеси в този случай?
И после нямало фантасмагории. Вече инвитро заченатия син на Калушев отива на второ място в класацията.

# 9 337
  • София
За мен на първо място стои въпроса кой е подал сигнала за пожара. съобщиха, че е подаден сигнал на 112 и толкова. След това, ако са отишли да гасят пожар първо там са влезнали полицаите, които и да са те, а не пожарникарите.
На брифинга, който даде Захари Васков /май е единствения/ отговорът му беше, че сигналът е подаден от свидетел. И не става въпрос за пожар, а именно за три трупа. Въпросният свидетел е отишъл на място и ги е намерил, след като не са отговаряли на телефоните си.

И тук отново има разминаване. Защото:
1. На записите от оцелелите камери се е видяло, че именно убитите са запалили пожара, след което са излезли навън, извън обсега на камерите. Смята се, че тогава са се самоубили. Но тогава явно пожара не се е разрастнал или останалите трима са го потушили, защото сигнал за него не е имало.
2. Свидетелят е отишъл и видял труповете чак на следващия ден и подава сигнала.
3. След това имало пожар и дошла пожарна. Значи този пожар не е същия онзи пожар, който самите убити са запалили, а е съвсем друг.
4. По време на огледа (май от ДАНС беше) е пламнал пожар - това означава, че е трети пожар, а не втори.

Не става ясно всъщност кой точно е подал първия сигнал - човека, открил труповете или някой от селото, който е видял пожар. Не е ясно кога са били убити кучетата и в кой пожар точно са изгорели.
Накратко - разминават се версиите за броя на пожарите, за подпалвачите и за това кой точно е подал първия сигнал.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 13:01 от Lady Cassiopeia Duval

# 9 338
Много хубаво интервю със съдия Атанска Дишева, от ВСС (от квотата избрана от съдии):https://defakto.bg/2026/02/08/atanska-disheva-sarafov-koyto-zame … vaniya-po-delata/

„Bъв вcичĸи тeзи cлyчaи e пoвeчe oт oчeвиднo, чe дъpжaвни opгaни c ĸoнĸpeтни фyнĸции нe ca изпълнили тeзи cи зaдължeния зa ĸoнтpoл, зa peaĸция пo oпpeдeлeни cигнaли, зa пpoвepĸи."

Cъдия  Дишeвa бeшe лaĸoничнa, чe  Capaфoв  нe мoжe дa cи пoзвoли пyбличнo в eфиp дa ĸaзвa, чe eднo yбийcтвo пpиличa нa „Tyин Πийĸc“ и дa oбвинявa poдитeлитe нa дeцaтa, чe ca ги изпpaщaли пpи peйнджъpитe ĸpaй бившaтa xижa „Πeтpoxaн“.

Eдинcтвeнaтa цeл нa измecтвaнeтo нa фoĸyca e paзceйвaнe нa внимaниeтo и cтигaнe дo гoвopeнe, чe тe ca cи гo зacлyжaвaли и тoвa e тeндeнция, ĸoятo виждaмe и пpи дpyги пyблични yбийcтвa“.

Tя oбяcни, чe тpябвa дa имa paзcлeдвaнe и пpoвepĸи зa тoвa c ĸaĸвo ca ce зaнимaвaли жepтвитe нa тpoйнoтo yбийcтвo в xижa „Πeтpoxaн“, зaщoтo тoвa e eдин oт нaчинитe дa ce cтигнe дo извъpшитeлитe нa пpecтъплeниeтo, нo в cлyчaя фoĸycът e измecтeн.

# 9 339
Не е това патент на будизма. В религиите поначало свещениците не трябва да се женят. В християнството, да си свят, върви с безбрачие, обричаш се на Бога, а не на грижа за жена. Исляма, е най напредналата религия в това отношение, там святия човек, Имама, не му е забранено да се ожени.
в християнството само католическите свещенници не се женят, в православието поповете имат семейства, проповедниците на протестантите също имат семейства.

# 9 340
Аз явно спя и чета тази тема, но до момента не разбрах за финансирането. Питах няколко пъти, включително и преди 2-3 страници, но нищо. Може ли някой да обясни, моля?

# 9 341
Ами аз лично познавам хора, които са искали определен човек, а не донор да е баща на детето им. Не са религиозни будисти, обикновено хора са, но се страхуват от генетичния материал на неизвестен баща, за това са избрали този вариант. Сега законно, незаконно, морално ли е, не го обсъждам
Аз като родител бих си дала детето да ми го гледа само и единствено биологичния баща и никой друг. Явно другите хора имат друго виждане.

# 9 342
Ако този, който ги е открил е от Гинци, това трябва да е българина, който е женен за мексиканка и живеят в Гинци.
Имам спомен, че казаха, че са го прибрали и още е в полицията.

# 9 343
  • София
За мен е доста странно как няколко човека вярват, че до 2-3 дни ще се разберат нещата- и Владо Йончев го каза по Дарик, както и бащата-пещерняк. Какво ще се случи след 2-3 дни? Някой очаква Лама Иво да прати видео до БНТ като един същи Осама от пещерите над Кандахар ли? Или до 2-3 дни ще се намерят трупове?

# 9 344
  • София
Аз явно спя и чета тази тема, но до момента не разбрах за финансирането.

От BIRD - за тях приемам, че знаят как да четат публично оповестени финансови данни.

"Само 59 хиляди лева приходи за три години! Финансите на рейнджърското сдружение (НАКЗТ) на #Петрохан са меко казано неточни.
НАКЗТ за периода 2022-2024:
Приходи от стопанска дейност: 0 /нула/ лева
Приходи от дарения съответно: 50 + 5 + 4 хил. лв.
Разходите на сдружението надхвърлят приходите!
Данни за 2025 година засега не са налични.
Финансовата информация за другите свързани сдружения, а именно "Българска рейнджърска асоциация" (БРА) и "Европейски институт за карстови и хидрогеоложки изследвания - Е.А. Мартел” не е налична. И двете сдружения са декларирали, че нямат дейност! Данните (приложените факсимилета) за трите сдружения са достъпни в Търговския регистър.
Школата за Приключения Роук на издирваният Ивайло Калушев, за която се твърди, че е организирала детски лагери, не е активно търговско дружество. За нея има записи до 2017 г. в Булстат и Делфи, но не е пререгистрирана в Търговския регистър. Следователно, и тя няма отчетена дейност, въпреки постовете им във фейсбук за извършването на такава съвместно с рейнджърско сдружение (НАКЗТ).
Тези 59 хил. лв. приходи за три години са недостатъчни за поддръжка на хижата с 1100 кв.м. РЗП, за дейността, която описват в официалните си финансови отчети, както и публично на сайта и на фейсбук страницата си, и за оборудването (АТВ, мотори, дронове, екипировка и др.) което показват на снимки. Ако “рейнджърите” са имали неофициални приходи и не са отчитали всичко, това не говори добре за тях и повдига още въпроси.
Вижте в коментари информацията за "Национална агенция за контрол на защитените територии" (НАКЗТ) и другите две сдружения от ЩРАК справочника на #BIRDBG"

Общи условия

Активация на акаунт