Криминални досиета

• 508 126
  • 10 351
  •   122
Отговори
# 9 495
Ако са открити мъртви, и чисто хипотетично Калушев е сторил цялата касапница, то защо му е да се отдалечава, за да довърши започнатото?
Много неясен случай… колкото повече информация излиза, толкова повече въпроси се пораждат.

# 9 496
  • София
Толкова въпроси има неизяснени, случаят е брутален. Очаквам изчерпателно раследване и журналистите да задават много, много въпроси. Това е изключително тежък случай, 6 умрели...ужас.
Първо естествено кой е извършил тези убийства, и не само. С какво са се занимвали тези хора, какво са знаели. Защо МВР е толкова неадекватно подяволите. На 2 ри намериха първите трима, вчера беше 7ми,  вчера имаше масови проверки в региона. През това време от 2ри до 7 полицията защо не проверява там,  какво са парвили? Защо прокуратурата разпростряняваше слухове за Туин Пийкс, нали уж щото пускат димки, за да спасят детето...ама не.
И куп други такива.
Обшеството трябва да изисква отговори.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 14:56 от pimpinela

# 9 497
Какво значение има кой ги е намерил? Ще се изясни, не мисля, че е от съществено значение. 

Напротив. Ако лъжат и за това, нещата съвсем няма да са добре. Не че сега са де.

# 9 498
Ботев е мразел религиите, всякакви.
...........
Но в прощалното си писмо дори Ботев пише, че се надява Бог да го запази ....

До това ни докараха толкова години бездуховност и упоритата съпротива срещу поне базово духовно образование.
Пълна невъзможност да се различи здравата от болната духовност. Липса на елементарни познания за религиите и философските учения. Всеки псевдоучител е в състояние да замота главите на интелигентни хора до степен да му дадат децата си, само защото им обещава някакво спасение.
Бог да прости душите на невинните!
Бог няма нищо общо с религия и практикуването и.
Четете Ботев малко по-внимателно. Аз казах, че Ботев е мразел религиите, не Бога, за Бога!
Базово духовно образование в България няма как да има, защото много хора под образование разбират индоктринация, каквато в момента е нашата църква.
А секти и хора със замотани глави има по цял свят, и в католическия свят, и в ислямския, и в източния. Тази болест, липсата на здрав разум, ходи по хората, не по гората

# 9 499
  • Be realistic - plan for a miracle.
Уж овчар е дал сигнал виждайки един умрял човек отпред в кемпера. Интересното е, че в показанията си казва “очевидно умрял”, тоест това говори че или е гръмнат също в главата и личи, или… не знам.
Другаде казват че ДАНС пак са се разхождали първи там. Което… wtf?

Лично мнение: Калушев и младежите стават свидетели на случилото се (убийствата и палежа), той ги подбира и бягат. След което същите ги намират и гръмват, защото са свидетели.
Въпросът в мен остава защо не ги е прекарал бързо през граница. Вероятно са били запушени от всички страни. Надявал се е да изчакат да спадне търсенето, но са стеснили кръга около тях и айде.

На версии с педофили и тн. не вярвам. Пълен булшит.
Възможно е да има някъв нюейдж елемент и алтернативен начин на живот с обучения близо до природата и тралала, но това си е лично решение на родителите на замесените. Не коментирам правилно или грешно.

Каквото и да напишат в мейстрийм медиите, нищо няма да повярвам. Пълен батак и мазеляк е тоя случай.
Само ще кажа, че в момента, в който взеха да се пускат скандално-гнусните слухове за убитите ми стана ясно, че е много важно да се размъти водата. Защо - не знам, знам само, че беше важно. И тя се размъти и повече няма да се избистри.

Ами… Бог да ги прости Sad

# 9 500
Е овчарите си ходят по горите, за тях си е нормално.

В този студ, а и кой знае колко сняг има горе. Овцете със сигурност не е разхождал по този сняг. Странно ми е.
Не ги е разхождам, водил ги е паша.

# 9 501
  • Glasgow
Няма нищо странно в това овчари да са в планини/гори, при каквито и да е температури.

# 9 502
Е овчарите си ходят по горите, за тях си е нормално.

В този студ, а и кой знае колко сняг има горе. Овцете със сигурност не е разхождал по този сняг. Странно ми е.
Не ги е разхождам, водил ги е паша.

Овцете не пасат сняг. Умишлено написах разхождал, защото по това време да ги е водил да пасат там, е абсурдно!

# 9 503
Толкова въпроси има неязнени, случаят е брутален. Очаквам изчерпателно раследване и журналистите да задават много, много въпроси. Това е изключително тежък случай, 6 умрели...ужас.
Първо естествено кой е извършил тези убийства, и не само. С какво са се занимвали тези хора, какво са знаели. Защо МВР е толкова неадекватно подяволите. На 2 ри намериха първите трима, вчера 6 ти, имаше масови проверки в региона. През това време какво са парвили? Защо пролуратурата разпрострянеаше слухове за Туин Пийкс, нали уж щото пускат димки, за да спасят детето...ама не.
И куп други такива.
Обшеството трябва да изисква отговори.
+1, както се казва.
Много въпроси, все важни.
Очаквам официалната версия да е Калушев е убил всички и се е самоубил. Ще ни уверят, че нищо не са казвали, за да не пречат на разследването, но през тези дни са работили усилено. Няма да се изясни нито дейността в хижата, нито финансирането, нито нищо. Убиецът е мъртъв, завеса.

# 9 504
Ако са открити мъртви, и чисто хипотетично Калушев е сторил цялата касапница, то защо му е да се отдалечава, за да довърши започнатото?
Много неясен случай… колкото повече информация излиза, толкова повече въпроси се пораждат.

Той първоначално не е мислил да ги убива, а панически се е отдалечил с тях след убийството в хижата. След известно лутане и криене е изпаднал в отчаяние и се е свършило. Може и те да са го предизвикали в паника и страх.

# 9 505
За мен, просто е искал да се самоубие там където е лобното място на Христо Ботев -- връх Вола/Околчица. Заради това и поства Борба на Ботев.

Вече децата не знам дали ги е пречукал или подтикнал към самоубийство...
Много жалко, наистина се надявах, че ще ги пощади.

# 9 506
  • Be realistic - plan for a miracle.
Зимата овцете се прибират в кошарите надолу или се разпределят по селата на всеки в къщата. Казвам го като внучка на овчари. Факт.

# 9 507
За съжаление сега много по-трудно ще се разберат мотивите за цялата сага. Пак казвам, Калушев е бил забележителен спелеолог, гмуркач и прочие, но ние не знаем нищо за психичното му състояние. За нещастие, вече не може и да се установи какво му е било състоянието, дали не е изпаднал в психотичен епизод, дали не е страдал от параноя или нещо друго, което може да се случи дори и на най-добрият човек на света.

Мир на праха им...направо нямам думи.

# 9 508
  • София
Нормално е, че досега нямаше информация, все пак ги издирваха. Сега вече може и да оповестят, но е ясно, че голяма част няма да повярват. Това е от тези случаи, които ще останат с доза мистерия.

# 9 509
Флоресита,
отвори снимките на Булнюс - там сняг няма.

Общи условия

Активация на акаунт