Криминални досиета

• 490 450
  • 9 667
  •   338
Отговори
# 9 510
  • у дома...
Ако са открити мъртви, и чисто хипотетично Калушев е сторил цялата касапница, то защо му е да се отдалечава, за да довърши започнатото?
Много неясен случай… колкото повече информация излиза, толкова повече въпроси се пораждат.
Калушев е бил последовател на Ню ейдж религия. Според общоприетото, не е мислел и разсъждавал логично. Всичко е възможно.

# 9 511
Какъв ти е проблема сега с овцете ?

Мисля, че са убити още веднага след откриването на първите трима.Времето е студено,

# 9 512
Какво значение има кой ги е намерил? Ще се изясни, не мисля, че е от съществено значение. 

Напротив. Ако лъжат и за това, нещата съвсем няма да са добре. Не че сега са де.

В контекста на това, че има 6 трупа - на 1 дете и 1 младеж сред тях, наистина не мисля, че е толкова важно кой ги е открил. И да лъжат, и за казват истината, винаги ще има такива, които няма да повярват в каквато и да е версия.

# 9 513
Голяма трагедия, голяма...но е видно, че нещо трябва да се промени, както в превенцията на подобни НПО-та, които се опитват да се правят на държава в държавата, още по-важно в регулирането на образование и работа с деца. Против крайната намеса на държавата в отглеждането на децата и семействата съм, но пък и такова безхаберие не трябва да бъде допускано.

# 9 514
Зад волана е намерен мъртъв Ивайло Калушев, а в задната част са били телата на обявените за издирване 23-годишният му близък приятел Николай Златков, както и на 15-годишния Александър Макулев.

Това пише в медиите. Още се надявам да не е истина.

# 9 515
Според мен, с тези изявления последните два дни, се е надявал да спаси детето си. Като успокои Калушев, че му вярва и да даде време на службите да открият детето му.
Това е и моята версия. Чудя се само тази тактика дали е на властите.
При положение, че ДАНС следят организацията и вече има 3но убийство, не виждам нищо странно, че са били първи на място във Враца.

# 9 516
Флоресита,
отвори снимките на Булнюс - там сняг няма.

Може ли линк?

# 9 517
Ако някой ще бяга да се крие  в гора, няма да е с кемпер към Околчица. Още повече човек с уменията на Калушев.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 14:50 от Априлски душ

# 9 518
Според мен Калушев се е надявал да се измъкне с децата и е осъзнал, че не може. Явно това с ятаци във всички страни и с влиятелни познати и политици също е булшит.
Ако имаше някакви връзки, щеше да се измъкне. Което на мен поне ми потвърждава тезата, че е манипулатор, които лъже за лагерите, лъгал е всички и си е живял в паралелна вселена, но в момента в който е осъзнал реалността е убил децата и се е самоубил.
Ако беше истински мафиот щеше да знае, че има начин и затвора даже да избегне. Както много други.

# 9 519
  • София
Много е трудно да се вярва на институциите, когато системно се държат неадекватно и некъдърно. Каво професионално имаше в поведението им? И кого успяха да спасят?

# 9 520
Какъв ти е проблема сега с овцете ?

Мисля, че са убити още веднага след откриването на първите трима.Времето е студено,

Така мисля и аз. И нямам проблем с овцете, аз обичам животните. 😀

# 9 521
  • София
Изключително тежък случай, жалко за децата 🥺
Много въпроси имаше защо потърпевши от школата не са се оплакали, ами защото е много чувствителна темата и семействата се притесняват, нормално е.
Излезе материал за първите свидетелстващи младежи обаче:
https://glasove.com/na-fokus/mlad-mazh-e-svidetelstval-za-seksua … NQ-BbB1tktAHqqSbw

Цялата организация с хижата, въоръжение, недопускане на туристи, плодоберачи и т.н. подкрепя версията, че са искали пълно уединение, защото са наясно, че вършат ужасни неща.
За мен най-логична е версията за убийство и самоубийство. Все пак разкритията са тежко опозоряващи за Калушев и компания, с такова нещо не знам как се живее.

# 9 522
Хора, снимките в медиите, особено в началото, често са илюстративни. И затова ли се хващате?

# 9 523
Никога досега за нищо и в никакъв случай не съм мислила, че при трагедия с дете, родителите са виновни. За първи път го мисля сега. Та не е ей така, от нищото да заклеймявам хората.

# 9 524
Уж овчар е дал сигнал виждайки един умрял човек отпред в кемпера. Интересното е, че в показанията си казва “очевидно умрял”, тоест това говори че или е гръмнат също в главата и личи, или… не знам.
Другаде казват че ДАНС пак са се разхождали първи там. Което… wtf?

Лично мнение: Калушев и младежите стават свидетели на случилото се (убийствата и палежа), той ги подбира и бягат. След което същите ги намират и гръмват, защото са свидетели.
Въпросът в мен остава защо не ги е прекарал бързо през граница. Вероятно са били запушени от всички страни. Надявал се е да изчакат да спадне търсенето, но са стеснили кръга около тях и айде.

На версии с педофили и тн. не вярвам. Пълен булшит.
Възможно е да има някъв нюейдж елемент и алтернативен начин на живот с обучения близо до природата и тралала, но това си е лично решение на родителите на замесените. Не коментирам правилно или грешно.

Каквото и да напишат в мейстрийм медиите, нищо няма да повярвам. Пълен батак и мазеляк е тоя случай.
Само ще кажа, че в момента, в който взеха да се пускат скандално-гнусните слухове за убитите ми стана ясно, че е много важно да се размъти водата. Защо - не знам, знам само, че беше важно. И тя се размъти и повече няма да се избистри.

Ами… Бог да ги прости Sad
   Иска ми се да е така, че еэбягал от килъри. Но защо не е звъннал на 112, деца вози и бяга с тях.
И защо в такъв отдалечен район отива? Ако бяга от мафия, ще бяга по магистралага.
Много се разстроих, имах надежда децата да са живи

Общи условия

Активация на акаунт