Криминални досиета

• 502 188
  • 10 168
  •   450
Отговори
# 9 600
  • у дома...
А ако службите са били на път да разкрият и осветлят всичко, което се в случвало там? И това е предизвикало всичко това - първо три трупа и пожар, после още три трупа?
В отчаянието си и страх от това, да не излезе всичко наяве, човек може да реагира по абсолютно всякакъв начин.

За мен един от ключовите въпроси е точно какво е това "всичко", което е в полезрението на ДАНС.
това е основният въпрос. Но се съмнявам, че широката общественост ще разбере някога.

# 9 601
Съвпадението, как е публикувал в деня преди убийствата на хижата стихотворението „Борба” и последващото им откриване на вр. Околчица, май няма да се окаже точно съвпадение. Какъв е шанса точно там пък да ги открият, ако някак не е замислено предварително…

# 9 602
На седмия ден след като в хижа "Петрохан" бяха открити три тела, от БНТ изтече информация, че Ивайло Калушев и двамата му придружители са намерени. Други медии - Би Ти Ви и "24 часа" съобщават, че тримата са мъртви. МВР не потвърждава, но и не отхвърля тази информация. По неофициална информация на "Дневник" засега има данни за две тела.
А виж, ето това е интересно. МВР, едновременно не потвърждава, но и не отхвърля тази информация. Значи наистина тела има, но може да не са 3.

# 9 603
  • у дома...
Виновни са до толкова, до колкото са били свидетели на действията на Калушев и не са сигнализирали където трябва какво се случва.
Koи са действията на Калушев? От хора, които го познават, съм чул само добри думи за него. Намеците за педофилия, трафик на хора и какви ли не глупости чувам само от медиите и държавните власти, които имат 0 интегритет. Дали е бил малко екцентричен тип? Сигурно. Но няма никакви данни, че е вършил нещо нередно. Но дори и да си представим, че е такъв, какъвто го описват, това не означава, че жертвите са знаели за това, камо ли да бъдат обвинявани в престъпност.

Няма логика толкова години да си в много близкото обкръжение на един човек, да живееш с него и да не виждаш какво става. Освен ако умишлено не си затваряш очите. Или не си съучастник.

# 9 604
А ако службите са били на път да разкрият и осветлят всичко, което се в случвало там? И това е предизвикало всичко това - първо три трупа и пожар, после още три трупа?
В отчаянието си и страх от това, да не излезе всичко наяве, човек може да реагира по абсолютно всякакъв начин.
Възможно е и това, да.
Категорично вярвам, че трябва да се изясни и съобщи какво се е случвало там, кой и по какъв начин е замесен. Но не вярвам да се случи.
То ще се изясни и съобщи, въпроса е кой на какво ще вярва

# 9 605
И аз забелязвам именно трудността в това нормални хора (поне такива, които попадат в континуума на нормата) да си обяснят подобни „психо” действия. И това е напълно очаквано и човешко.

Само тези, работили или виждали отблизо хора със сериозни налудности, имат ясната представа, че такива личности вярват в реалност, която считат за напълно действителна и съществуваща, въпреки че нея я няма. „Подтикнати” от гласове, видения, референтни налудности, налудност за величие и за преследване, за съжаление, са опасни не само за себе си, но и за околните.

Тежък случай.

# 9 606
Съжалявам, че ще го кажа,  но след развоя на нещата защитниците на Калушев започват и те да звучат налудничаво като него. Намеци, внушения и т.н. За мен пък имаше опити за внушение, че бил страхотен човек, уникален, неповторим...

# 9 607
  • София
Кемпера нали последно към Бургас е засечен, много заблуждаваща информация. Не разбирам още защо така...

# 9 608
Всичко, което "застрашава нац сигурност", вкл може и да е само теория/ хипотеза. Цитирам по памет от интервю.

@Stella Gemella, на мен ми удариха страшен скандал в личен разговор през седмицата, когато просто повдигнах темата от интерес и зададох 2-3 въпроса за факти, които ми звучаха "странно". Такъв гаслайт и фалцет не бях получвала отдавна. Явно натиснах червено копче.

# 9 609
Кемпера нали последно към Бургас е засечен, много заблуждаваща информация. Не разбирам още защо така...
Първо беше към с. Българи и после казаха към Монтанска област - Бързия и Вършец. Бяха отцепили целия район и по тв даваха колко полиция имало там.

# 9 610
  • Sofia
Леле какъв е този ужас все по-заплетено става.

# 9 611
  • София

Най-вероятно за заблуда на Калушев. Сега, имаш човек вероятно психически нестабилен и въоръжен, с него двама младежи, единият практически дете. Не е много умно да викаш "хванахме му следите, скоро ще го спипаме".
Не че това промени крайния резултат де.

# 9 612
  • София
Те не са били трима в хижата. 10 са били, липсват 4, за които никой нищо не казва.
Не пише, че са били 10, а че на камерите се виждат 6 човека в района на хижата по време на убийството.
Кметът спомена в интервю, че в хижата живеели 8-10 човека, но може да са били приходящи, гостуващи, а не че в този ден са били там.

А те как ги виждат тези камери. За какви камери става дума. Аз доколкото разбирам, е имало едни камери около хижата, част от система за сигурност, която е оперирала в самата хижа, и която е изгоряла, заедно със запасите, за да не се знае кой е отишал там, ако приемем че Калушев не е убиеца. А тези 4 черни джипа дето са били забелязани, да отиват към хижата, те от свидетелски показания ли са, или от записи. Останалата част от периметъра те с дронове са е контролирали, не с камери. Записите от тия дронове, дали има нещо в тях, ако са оцелели, не се знае.

От свидетелски показания. Една жена е била наблизо с детето си, когато са минали 4-те джипа нагоре към хижата. Не помня да е споменавала, че са черни.

# 9 613
Няма намеци, а направо твърдеци, червени светофари. Вече и анонимни свидетели. А първите трима разстреляни са били тесни сподвижници на Калушев, това си го казва самият Ивай в интервю с Калушев по БНР.
Ако и сега не го виждате, не мога да помогна.
Кои са тези светофари, които виждаш? Отново казвам - намеците за педофилия и други извращения идват от невроятно чистите ДАНС и прокуратура. Преди това няма никаква индикация (ако погледнеш историята на Калушев), че е педофил или някакви подобни глупости. А като човек, който обича да следи крими истории, случаи с хора педофили - признаците и слухове за педофилство идват много преди един човек да бъде изцяло ознаменен като такъв. Вместо това в историята на Калушев няма такива обвинения преди Деньо Денев и Бобчо 'Туин Пийкс' Сарафов да се изкажат.

# 9 614
Цялата реакция на властите вече започва да ми напомня хаоса, неяснотата, а оттам и съмненията в добросъвестната реакция на държавата, които създадоха около Ковид, и които според мен се явиха като основна причина страната ни да е с толкова ниско ниво на ваксинации и толкова високи нива на смъртност.

Има/няма заплаха, крути мерки като затваряне на градинки и пропускателни пунктове/отмяна на крутите мерки, болниците са готови за реакция/не са готови, купуване на ваксини - ама най-евтините - ама точно около тях се появяват съмнения - добре, ще купим от другите.

Възможно е в случая да е някаква целенасочена потайност на службите, която има рационално обяснение, но общото впечатление е обичайното безхаберие, ако не и /с голяма вероятност/ недобросъвестност, както при повечето по-големи предизвикателства в държавата.

Общи условия

Активация на акаунт