Криминални досиета

• 491 281
  • 9 699
  •   304
Отговори
# 9 585
Благодаря. Тогава може и да е бил с овцете, въпреки, че пише, че е "обхождал ряйона", а не че е извел овцете на паша.
Аз предлагам да се съсредоточим върху тази подробност - имало ли е на мястото овчар с овце или ни лъжат че овчар е намерил кемпера. Това не е маловажно, совите не са това което са.

# 9 586
  • There I was on a July morning
Те не са били трима в хижата. 10 са били, липсват 4, за които никой нищо не казва.
Не пише, че са били 10, а че на камерите се виждат 6 човека в района на хижата по време на убийството.
Кметът спомена в интервю, че в хижата живеели 8-10 човека, но може да са били приходящи, гостуващи, а не че в този ден са били там.

# 9 587
Според мен тепърва ще излязат неща от хора, които са успяли да измъкнат децата си от хижата. Не знам дали бабата и дядото на Леон ще се oсмелят да проговорят, предвид, че веднъж връзката с внука им е била застрашена, но със сигурност има и други хора, които са били в тяхната ситуация.

Имало е два сигнала за педофилия, но нищо не е открито. Предполагам, че единият сигнал е за Леон, интересно дали хората, подали другия сигнал, ще проговорят пред медиите. Дано поне свидетелстват пред разследващите.

# 9 588
Същото си помислих и аз. Понеже спонсори са Терзиев, Безуханова и затова тръгна идеализиране на разстреляните, защото са от техните среди.
Ще ми обясниш ли с какво са виновни разстреляните дори и да не мислиш, че Калушев е читав? Те са абсолютни жертви в случая и намеците за педофилия и какви ли не глупости, които сътвориха МВР, ДАНС и прокуратурата са отвратителни за убити хора.

# 9 589
Те не са били трима в хижата. 10 са били, липсват 4, за които никой нищо не казва.
Не пише, че са били 10, а че на камерите се виждат 6 човека в района на хижата по време на убийството.
Кметът спомена в интервю, че в хижата живеели 8-10 човека, но може да са били приходящи, гостуващи, а не че в този ден са били там.

А те как ги виждат тези камери. За какви камери става дума. Аз доколкото разбирам, е имало едни камери около хижата, част от система за сигурност, която е оперирала в самата хижа, и която е изгоряла, заедно със запасите, за да не се знае кой е отишал там, ако приемем че Калушев не е убиеца. А тези 4 черни джипа дето са били забелязани, да отиват към хижата, те от свидетелски показания ли са, или от записи. Останалата част от периметъра те с дронове са е контролирали, не с камери. Записите от тия дронове, дали има нещо в тях, ако са оцелели, не се знае.

# 9 590
  • у дома...
Същото си помислих и аз. Понеже спонсори са Терзиев, Безуханова и затова тръгна идеализиране на разстреляните, защото са от техните среди.
Ще ми обясниш ли с какво са виновни разстреляните дори и да не мислиш, че Калушев е читав? Те са абсолютни жертви в случая и намеците за педофилия и какви ли не глупости, които сътвориха МВР, ДАНС и прокуратурата са отвратителни за убити хора.
Виновни са до толкова, до колкото са били свидетели на действията на Калушев и не са сигнализирали където трябва какво се случва.

# 9 591
А ако службите са били на път да разкрият и осветлят всичко, което се в случвало там? И това е предизвикало всичко това - първо три трупа и пожар, после още три трупа?
В отчаянието си и страх от това, да не излезе всичко наяве, човек може да реагира по абсолютно всякакъв начин.
И това е възможно, но като гледам коментари хората смятат предимно, че някой от властта или наемен убиец е свършил цялата работа.

# 9 592
А ако службите са били на път да разкрият и осветлят всичко, което се в случвало там? И това е предизвикало всичко това - първо три трупа и пожар, после още три трупа?
В отчаянието си и страх от това, да не излезе всичко наяве, човек може да реагира по абсолютно всякакъв начин.
Възможно е и това, да.
Категорично вярвам, че трябва да се изясни и съобщи какво се е случвало там, кой и по какъв начин е замесен. Но не вярвам да се случи.

# 9 593
Темата не е за политика, но групата се е поддържала от политически кръгове - закупуване на земя, регистрация, пари от нпо, може би и деца от определен политически кръг. Цялата работа не е само педоф...( уоu tobe вече цензурира тази дума) и будизъм. Аз не вярвам, че някой ще ми спонсорира скъпото ми хоби и нетрадиционна вяра, само заради хубавите ми очи или, че изглеждам много ерудирана е възпитана.

# 9 594
Дадоха му шанс няколко дни да пусне децата, бащата му засвидетелства пълно доверие за да го омилостивят, но той си ги взе с него " защото животът е един сън", а сега следва истинския живот.
Още няма информация, кое и как се е случило. Открития кемпер е открит днес, а кога и какво се е случило е догадки.
Обвиненията срещу бащата и родителите на Алекс са грозни.

# 9 595

За мен един от ключовите въпроси е точно какво е това "всичко", което е в полезрението на ДАНС.

# 9 596
Ами трудно може нормален човек да разбере действията на един психар и си търси по приемливо обяснение. Аз не случайно напомних случая с Даниела Терзиева преди години, тогава искаха да свалят правителството заради психозата на една майка.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 15:33 от seisa

# 9 597
Виновни са до толкова, до колкото са били свидетели на действията на Калушев и не са сигнализирали където трябва какво се случва.
Koи са действията на Калушев? От хора, които го познават, съм чул само добри думи за него. Намеците за педофилия, трафик на хора и какви ли не глупости чувам само от медиите и държавните власти, които имат 0 интегритет. Дали е бил малко екцентричен тип? Сигурно. Но няма никакви данни, че е вършил нещо нередно. Но дори и да си представим, че е такъв, какъвто го описват, това не означава, че жертвите са знаели за това, камо ли да бъдат обвинявани в престъпност.

# 9 598
  • София
Няма намеци, а направо твърдеци, червени светофари. Вече и анонимни свидетели. А първите трима разстреляни са били тесни сподвижници на Калушев, това си го казва самият Ивай в интервю с Калушев по БНР.
Ако и сега не го виждате, не мога да помогна.

# 9 599
На седмия ден след като в хижа "Петрохан" бяха открити три тела, от БНТ изтече информация, че Ивайло Калушев и двамата му придружители са намерени. Други медии - Би Ти Ви и "24 часа" съобщават, че тримата са мъртви. МВР не потвърждава, но и не отхвърля тази информация. По неофициална информация на "Дневник" засега има данни за две тела.

Общи условия

Активация на акаунт