Криминални досиета

• 501 134
  • 10 124
  •   411
Отговори
# 9 570
Те не са били трима в хижата. 10 са били, липсват 4, за които никой нищо не казва.

# 9 571
Излезе материал за първите свидетелстващи младежи обаче:
https://glasove.com/na-fokus/mlad-mazh-e-svidetelstval-za-seksua … NQ-BbB1tktAHqqSbw

Ще си позволя да цитирам някои неща от тази статия:

Цитат
Младият мъж обяснил, че макар сексуалните отношения да са започнали, когато е бил още на около 15-годишна възраст, това се е случило доброволно и го е възприел като част от живота си в групата и неговото личностно развитие под менторството на Лама Ивайло Калушев. Обяснено му било, че мъжете са самодостатъчни и за да имат пълноценно израстване, нямало нужда от близки и интимни отношения с жени.

Цитат
Според източниците на "Гласове" бившият интимен партньор на „Лама Ивайло“ обяснил още, че напуснал Мексико, след като отношението към него започнало да се променя. Калушев отделял повече внимание на друго от малолетните и непълнолетни момчета, които били на продължително обучение в Централна Америка – Николай Златков.

Цитат
Бащата на Николай Златков опитал да го изведе от групата, но без успех. Той също е дал подробни показания. Мъжът бил силно притеснен за живота на сина си и разкрил множество информация за групата на Калушев, която е събрал през годините.

# 9 572
Бил си е неуравновесен за мен. Ще видим какви подробности ще дадат.
Един път се самоопределя като „великият учител”, друг път: „смъртен с много привички”. След това: „който се докосне до учението му, е привилегирован/специален”, накрая Ботев и „героичност” срещу някакво статукво, „кочина”?

Налудно от всички страни.

# 9 573
Ако някой друг е организирал всичко това, явно е бил доста възвишен. Да постне стихотворението "Борба" от профила на Калушев, да изпрати загадъчен смс на майка му, да закара тримата до връх Околчица и да ги убие героично в знак на протест срещу тази кочина. Ако ще обвинявате мафията, не е мексиканската, не вярвам да имат чак такива дълбоки познания по българска история. Това си е ритуално убийство/самоубийство от всякъде. От къде време при професионалните килъри за такава емоционална подготовка на събитията.
Не твърдя, че професионалните килъри са възвишени, но това не означава, че са пълни тъпаци. В крайна сметка, всеки средноинтелигентен човек е чел Ботев. А и когато "мишената" е важна, подготовката също е сериозна.

# 9 574
Мои спекулации: тримата в хижата са убити от другите трима. Държани са някак обезвредени.
После ламата уж да избага с децата, те са му имали пълно доверие, и ги разстрелва на Връх Ботев.
Къде е оня баща да ни съди за клевета.
Хем ми е жал за него, хем се чудя откъде тази увереност, че вс е наред.

# 9 575
Митов сега ще излезе да каже, че един клошар ги е самоубил и всичко забравено и заметено. Браво на МВР, както винаги си свършиха работата отлично.

# 9 576
  • sofia
Дадоха му шанс няколко дни да пусне децата, бащата му засвидетелства пълно доверие за да го омилостивят, но той си ги взе с него " защото животът е един сън", а сега следва истинския живот.

# 9 577
  • София
Мисля, че до последно са се надявали да открият тримата живи. Ако Калушев е превъртял да могат да спасят поне децата.

И все пак остават още 4-ма, за които не се пише и нищо не се знае. Може и да са открити и да имат информация от тях.

Така и не разбрах от къде дойде това с останалите 4-ма? 4-те джипа отиващи нагоре може да са били на 3-ма от първите убити + 22-годишния Николай. Нали Ивайло е бил на морето с малкия - той може да е дошъл после с кемпера. Или нещо съм пропуснала?

# 9 578
Те не са били трима в хижата. 10 са били, липсват 4, за които никой нищо не казва.
Няма такава официална информация.
Кметът на Гинци каза, че имало и други хора, 8-10. Аз го разбрах, че по принцип се мотаят там десетина души. А не че в онзи момент са били 10 и четирима от тях лисват.

# 9 579
Но защо не ликвидира всички наведнъж

Той първоначално не е смятал да ги убива, а да избяга с тях. Както е и направил. После се е отчаял, че пътищата за бягство са затворени и ги е ликвидирал.

# 9 580
Също и още едно, което е написал там: “How is this different from a personal fantasy? The whole world is a personal fantasy”., което много ми напомни за смс-а до майка му, където пише, че „ Този свят е един много стабилен сън.”
Та, този смс, за мен си е реален и явно наистина е бил прощален.

# 9 581
  • София
Мисля че също дойде от това, че освен тези трима се търсеха още 4ма със скрит бюлетин или нещо такова...тук се писа няколко пъти но къде публикувано, аз не знам.

# 9 582
  • София
То сигурно и ние сме впрегнати да очерняме жертвите. Това, че някои пишат и се ровят в живота Калушев и другите, не означава че някой ги е впрегнал. Просто това в момента е най- актуалната тема и е нормално всеки да изразява мнение. За медиите пък да не говорим, това им е основната робота. Това,  че излязаха имена на политици, които са ги финансирали, допълнително налива масло в огъня и разделя обществото. Представям си ако Пеевски и Борисов са ги спонсорирали какво щеше да е.
Същото си помислих и аз. Понеже спонсори са Терзиев, Безуханова и затова тръгна идеализиране на разстреляните, защото са от техните среди.
Тъй като темата не е за политика ще спра дотук. Нещата са до голяма степен ясни за мен. Много тежък и зловещ случай, който е и симптом на тревожни обществени процеси от едно известно време. Аз лично като майка съм в тотален потрес и шок.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 15:31 от jasmin tisane

# 9 583
Гледайте на 2'30" какво казва местен - "карани са деца около 6-7 клас и по-надолу".

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 15:37 от Кицуне

# 9 584
  • у дома...
А ако службите са били на път да разкрият и осветлят всичко, което се в случвало там? И това е предизвикало всичко това - първо три трупа и пожар, после още три трупа?
В отчаянието си и страх от това, да не излезе всичко наяве, човек може да реагира по абсолютно всякакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт