Криминални досиета

• 509 780
  • 10 417
  •   235
Отговори
# 9 555
  • София
А какво трябва да е станало за да е превъртял и да е застрелял първите трима.
Заплаха от разкритие на дейностите на школата му.
Затова и са подпалили хижата, за да заличат всякакви следи.

# 9 556
Не знам коя държава се е задвижила да “очерня” добрите рейнджъри, защото излизат достатъчно обстоятелства с източник самия Калушев и компания, интервютата, профилите и сайтовете им, където се твърдят доста притеснителни неща.
Това държавата да избие здрави, полезни мъже, за мен е по- страшно и от ламата.
Какво толкова са правили , безобидни пазители на гъбите, че да ги ликвидира държавната машина.
То че е предизборна ситуация, да. Че Сарафов е съмнително ИФ, да.
Ама...

# 9 557
След като вече няма надежда да спасят детето, сега вече ще има официална информация.

Определени групи няма да я приемат, но няма да бъдат кой знае колко много тези хора, все пак от сутринта има отчетливо разграничаване от дейността на точно това НПО.

Лично на мен ще ми бъде интересно как ще реагират "фб обществениците" - дали ще има стотици постове на тема какъв добър човек беше К. или според новата позивна.

# 9 558
  • София
Необяснимо ми е защо се търсят множество теории на конспирацията за ситуацията, а не е най-очевидната - Калушев е стигнал нивото на тотално изтрещяване? Видно е от последните му публикации, от съобщението до майка му.
Политически причини. Намесени са определени политически среди и на симпатизиращите на тези среди им се иска всичко да е конспирация на мафиотската държава.
Този коментар е чистото доказателсетво как се опитва да се политизира случая, дори тук във форума.

# 9 559
За съжаление, черната ми прогноза се сбъдна... А така се надявах да греша!

Единствено се надявам новината за труповете да е фейк с цел приключване на случая за пред обществото или за запазване на живота на хора, които са станали свидетели на нещо. Фантастично е, знам, като по филмите, но...

# 9 560
Съобщението на Калушев до майка му показваше, че не смята да живее.

Да, абсолютно. И е знаел, че отзвукът ще е сериозен, но нищо нямало да е вярно- е, за съжаление, смъртта на 6 души , сред които и дете, е факт.
Но както казах онзи ден, той е написал смс-ът и поста във дб, и най-вероятно с е е отправил да довърши започнатото. Защо са тръгнали изобщо…не знам.

# 9 561
Теория?
Да застави трима мъже (приятели от години) да приберат кучетата, да запалят хижата, а после да коленичат и да бъдат разстреляни. С деца около себе си.
После да ги натовари в кемпера, да ги закара на Околчица и да се самоубият или поне той. Как се случва?

# 9 562
Аз изчетох 9-те страници в онзи форум, където обсъждат Лама Иво, та има доста ред флагове за него. Ето нещо, което той сам споделя за себе си:

“Regarding the mention of some of my personality flaws in this thread, I must say that these observations are, sadly, entirely accurate. I have others flaws too, which I can voluntarily add to the list upon request. My character is not very pleasing, my attitude is often rude with people, and on top of that my command of the English language is poor and what I write often actually comes out more strong than I intend. And I have little patience with nonsense.I do not think highly of myself, so I can understand very well anyone who does not like me.

Бил си е неуравновесен за мен. Ще видим какви подробности ще дадат.

# 9 563
Институциите, за съжаление, също имат и друга задача (освен оповестяване на случилото се): да не пречат на собственото си разследване, като напълно целенасочено често отклоняват вниманието или изразяват становища, които са противни на реалните. Смята се, че всяко публично изявление е ключово, ако се касае за такъв случай.

Подкрепям мнението на една дама тук, че е възможно да е имало напълно съзнателна кампания за идеализирането на Калушев от множество страни, ако хипотезата е била, че именно той е изпаднал в съмнително състояние на духа и първоначалната информация е, че е опасен.

Ако Тодор Тодоров е криминалният психолог по случая, това ще е жокер също, той по принцип е смятан за колос в преговорите. Но не знаем кой е и дали изобщо има такъв.

Никой не очаква през час да дават точни и конкретни сведения какво са намерили, къде търсят и т.н. Има си начини да дадат базова информация и да успокоят обществото, без да пречат на разследването.
Вместо това излезе главния прокорур, обясни ни как селяните се объркали за ДАНС, защото не разбират и не разпознават униформите, каза ни, че там са се вършили небогоугодни работи и той нищичко не знае за това (супер успокояващо, нали). Пуснаха слухове за педофилия и после нито дума по повод разследването. Това ли е отклоняване на вниманието?

# 9 564
Ако някой друг е организирал всичко това, явно е бил доста възвишен. Да постне стихотворението "Борба" от профила на Калушев, да изпрати загадъчен смс на майка му, да закара тримата до връх Околчица и да ги убие героично в знак на протест срещу тази кочина. Ако ще обвинявате мафията, не е мексиканската, не вярвам да имат чак такива дълбоки познания по българска история. Това си е ритуално убийство/самоубийство от всякъде. От къде време при професионалните килъри за такава емоционална подготовка на събитията.

# 9 565
Цитат
Няма никакъв начин да се случи това, освен ако не са били упоени/дрогирани.
Виж за това не се бях сетил. Това е единственият начин той да го е извършил. Но първо къде са останалите 4. Второ за чии, не е приключил всичко тогава, а влачи упоените деца до Околчица. Ох, сетих се причината, ама трябва да изгледам двучасовото видео с Калушев, да видя дали е откачен наистина, макар че може и последните години да е откачил, да направи масово убийство, и самоубийство, по начин по който да опита да изглежда всякаш, спасява децата, опитал се е да ги спаси, за това ги е закарал на друго място, и да си отиде като герой, а не като самоубиец. Но трябва да има психически причини за това. А и да има в кръвта на убитите упойващи вещества.

# 9 566
Не виждам нищо невъзможно в това Калушев да ликвидира тримата в хижата. Според мен те са се противопоставили на по-нататъшни “школи” и смахнати отношения с деца.

# 9 567
То сигурно и ние сме впрегнати да очерняме жертвите. Това, че някои пишат и се ровят в живота Калушев и другите, не означава че някой ги е впрегнал. Просто това в момента е най- актуалната тема и е нормално всеки да изразява мнение. За медиите пък да не говорим, това им е основната робота. Това,  че излязаха имена на политици, които са ги финансирали, допълнително налива масло в огъня и разделя обществото. Представям си ако Пеевски и Борисов са ги спонсорирали какво щеше да е.

# 9 568
  • у дома...
Теория?
Да застави трима мъже (приятели от години) да приберат кучетата, да запалят хижата, а после да коленичат и да бъдат разстреляни. С деца около себе си.
После да ги натовари в кемпера, да ги закара на Околчица и да се самоубият или поне той. Как се случва?
С вътрешна убеденост, че това, което правиш, е единството правилно. Има много примери, как вярата в дадена кауза, изкривява възприятията до неузнаваемост.

# 9 569
  • Glasgow
Но защо не ликвидира всички наведнъж

Общи условия

Активация на акаунт