Криминални досиета

• 508 351
  • 10 357
  •   138
Отговори
# 9 615
Виновни са до толкова, до колкото са били свидетели на действията на Калушев и не са сигнализирали където трябва какво се случва.
Koи са действията на Калушев? От хора, които го познават, съм чул само добри думи за него. Намеците за педофилия, трафик на хора и какви ли не глупости чувам само от медиите и държавните власти, които имат 0 интегритет. Дали е бил малко екцентричен тип? Сигурно. Но няма никакви данни, че е вършил нещо нередно. Но дори и да си представим, че е такъв, какъвто го описват, това не означава, че жертвите са знаели за това, камо ли да бъдат обвинявани в престъпност.

Намеци?

Как ще си обясните сигналът, подаден от бабата и дядото на Леон? Каква цел може да имат двама възрастни души?

# 9 616
Не знам дали в криминалистиката на България е имало по-странен случай някога.
Много може да си чешем езиците, но ще е излишно.
Само ще си изразя мнението, че бащата на едното дете, който включиха миналата сутрин по Нова тв беше с изключително странно поведение - първите 10 минути от разговора той не обели и  дума за това, че синът му всъщност е заедно с Калушев. За сметка на това чухме лавина от хвалебствия за Калушев.
И от гледна точка на събитията от днес се сещам отново за този баща, който тогава казваше че, че е спокоен за детето си, но в очите му имаше сълзи, сякаш е знаел за лошия изход.

Нищо няма да научим, ще си останем със "сектата" и ритуалните самоубийства.

# 9 617
Даже не каква да е жена,. а такава която е била близка с едната от жертвите спомена джиповете

# 9 618
  • Sofia
И аз забелязвам именно трудността в това нормални хора (поне такива, които попадат в континуума на нормата) да си обяснят подобни „психо” действия. И това е напълно очаквано и човешко.

Само тези, работили или виждали отблизо хора със сериозни налудности, имат ясната представа, че такива личности вярват в реалност, която считат за напълно действителна и съществуваща, въпреки че нея я няма. „Подтикнати” от гласове, видения, референтни налудности, налудност за величие и за преследване, за съжаление, са опасни не само за себе си, но и за околните.

Тежък случай.
Дали се разбира?
Факт е, че полудял човек уби няколко човека и дете на 15 г.

# 9 619
  • София
Виновни са до толкова, до колкото са били свидетели на действията на Калушев и не са сигнализирали където трябва какво се случва.
Koи са действията на Калушев? От хора, които го познават, съм чул само добри думи за него. Намеците за педофилия, трафик на хора и какви ли не глупости чувам само от медиите и държавните власти, които имат 0 интегритет. Дали е бил малко екцентричен тип? Сигурно. Но няма никакви данни, че е вършил нещо нередно. Но дори и да си представим, че е такъв, какъвто го описват, това не означава, че жертвите са знаели за това, камо ли да бъдат обвинявани в престъпност.

Намеци?

Как ще си обясните сигналът, подаден от бабата и дядото на Леон? Каква цел може да имат двама възрастни души?

Не знам, обаче родителите на Леон и най-вече майка му, трябва да ходят сега и ръцете да целуват на тези възрастни хора, защото благодарение на тях, детето се е прибрало вкъщи.

# 9 620
Местен жител, с когото Иво повече си говорил в с. Българи, беше казал, че идвали с големи джипове и с тях се качвали в планината. Така, че както писах и по-рано, за мен в джиповете са били хората от хижата.

# 9 621
Поне това малко дете Л. не е било там.

# 9 622
Даже не каква да е жена,. а такава която е била близка с едната от жертвите спомена джиповете
Постът е във ФБ от 4-ти сутринта. Позната на Иво И пише хубави думи за него:
"В неделя привечер спряхме с  .... на чешмата на Петрохан на разходка и до нас преминаха 4 планински джипа към хижата и все се чудя дали той е бил в някой от тях - а часове по-късно душата му вече е пътувала нагоре от това същото място."
Нарочно не поствам линк.

# 9 623
  • софия
И аз забелязвам именно трудността в това нормални хора (поне такива, които попадат в континуума на нормата) да си обяснят подобни „психо” действия. И това е напълно очаквано и човешко.

Само тези, работили или виждали отблизо хора със сериозни налудности, имат ясната представа, че такива личности вярват в реалност, която считат за напълно действителна и съществуваща, въпреки че нея я няма. „Подтикнати” от гласове, видения, референтни налудности, налудност за величие и за преследване, за съжаление, са опасни не само за себе си, но и за околните.

Тежък случай.
Дали се разбира?
Къде е този факт? Разбра ли се вече кой е и какво се е случило в кемпера?

# 9 624
Намеци?

Ако прочетеш сигнала, ще видиш, че Калушев не е направил нищо 'нередно'. Бабата и дядото на детето са просто недоволни от решението на майка му да го прати да живее в хижата и да се обучава на рейнджърска работа и искат да си го върнат обратно. Лично аз не мога да разбера защо една майка ще даде сина си на чужд човек за отглеждане, но има и такива хора по света, които не искат да гледат децата си.

# 9 625
Само ще си изразя мнението, че бащата на едното дете, който включиха миналата сутрин по Нова тв беше с изключително странно поведение - първите 10 минути от разговора той не обели и  дума за това, че синът му всъщност е заедно с Калушев. За сметка на това чухме лавина от хвалебствия за Калушев.

Макулев буквално се опита да скрие, че детето му е с Калушев при първото му включване по Нова.

Друго, което ми направи лошо впечатление е официалното изявление на училище Космос, според което те нямат никаква връзка с Калушев и дейността му, освен, че веднъж миналото лято са излъчили и представили филма му на детски научен фестивал.
Това обаче противоречи на интервюто на директорката пред Телеграф няколко дни по-рано, която сама признава, че си е пращала и двете деца при Калушев.
Също така в сайта на НАКЗТ училището е споменато като партньор на рейнджърите.

# 9 626
  • София
Интересно ще е какъв час/ден на смъртта. Ако е отпреди 5 дни да речем, трудно е намирането. Но ако е от ден-два, това е провал на службите.

# 9 627
  • Разпиляна във въображението
Нали се писа, че има много полиция на север, явно са имали подозрение къде може да е кемпера. А не по бургаско. Замотвали са новините. Обаче, ако е минавал по черни пътища, познавайки планините, нищо чудно да са ги пропуснали.

# 9 628

Тежък случай.
Дали се разбира?
Все още няма никакви факти, не знаем дори колко трупа са открити, да не бързаме. 4 джипа за 4-ма възрастни, младеж и дете са твърде много. Освен ако не са отишли да се катерят в някоя пещера, и са им трябвали много джипове, за много въжета, катераческо оборудване, ама колко па място да са заемали тия въжета, за 6 души. По принцип хора които живеят заедно от години, на братски начала, не се разкарва всеки с отделна кола, като излизат на някъде, освен ако не отиват на съвсем различни места. За мен тия джипове, стават сериозно съмнение щом са били 4, а не 2, което е нормално за копмания от 4 възрастни, дете и младеж, да имат връзка със случая, което изключва извършителя да е Калушев. (Признавам, че не ми се иска да се окаже че е той, предпочитам да живея свят, в който и такова екстремно престъпление има своя логика и рационалност. Да е замесен трафик на мигранти, дрога, нещо друго, мафия да има замесена, а не ирационални действия на луд човек. Не че така би се придало смисъл на убийствата, но света става по логичен.)

# 9 629
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22248186
Какво казва Слави Ангелов, аз му вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт