Криминални досиета

• 501 770
  • 10 153
  •   460
Отговори
# 9 705
  • София
БНТ

# 9 706
Още, още, дори и да е 1 дете, за някое семейство, е тяхното дете - 100% щета. Ама не е и едно, бащата на загиналото дете каза, че другият син (също непълнолетен) е бил 1 г. с Калушев в Мексико. Станаха 2 деца от 1 семейство. + детето Леон. + Николай, който също от дете е с Калушев. Май станаха повече децата. А дали са "зомби" родителите или друго определение, сигурно няма много значение вече, след като едното от 2-те поверявани деца е мъртво. Ама щом казвате, не са "зомби". Хич.
Още ли с децата?
От всичката информация, която се публикува има само едно дете, което в годините е с Калушев. Всички други деца са били временно, включително и брата на Алекс, който е пълнолетен и вероятно е поел пътя си. Не е като да са "зомби" родителите му. Друг е въпросът, какво сее случило сега.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 17:07 от anmasu

# 9 707
Според БНТ действително са открити мъртви. Очакват полицията да даде информация в скоро време. Няма официална информация все още, до броени минути, уж.

# 9 708
Майката е в ада, горката. Може да се е съобразявала с мъжа си и да е решила, че той знае по-добре къде да прати детето. Пълен ужас.

За другите родители, пращали там децата си, допускам два варианта - или косите са им изправени от ужас и не могат да се нарадват на късмета си да им се размине, или ронят сълзи за вожда Лама.

# 9 709
  • София
Вътрешен конфликт, разрив във взаимоотношенията, „предателство” (поне така възприето от страна на Калушев например). Противопоставяне. Това е моята хипотеза, някой е искал да се отдели от груповото верую и това е заплашило по някакъв начин продължението на дейността му такава, каквато е била досега.

И на мен това ми се струва най-логично. Само че не някой, а и тримата. Може в даден момент един от тях да е започнал да изпитва съмнения, да е споделил с другите и така тримата с времето да са решили, че искат да се измъкнат. Ако са споменали нещо по темата 1 - 2 пъти пред Иво К за тези свои намерения, като нищо той да ги е прикоткал в хижата уж да поговорят и заедно с двете деца да са ги гръмнали. Всеки да е убил по един. Така е накарал децата да докажат своята лоялност към него и организацията му. После е тръгнал да бягат заедно. Възможно е да са се самоубили, ако от службите по някакъв начин са се свързали с тях и са разбрали, че няма да успеят да се измъкнат. Или пък Иво К да ги е убил, но после сам да се е гръмнал.

БРИФИНГА НА ЖИВО

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=notif&v=270076291361840 … otif_t=live_video

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 17:11 от Lady Cassiopeia Duval

# 9 710
Не мога да повярвам, че след тази трагична развръзка, все още има хора, за които Калушев не е правил нищо лошо.
Аз пък не мога да повярвам , че има хора които вярват, че Калушев е убиеца.

Ако визирате мен, явно не сте ме чели достатъчно. 🙂

# 9 711
И още нещо по линията на хипотезата, че е имало вътрешен конфликт в групата, създадена от Калушев: съществуват много теории, че Ботев е бил предаден от свои.

Стихотворението във Фейсбук („Борба”), което е публикувал в началото на февруари… и лобното място.

# 9 712
  • София
Майката и другите две деца мълчат. Както и доста хора, които уж са си плащали там децата.
Интересно какво се очаква от майката? Може би да задоволи жаждата за сензация на бг намите психолози и дедективи.

# 9 713
  • София
Аз наистина не мога да си представя как  един изкукал човек и убива трима здрави прави мъже с по един професионален изстрел в главата. Не мога да си го навържа.
За мен убийците са си намерили тримата свидетели и са ги довършили.

# 9 714
Естествено, тия глупости с религиите да ги пробутват на друг.

# 9 715
Скрит текст:
Проследявайки историята гледах, четох и чух всякакви версии, материали, постове и изказвания на компетентни и не дотам лица, специалисти, журналисти и прочее. Обичайно съм когнитивно балансирана, та версията "Калушев - извършител", ми изглеждаше най-вероятна в контекста на затворена група по екстремни спортове, чийто неформален лидер с вероятно личностово разстройство от нарцистичен тип е развил и психотично налудно разстройство с параноя и мания за величие.
Конспиративните теории за мафиотски действия, политически чадъри и прикриване на истината от официалните институции, разбираемо се споделят от населението, чиято критичност в мисленето намалява пропорционално на увеличаване на достъпа до виртуалните трибуни, където всеки е пророк.

Но. Силно съм стресирана от нивото на уж професионалните психолози, особено тазсутрешна кака по БТВ, която разгъваше локуми за планирано от професионалисти убийство и намекваше как видимо нарцистичен, дидактичен и схоластичен гуру на екстремните спортове и нов, най-истински вид себепознание, не може да изтрепе толкова хора.
Може. Всеки може да превърти, особено ако има характер, темперамент, влияния от външни събития, хроничен стрес/напр. от морално вътрешно терзание, че е педофил/ и прочее.
Само един кротък чичо психиатър - повтарям- психиатър, т.е. лекар, не психолог - преди два дни каза че това е класическо разширено меланхолно самоубийство. Т
Скрит текст:
.е. помага им, като ги взима със себе си в отвъдното. Според него съобщението до майката е на човек в психоза, със суицидно намерение от горепосочения тип. Иначе човекът може хич да не е "лош".
За съжаление тези неща се случват. Няма държава, успяла да ги спре.

Да, той звучеше толкова прозаично, че просто никой не му обърна внимание.
Преди малко го мернах по бтв.

# 9 716
Пак пряко е виновен Калушев. Той може да не е убил момчетата, но той е поставил живота им в смъртната опасност.

# 9 717
“Нарцистичен психопат” - думи на криминален психолог по БНТ. И той, като някои тук, разполага с факти без да познава жертвите.
Кой нормален психолог поставя диагнози току така?

# 9 718
Как може да питате какво се очаква от майката!?
Най-малкото, тя едва ли е била съгласна с мъжа си, който взема тези крайни решения колко било добре детето с Калушев, че нямало нужда от полиция и тн.
Майките имаме инстинкти, аз не мисля че тая жена е била напълно съгласна детето и да не се издирва и си е седяла три дена, гледайки сериали

# 9 719
  • София
И аз го слушам по БНТ и много се ядосвам, как се хвърлят диагнози на човек, който ни го знаеш, ни го познава, срамота!

Общи условия

Активация на акаунт