Криминални досиета

• 507 639
  • 10 346
  •   92
Отговори
# 9 885
Сега пък трябва да се приема за чиста монета как единият казал, че ги заплашва дървената мафия и затова им трябва дрон ... Очаква се, че на всеки приятел от първи клас ще се обясняват какво и защо правят?
Основният проблем с тази мафия е в това, че всъщност сечта им е "законна" - дават им се законни разрешения. Тези "рейнджъри", ако са пазели гората от някой, който урбулешката е тръгнал да сече където му падне, най-много да хванат някой гладен циганин.
но пък дружно се прие ,че са педофили и секта,в коя нормална държава се пускат такива целенасочени слухове,при тройно убийство?

# 9 886
Ама какви изводи, тука има хора, които намират всичко нормално, политизират яко - ако не е мафията, са едните свине, без да се усещат, че и другите свине са същата сган, допуснала тея хора да си правят малко или много, каквото си искат - и в гората, и с децата.  Вече си мисля, че не са само съседи и електорат, а роднини.
Да Ви кажа колкото има за едното доказателства, толкова има и за другото .

# 9 887
  • Варна
Нямаше нужда от изявлението на държавата под надслов “не мога да коментирам”. Смешно и жалко е.

# 9 888
Да ги покажат тия хора с интелект, чакаме ги и ги уважаваме, цяла седмица чакаме нещо малко, но официално: самоубийство/убийство примерно.
А не да излиза Сарафов с небогоугодни и Туин Пийкс.
Те да извикат агент Купър тогава, белким разреши случая. За какво беше този брифинг, не стана ясно, абсолютно нищо не се каза на него.

# 9 889
Да ги покажат тия хора с интелект, чакаме ги и ги уважаваме, цяла седмица чакаме нещо малко, но официално: самоубийство/убийство примерно.
А не да излиза Сарафов с небогоугодни и Туин Пийкс.
И ще се наложи да почакаме. Не коментирах "Висшият ешашон". Говоря за хората, които са на терен. Тези, които наистина работят, спазват законите и нямат правото дори да намекнат за нещо, което не е 100 процента доказано.

# 9 890
  • София
Това, че нещата са се успокоили, е могло да е като подготовка за буря… Сандов сега каза, че са подавали много сигнали (убитите) срещу дървена мафия, пожари, бракониери и др.

Сандов разправя, ама МЗХ и ИАГ друго твърдят. Защо МЗХ отказват да сключат споразумение с довода, че контролните функции са на държавата, а Сандов вика, че написаното в документа било бошлаф и нямало проблем. Ето статия от пролетта на 2022 за организацията и проблемите с нея. https://www.ekonovini.bg/bg/ekoministerstvoto-e-dalo-na-sumnitel … ashtitenite-zoni/
И съм убедена, че за да им разрешат да купят толкова земя+хижата, за да си играят на будисти-природолюбители и да имат купища пари с неизвестен произход, са натиснати да правят и други неща или да си затварят очите.

# 9 891
Колективна безотговорност доведе до смъртта на мъжете и детето, да. Но как ще се предотврати това занапред? Нищо нормално няма в многото пари с неясен произход, скъпата техника, сектантството.

# 9 892
Не помня с кого писахме по-напред, ама все пак овцете не са пасли там, нито са се разхождали. 🤣

"Човекът, който е подал сигнала, имал лятна кошара в района, която наглеждал. Той е подал сигнал в 9:29 часа, че е открил кемпер, а на стъклото се виждало лице",

Той подал сигнала сутринта, после чакаме специалистите да дойдат привечер, и накрая да дадат пресконференция, на която да не кажат нищо. Много изчерпателна и същевременно успокояваща информация. 😀
Аз бях едната за пашата. Сега обаче това с овчаря не ми се върза.В 9.29 подаден сигнал...Съмнявам се да е тръгнал по тъмни доби да си види овчарника. Все пак върви пешком...Чак към 14.30 излезе някакво съобщение за намерения кемпер

# 9 893
Винаги е имало психари по тази земя, нито е първия харизматичен такъв.

# 9 894
Да, аз питах хората от с. Гинци и Димитър Куманов от/към кой са, ама никой от застъпниците не отговори. Или постовете от туристи, че не дават да се минава по пътеката, от 2022 г. има такива (май и от по-отдавна), и те ли са нагласени?Куманов отрече всичките твърдения, че са възродили флората и фауната в района. За кмета не питам, щото бил агент, ама да кажа пак, че и бащата на Калушев е агент.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 20:52 от anmasu

# 9 895
Това, че нещата са се успокоили, е могло да е като подготовка за буря… Сандов сега каза, че са подавали много сигнали (убитите) срещу дървена мафия, пожари, бракониери и др.
+1
За 4-мата възрастни - били са наивни и са платили с живота си.
Вярвам, че са настъпили интереси и то сериозни. Не на дървената мафия (там парите са малко), а по-сериозни интереси и не само в Петрохан. Поне 2 са бели якички (адвокат и счетоводител) и трябва да се гледа какво са работили последните месеци, а не само къде са живели. Допускам, че са отишли в хижата, за да предпазят роднините си (майки, бащи, братя, сестри, любовници).

В хижата са държали доказателства и затова е изгорена. След като са получили заплахи, вечв са били обречени. Трябвало е да бягат и да забравят какво знаят. Но това са големи мъже, така са решили.

Но Алекс и Ники са можели да бъдат спасени. Убийството на дете взривява обществото (справка Италия). И при убийството на Къро са чакали децата да отидат на училище.  Децата са пречели по-рано да убият 4мата.

Затова задействат план Б - убиват 3ма възрастни. Децата изчезват и 1 седмица се съсипва репутация, говори се за секти, подготвя се разширено самоубийство.

Но съм бясна на Иво К, че не е послушал другите и е оставил детето и младежа в хижата, така е подписал смъртната им присъда. Точно тук личи липсата на родителски инстинкт на Калушев, мислел е, че той най-добре ще ги предпази. Да, бе да. Нарочат ли те, спасение няма и поне пращаш семейството си далече. Затова олигарсите с огромна охрана, пращат децата си в чужбина. И още - като са избягали от хижата, Иво К е бил длъжен да намери начин да спаси децата. Ако го е било страх от полицията, можел е да ги остави на журналисти, например.

Съболезнования на близките. И лек път на душите на мъртвите.

# 9 896
Скрит текст:
Аз наистина не мога да си представя как  един изкукал човек и убива трима здрави прави мъже с по един професионален изстрел в главата. Не мога да си го навържа.
За мен убийците са си намерили тримата свидетели и са ги довършили.
То е по-невероятно как един човек търси деца, за да блудства с тях, докато твърди, че ги спасява от големия лош свят, но ето, че и това е станало.

Бояна, изненадваш ме. Как разбрахме, че е блудствал, освен от няколко анонимки в жълти медии??? Точно ти да приемеш това за сигурно доказателство?
Казват го работили по случая, включително криминален психолог. Жълти медии не чета. Дали е доказано не знам. Тук доказателство би било Калушев да е жив и да му се направи тройна или петорна психиатрична експертиза. Останалото са повече или по-малко доказани теории. Но и физически да не е блудствал с тях ги е доминирал психологически, за да го следват из страната след убийството и да позволят да ги убие. Освен ако не мислим, че някое от момчетата не е психопата избил всички и след това се самоубил
кой този криминален психолог, работил по случая се е изказал? Изказа се Сарафов само. Доказателства  и друга официална информация за блудства няма.

# 9 897
Не мога да повярвам, че след тази трагична развръзка, все още има хора, за които Калушев не е правил нищо лошо.
Аз пък не мога да повярвам , че има хора които вярват, че Калушев е убиеца.

Ако визирате мен, явно не сте ме чели достатъчно. 🙂

Прочетох Ви, но първоначално помислих, че става въпрос за личните му характеристики, а не за това , заради което е убит.

# 9 898
Кметът на Гинци си каза, че е знаел, че тези хора са опасни, ама всички му се подигравахте, какво ли разбира той. Даже каза, че е предупредил Ивайло Иванов да не се занимава с тях. Аз много го съжалявам този човек, защото си е имал вътрешните драми да се присъедини към тази организация, а е можел да си живее разкошен живот. Как не е имал приятели,семейство, някой който да му повлияе и да се махне от тая отровна среда.

# 9 899
  • вкъщи
Потресена  съм, като майка, като гражданин. В какво време живеем, какво са преживяли тези  деца , какви родители са ги оставили на тоя гуру. Дори да не е  той убиеца, всичко в цялата ситуация  мирише ама много силно.Един богаташ много луд си разиграва фантазиите , а  други и то не простовати  хора му навиват на масрафа.

Общи условия

Активация на акаунт