Криминални досиета

• 504 863
  • 10 254
  •   321
Отговори
# 9 915
Да, аз също мисля, че пазителите на репутацията на Калушев май не си давате сметка, че работещите по случая също са хора. Тука ни критикувате, че сме обвинявали без доказателства, но аз не разбрах къде са докателствата не само за мистичното лице, което ги убило, но и за такава тежка корупция, тъпота и престъпност сред неограничен брой хора - полицаи и разследващи, които реално са вторите поред най-засегнати, най-изпържени и най-гледани под лупа след пряко засегнатите семейства.

Само че никой не ги гледа в лично качество, освен определени лица, като Сарафов да речем.

Цитат
+1
За 4-мата възрастни - били са наивни и са платили с живота си.
Вярвам, че са настъпили интереси и то сериозни. Не на дървената мафия (там парите са малко), а по-сериозни интереси и не само в Петрохан. Поне 2 са бели якички (адвокат и счетоводител) и трябва да се гледа какво са работили последните месеци, а не само къде са живели. Допускам, че са отишли в хижата, за да предпазят роднините си (майки, бащи, братя, сестри, любовници).
Никой не се замисля за това, че мотива може да няма ама абсолютно нищо общо с Петрохан. Понеже отначалото  върви педофилската нишка и съответният мотив, Калушев и съответният мотив, Калушев убива всички и се самоубива, за да не влезе в затвора за педофилия. От началото на случая това е нишката която се прекарва от властите като Мотив за убийствата, с педофилските истории. Само че явно сега в буса телата и куршумите не са лесни за обяснение, самоубили ли са се, друг ли ги е убил, местени ли са, сами ли са били, асистирали ли са си един на друг самоубийствата, има ли следи от насилие, борба, връзване. Много отговори трябва да дава полицията.

# 9 916
Какво отговори?
Всички са се самоубили, самозапалили.
Готов, приключен случай.

# 9 917
Ам в БНТ казаха, че от нпо-то не са пускали сигнали за незаконна сеч. Странно, не?!
Също, по интервюта разбирам, че бащата не е действал с полицията, в случая не е съдействал и е спестил детайли за Калушев.
Другото, май прочетох тук, че Владо Йончев споделил, че не знаел нищо за духовните му убеждения, но пък мина целия спектър национални медии, да казва, че се познават от 25 години и той е "много добро момче". Да, добре.

# 9 918
Много е странно това, че Дечо Василев е казал на майка си, че "нещата са се успокоили" точно преди убийството. Съобщението на Калушев, което гласи "не издържаме вече" и минаването в защитна позиция, ми говори, че доста добре е знаел какво предстои. Ако някой заплашва да те гръмне, едва ли ще бъдеш предупрен кога точно ще се случи това.
Точно обратното, първо заплашват. И убийците са психопати и искат жертвата да се страхува.

Припомням само 8те джудета: Илия Златанов (собственик на асансьорния завод "Изамет"): Той е станал обект на заплахи за живота си, поради което е избягал в чужбина. Случаят е свързан с разследвания за изнудване и аферата "Осемте джуджета".

При заплахи от мафията с бели якички умните хора правят това: бягат в чужбина и търсят журналисти.

# 9 919
Христанов каза от околчица,  че не овчар , а някакви младежи си тествали колите до върха.

Сега пък така ли стана?! И къде изчезна овчарят?

# 9 920
Цитат
Просто живей и остави другите да живеят. Ако Иво е следващият Джим Джоунс,* е твърде рано да се каже, нали? (автоматичен превод от английски)
Смразяващи кръвта пророчески думи, публикувани в будисткия форум DharmaWheel.net в далечния 12 октомври 2013: https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?p=188388#p188388

*Джеймс Джоунс е американски култов лидер, проповедник и масов убиец, основал и ръководил Храма на народите между 1955 и 1978 г. Джоунс и членовете на неговия вътрешен кръг планират и организират масово убийство-самоубийство, довело до смъртта на над 900 души, включително 304 деца, което той описва като „революционно самоубийство“ – термин, въведен от Хюи П. Нютън, в неговата отдалечена комуна в джунглата в Джоунстаун, Гвиана на 18 ноември 1978 г., включително убийството на американския конгресмен Лео Райън. (цитат от Уикипедия)

Интересни неща има в този форум, в дискусията се включва и самият Калушев. Още тогава хора от будистката общност са изказвали съмнения за него и дейността му. Ето още няколко мнения, автоматичният превод е малко дървен, но е ясен:

Скрит текст:
"Да се ​​върнем към темата за Калушев:

Напомня ми за Гурджиев (поне версията на Гурджиев, представена в книги като „Срещи със забележителни мъже“) в три отношения: 1. идеята за изпитване на способностите на учениците чрез опасно пътешествие с отворен край 2. изискване на големи суми пари предварително 3. предприемане на радикална трансформация на житейската траектория с минимално предизвестие."

https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?p=187238#p187238

Скрит текст:
"Живял съм достатъчно дълго, за да видя как култове се формират от невинни будистки групи, в които съм участвал повече от веднъж, и още много пъти съм ги наблюдавал как се променят от разстояние и съм слушал разказите за случилото се от ученици, след като са изпаднали в немилост пред култовата личност.

Има индикации за това накъде върви нещо.
Поставяте се като авторитет, по-голям от собствените си учители.
Изолирате учениците от други будисти, а в този случай и от останалия свят.
Поставяте правилата за прием във вътрешен кръг на уебсайта, за да поставите нещата в контекст „ами, ако не харесвате да бъдете малтретирани, тогава си тръгвайте“.
Извинения без извинение (технически термин), при които, когато са конфронтирани, използват извинителни термини, за да обезоръжат, но не признават неправилно поведение или лична отговорност за действията си, или в този случай, по-сложна форма на признаване на всяко неправилно поведение, възприемано или реално, и непризнаване на никаква лична отговорност.

Само написването на този непълен списък с червени флагове, показващи, че се представя за култов лидер, е изтощително."

https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?p=188386#p188386

# 9 921
  • София
От Bird преди малко:

"По компетентност...
Зловещата хронология на институционалната слепота за #Петрохан.
Има сигнали до ГДБОП и ДАНС!
Подробна справка на ДАНС до СГП е изпратена през  януари 2025 г.
СГП я препраща в Софийска Окръжна Прокуратура.
Последно Софийска Окръжна Прокуратура я препраща в Районна Прокуратура Костинброд!
Година след като преписката е в ръцете на узурпатора Сарафов, Деветото джудже, имаме шест трупа и единият е на 15 годишно дете."

Ако намерят и преписката, миналото на НАКЗТ може да стане още по-ясно. Сигнали е имало и не само за Леон, а явно и за други неща. Дано разберем.

# 9 922
Защо някой би рискувал да премести три трупа, барабар с кемпера, на връх Околчица? Това е над час пътуване, през което можеш да бъдеш забелязан от кой ли не.

# 9 923
Цитат
Просто живей и остави другите да живеят. Ако Иво е следващият Джим Джоунс,* е твърде рано да се каже, нали? (автоматичен превод от английски)
Смразяващи кръвта пророчески думи, публикувани в будисткия форум DharmaWheel.net в далечния 12 октомври 2013: https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?p=188388#p188388

*Джеймс Джоунс е американски култов лидер, проповедник и масов убиец, основал и ръководил Храма на народите между 1955 и 1978 г. Джоунс и членовете на неговия вътрешен кръг планират и организират масово убийство-самоубийство, довело до смъртта на над 900 души, включително 304 деца, което той описва като „революционно самоубийство“ – термин, въведен от Хюи П. Нютън, в неговата отдалечена комуна в джунглата в Джоунстаун, Гвиана на 18 ноември 1978 г., включително убийството на американския конгресмен Лео Райън. (цитат от Уикипедия)

Интересни неща има в този форум, в дискусията се включва и самият Калушев. Още тогава хора от будистката общност са изказвали съмнения за него и дейността му. Ето още няколко мнения, автоматичният превод е малко дървен, но е ясен:

Скрит текст:
"Да се ​​върнем към темата за Калушев:

Напомня ми за Гурджиев (поне версията на Гурджиев, представена в книги като „Срещи със забележителни мъже“) в три отношения: 1. идеята за изпитване на способностите на учениците чрез опасно пътешествие с отворен край 2. изискване на големи суми пари предварително 3. предприемане на радикална трансформация на житейската траектория с минимално предизвестие."

https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?p=187238#p187238

Скрит текст:
"Живял съм достатъчно дълго, за да видя как култове се формират от невинни будистки групи, в които съм участвал повече от веднъж, и още много пъти съм ги наблюдавал как се променят от разстояние и съм слушал разказите за случилото се от ученици, след като са изпаднали в немилост пред култовата личност.

Има индикации за това накъде върви нещо.
Поставяте се като авторитет, по-голям от собствените си учители.
Изолирате учениците от други будисти, а в този случай и от останалия свят.
Поставяте правилата за прием във вътрешен кръг на уебсайта, за да поставите нещата в контекст „ами, ако не харесвате да бъдете малтретирани, тогава си тръгвайте“.
Извинения без извинение (технически термин), при които, когато са конфронтирани, използват извинителни термини, за да обезоръжат, но не признават неправилно поведение или лична отговорност за действията си, или в този случай, по-сложна форма на признаване на всяко неправилно поведение, възприемано или реално, и непризнаване на никаква лична отговорност.

Само написването на този непълен списък с червени флагове, показващи, че се представя за култов лидер, е изтощително."

https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?p=188386#p188386

Това го качих още вчера или онази вечер, както и още няколко човека след мен. Коментираме го през няколко страници. Вижте. 🙂

# 9 924
Обаче майка му си знаеше, че ще умре. Когато я разпитваха за смс, каза: аз не знам дали е жив...майчиното сърце не лъже.
Аз и тая жена я мисля, полагала е усилия за него, имали са пари, възможности, как го е изпуснала, колко ли вина изпитва за всичко.

# 9 925
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
Не мога да разбера претенциите към полицията в момента. За следствена тайна не сте ли чували? Поне не гледате ли крими сериали?
Да са живи и здрави овчарите явно на тях ще разчитаме да намират издирвани хора. Не трябва да има
претенции към полицията все пак на тях това само им е работа, а на овчаря призвание.
Седем дни обществото стои и чака да свършат нещо. А, да дадоха пресконференция след като
овчар намери още три трупа един, от който предполагаемо на дете. Не никакви претенции не трябва
да имаме, изобщо.

# 9 926
  • Glasgow
Clare, аз за друг случай на масово самоубийство се сетих, 90-те, бях тийн. Heavens gate, те трябваше да се освободят от телесната си форма и да минат в духовното.🤐

# 9 927
Тия са го разбрали много отдавна явно.

# 9 928
Абе, че не им е чист косъма на рейнджърите и са занимавали с нещо незаконно и престъпно е ясно. Жалко за децата. Сега дайте да ги оневиним, защото са хора на ПП, тоест по презумция са чисти като сълза. Смешен е напънът на журналистите в тази посока.
Може би мотивът е свързан с незаконна дейност - наркотици или контрабанда по-скоро от педофилията и сектанството, ама тези хора далеч не са добри граждани както мнозина се опитват да ги представят.

# 9 929
Защо някой би рискувал да премести три трупа, барабар с кемпера, на връх Околчица? Това е над час пътуване, през което можеш да бъдеш забелязан от кой ли не.
Не мести труповете, те са били живи в кемпера, но е шофирано с опрян пистолет.
Първата вечер не се знаеше за убийството и никой не ги е забелязал. В допълнение у нас частно лице (дори адвокат) не може да поиска трафични данни, само съд и прокуратура. Те ще решат какво да покажат.

Когато "убиецът" се е "самоубил", дори няма да има дело и никакви доказателства няма да стигнат до съд и да станат публични.

Общи условия

Активация на акаунт