Криминални досиета

• 509 780
  • 10 417
  •   235
Отговори
# 9 900
Не помня с кого писахме по-напред, ама все пак овцете не са пасли там, нито са се разхождали. 🤣

"Човекът, който е подал сигнала, имал лятна кошара в района, която наглеждал. Той е подал сигнал в 9:29 часа, че е открил кемпер, а на стъклото се виждало лице",

Той подал сигнала сутринта, после чакаме специалистите да дойдат привечер, и накрая да дадат пресконференция, на която да не кажат нищо. Много изчерпателна и същевременно успокояваща информация. 😀
Аз бях едната за пашата. Сега обаче това с овчаря не ми се върза.В 9.29 подаден сигнал...Съмнявам се да е тръгнал по тъмни доби да си види овчарника. Все пак върви пешком...Чак към 14.30 излезе някакво съобщение за намерения кемпер

Точно това имах предвид - че нещо с овчаря не ми се връзва, но някой ми се скара 😀 (не помня дали Вие), че овчарят не бил важен, и аз го оставих на мира. Иначе, не е никак маловажно дали този човек съществува и ако съществува, дали случайно е намерил кемпера или кемперът е намерил него. И ей такива разни ми минаха през главата, когато чух за овчар. Тя цялата околия почерняла от полиция, той овчар ги намери, но... не знам.

# 9 901
  • sofia
Това, че нещата са се успокоили, е могло да е като подготовка за буря… Сандов сега каза, че са подавали много сигнали (убитите) срещу дървена мафия, пожари, бракониери и др.

Сандов разправя, ама МЗХ и ИАГ друго твърдят. Защо МЗХ отказват да сключат споразумение с довода, че контролните функции са на държавата, а Сандов вика, че написаното в документа било бошлаф и нямало проблем. Ето статия от пролетта на 2022 за организацията и проблемите с нея. https://www.ekonovini.bg/bg/ekoministerstvoto-e-dalo-na-sumnitel … ashtitenite-zoni/
И съм убедена, че за да им разрешат да купят толкова земя+хижата, за да си играят на будисти-природолюбители и да имат купища пари с неизвестен произход, са натиснати да правят и други неща или да си затварят очите.
   Споразумението, че е бошлаф е така, защото те нямат абсолютно никакви правомощия по закон да санкционират като НПО. Могат само да подават сигнали към оправощените органи . За това не е нужно споразумение, всеки съвестен гражданин може да го прави. Но те го афишират  и използват, един вид държавата стои зад тях и това ги прави избрани.

# 9 902
Ключовото от пресконференцията е, че няма данни за стрелба отвън т.е. стреляли са вътре.

# 9 903
  • София
кой този криминален психолог, работил по случая се е изказал? Изказа се Сарафов само. Доказателства  и друга официална информация за блудства няма.
Добре, не е имало блудства до доказване на противното. И е нормално 10-12-15 годишни момчета да висят с някакъв самозванец из планини, пещери и в страни със съмнителна репутация, вместо да имат нормален живот. Нормално е да са против институциите като институцията на училището, например, но като се окажат мъртви институциите са виновни...

# 9 904
  • София
Пресконференцията на органа изглежда така:

- времетраене на инцидента ≤ 7 дни
- 6 трупа
- 0 заподозрени
- 0 разкрити

# 9 905
Много е странно това, че Дечо Василев е казал на майка си, че "нещата са се успокоили" точно преди убийството. Съобщението на Калушев, което гласи "не издържаме вече" и минаването в защитна позиция, ми говори, че доста добре е знаел какво предстои. Ако някой заплашва да те гръмне, едва ли ще бъдеш предупрен кога точно ще се случи това.

# 9 906
Не мога да разбера претенциите към полицията в момента. За следствена тайна не сте ли чували? Поне не гледате ли крими сериали?

# 9 907
кой този криминален психолог, работил по случая се е изказал? Изказа се Сарафов само. Доказателства  и друга официална информация за блудства няма.
Добре, не е имало блудства до доказване на противното. И е нормално 10-12-15 годишни момчета да висят с някакъв самозванец из планини, пещери и в страни със съмнителна репутация, вместо да имат нормален живот. Нормално е да са против институциите като институцията на училището, например, но като се окажат мъртви институциите са виновни...
не съм казала подобно нещо, не ми вкарвай думи по клавиатурата.

# 9 908
  • София
Не ми се струва рано 9:30, овчарите са ранобудни. Ако има агънца става рано, сигурно към 6. След като е свършил там с хранене, е отишъл да види лятната кошара...не знам защо е отишъл, ама не е нелогично. Ако времето е омекнало, може да е решил да се разходи.
Нелогично ми се струва да разчитаме на овчари, за да намерим издирвани хора.... с толкова проверки и действия.

# 9 909
Не мога да повярвам, че след тази трагична развръзка, все още има хора, за които Калушев не е правил нищо лошо.
Аз пък не мога да повярвам , че има хора които вярват, че Калушев е убиеца.

Ако визирате мен, явно не сте ме чели достатъчно. 🙂

Прочетох Ви, но първоначално помислих, че става въпрос за личните му характеристики, а не за това , заради което е убит.

Ами аз всъщност не го познавам, за да му правя характеристики, но коментирам както всички тук - на база инфо в нета. Но независимо от характеристиките му и това какъв изобщо е бил, не мисля, че той е убиецът.

# 9 910
  • София

- 6 трупа
- 0 заподозрени
- 0 разкрити
Не е вярно. Казаха, че работят по случая и умишлено няма да споделят информация преди да се консултират с прокуратурата.

# 9 911

- 6 трупа
- 0 заподозрени
- 0 разкрити

Е не е така.
Чакаха да видят сценариите на къде ще наклонят.

Сега ще има главен виновник, който е бил така добър да се застреля да не ги мъчи.

# 9 912
  • София

Но Алекс и Ники са можели да бъдат спасени. Убийството на дете взривява обществото (справка Италия). И при убийството на Къро са чакали децата да отидат на училище.  Децата са пречели по-рано да убият 4мата.

Затова задействат план Б - убиват 3ма възрастни. Децата изчезват и 1 седмица се съсипва репутация, говори се за секти, подготвя се разширено самоубийство.

Ако това беше вярно, щяха просто да ги избият предишната вечер. Детето е било с Ники на морето, нямало е да бъде замесено. Или в кой да е друг момент, в който детето просто не е с тях. Ако детето е било нон-стоп, винаги и неотменно само с Лама, значи е ползвано за жив щит, което вече е прекалено...

# 9 913
Не помня с кого писахме по-напред, ама все пак овцете не са пасли там, нито са се разхождали. 🤣

"Човекът, който е подал сигнала, имал лятна кошара в района, която наглеждал. Той е подал сигнал в 9:29 часа, че е открил кемпер, а на стъклото се виждало лице",
. 😀
Аз бях едната за пашата. Сега обаче това с овчаря не ми се върза.В 9.29 подаден сигнал...Съмнявам се да е тръгнал по тъмни доби да си види овчарника. Все пак върви пешком...Чак към 14.30 излезе някакво съобщение за намерения кемпер

Точно това имах предвид - че нещо с овчаря не ми се връзва, но някой ми се скара 😀 (не помня дали Вие), че овчарят не бил важен, и аз го оставих на мира. Иначе, не е никак маловажно дали този човек съществува и ако съществува, дали случайно е намерил кемпера или кемперът е намерил него. И ей такива разни ми минаха през главата, когато чух за овчар. Тя цялата околия почерняла от полиция, той овчар ги намери, но... не знам.
Христанов каза от околчица,  че не овчар , а някакви младежи си тествали колите до върха.

# 9 914
  • София
Да, аз също мисля, че пазителите на репутацията на Калушев май не си давате сметка, че работещите по случая също са хора. Тука ни критикувате, че сме обвинявали без доказателства, но аз не разбрах къде са докателствата не само за мистичното лице, което ги убило, но и за такава тежка корупция, тъпота и престъпност сред неограничен брой хора - полицаи и разследващи, които реално са вторите поред най-засегнати, най-изпържени и най-гледани под лупа след пряко засегнатите семейства.
Точно. И някаква дървена мафия, дето за камион трупи ще убие дете и ще инсценира самоубийство на Околчица точно. Неправдоподобно отвсякъде.
Мафията не прави така, а и често се отървава от труповете така, че никога да не се открият.
Причините са вътре в организацията, всичко сочи натам.
Полицията е ясно, че няма да разкрива информация, докато се извършват следствени действия.

Общи условия

Активация на акаунт