Криминални досиета

• 510 985
  • 10 479
  •   262
Отговори
# 9 930
Clare, много добро попадение с Джим Джоунс, на мен тази публикация ми беше убягнала, може би защото не знаех кой е този човек.

Наистина смразяващо. Frowning

# 9 931
Скрит текст:

Но Алекс и Ники са можели да бъдат спасени. Убийството на дете взривява обществото (справка Италия). И при убийството на Къро са чакали децата да отидат на училище.  Децата са пречели по-рано да убият 4мата.

Затова задействат план Б - убиват 3ма възрастни. Децата изчезват и 1 седмица се съсипва репутация, говори се за секти, подготвя се разширено самоубийство.
Ако това беше вярно, щяха просто да ги избият предишната вечер. Детето е било с Ники на морето, нямало е да бъде замесено. Или в кой да е друг момент, в който детето просто не е с тях. Ако детето е било нон-стоп, винаги и неотменно само с Лама, значи е ползвано за жив щит, което вече е прекалено...
И Иво К е трябвало да бъде ликвидиран. Може да са мислели, че децата не са в хижата.
Явно с детето са били неотлъчно заедно, което е огромнаааа грешка. Дали за жив щит или Иво К е мислел, че е най-добрият бодигард, не искам да гадая. Това е без значение. Детето не е сред нас.

# 9 932
  • sofia
Горкият Калушев, такъв свръхчовек, а как го прецакаха полиция и прокуратура и обществото няма да узнае как героично са го убили заради светлата му личност и борбата със свинщината.

# 9 933
Направо си е култ към личността, той би бил доволен.

# 9 934
  • София
И Иво К е трябвало да бъде ликвидиран. Може да са мислели, че децата не са в хижата.
Явно с детето са били неотлъчно заедно, което е огромнаааа грешка. Дали за жив щит или Иво К е мислел, че е най-добрият бодигард, не искам да гадая. Това е без значение. Детето не е сред нас.

Пак казвам, ако чак толкова ги притеснява детето, щяха да ги изчезнат. "Рейнджъри", зима, Балкан... То седмици можеше да минат, преди някой изобщо да се сети за тях и да започне да ги търси, като гледам. Тая мафия по-загрижена за това дете от собствения му баща ще излезе, чак такива схеми да се бистрят заради него. Не че не е възможно, то всичко е възможно, но къде по-лесни начини има.

# 9 935
Не мога да си представя мафия, която ще разиграва такива етюди из Балкана, вместо да ликвидира всички наведнъж.

# 9 936
мъртвите не говорят. Върху тях можеш да стовариш всякакви грехове, всякакви версии, всякакви „разкрития“. Ще пуснат всякакви версии. Дежурните журналисти ще „знаят“ още от началото кой е убиецът. Слави Ангелов вече знаел, че Калушев бил извършителят. Други ще лансират версии, че бил „лама“ - което е не просто цинизъм, а  подигравка в контекста на масово убийство. След това ще се усилва версията за самоубийство. Шест души да извършат самоубийство?!И вие повярвахте в това.?

# 9 937
Flip, и аз казвам, че е трябвало да изчезнат или поне да махнат децата (имаше свидетели, че и другите убити са го мислели).
Бащата - може да не е знаел, че има заплахи към групата, което е негова огромна грешка.

# 9 938
Той сам се е наричал лама, хайде да не се прехласваме толкова.

# 9 939
Мафии, професионални убийци и т.н. не мисля, че ще действат толкова хаотично. Профитата не убиват ли от разстояние и на неутрално място, както Алексей Петров го застреляха на Витоша? Ако убиеш жертвата в нейния дом, в случая хижата, рискуваш да оставиш ДНК и други следи на мястото, където най-много ще търсят. Никой няма да се мотае да пали пожари (забавяш се много време на местопрестъплението), да отвлича другите в кемпер и какво ли не. Снайпер, изстрел, събираш гилзите и такъмите на секундата и дим да те няма към Украйна, Косово или там откъдето си.

# 9 940
  • София
Други ще лансират версии, че бил „лама“ - което е не просто цинизъм, а  подигравка в контекста на масово убийство.

"Това е интервю с Деян, който живее заедно с Лама Иво от 2002 г. Като практикуващ, който е бил част от всички събития, случили се през последното десетилетие, ние намираме неговите прозрения и наблюдения за много ценни. Радваме се, че той се съгласи на това кратко интервю и се надяваме, че ще ви хареса. Интервюто е взето през 2013 г."

От изтрития сайт на Лама Иво.

# 9 941
Освен трагедията, противното е, че сега думи като "лагер","рейнджър", "лама", "есктремен спорт", "пещерняк", "природозащитник" ще се свързват с негативно значение. Аз съм била по лагери от детската градина. Вярвам, че има хора, които наистина милеят за природата. Будизмът може да бъде миролюбив и хуманен, както повечето религии, стига да са в нормални граници и разбирания. Възхищавам се на хора, които практикуват екстремни спортове.

# 9 942
мъртвите не говорят. Върху тях можеш да стовариш всякакви грехове, всякакви версии, всякакви „разкрития“. Ще пуснат всякакви версии. Дежурните журналисти ще „знаят“ още от началото кой е убиецът. Слави Ангелов вече знаел, че Калушев бил извършителят. Други ще лансират версии, че бил „лама“ - което е не просто цинизъм, а  подигравка в контекста на масово убийство. След това ще се усилва версията за самоубийство. Шест души да извършат самоубийство?!И вие повярвахте в това.?

Не само вярват, ами повтарят мантри.

Човек пълен с пари и къщи  навсякъде, няма да се отдели с момчетата и да си живее живота, а ще сглобява сложен сценарий.

Гуру бил, че това е първият се "самоубил" гуру.

# 9 943
Добре де, друго си мисля аз сега, след като намериха "самоубилия се убиец": какво иска да каже с писмото си и каква връзка има то със случилото се изобщо? Ако, разбира се, случилото се е такова, каквото трябва да вярваме, че е, а именно: самоубил се, след като избил всички? Аз не намирам никаква логика и за мен това е пълна щуротия с това писмо. Да не се окаже, че е нещо като тефтерчето на Кети Кюхова?

# 9 944
  • София
Когато питаха този от МВР, дали първо ДАНС са били там, той директно каза, че няма да коментира. Това стандартен отговр ли е? Защо не каза "не"?
Или ако ДАНС са били там първи, дали става дума само за изперкал Лама....
Въпроси, въпроси...дано се появи някой друг овчар да разберем.

Общи условия

Активация на акаунт