Криминални досиета

• 508 617
  • 10 368
  •   161
Отговори
# 10 005
  • София
Еми може би е усещал, че ще го самоубият и обвинят в убийство, за това казва, че нищо което ще чуеш не е вярно.
Айде, ламата стана и предсказател. Какво значи усещал? За да седнеш да пишеш едно такова писмо до майка си, значи си сигурен какво предстои. Точно писмото категорично отхвърля той да е жертвата, видно е, че е планувал станалото.
Но както знаем, има обяснение и за това. Мексиканският картел пише предсмъртни писма и до майките.
Нда, усещал, че ще го хванат, а не че ще го самоубият.
Най-естественото обяснение.

# 10 006
Гъмжало от полиция, а един кемпер със заподозрени/издирвани обикалял по улиците..

# 10 007
Аз си мисля, че заради това не са го издирвали явно, а със скрит бюлетин и не са казвали,ч е е заподозрян, не споменаваха и имената на другите двама ...за да не ескалират нещата.

# 10 008
Това вече не мога да го повярвам. Прощалните постове са от 01.02 , а и 6 дни да не намерят един кемпер …те верно ще са за закриване тези служби.

# 10 009
Гъмжало от полиция, а един кемпер със заподозрени/издирвани обикалял по улиците..

В продължение на дни след извършено престъпление и накрая убиецът решава да си продължи делото.

# 10 010
  • София

Нда, усещал, че ще го хванат, а не че ще го самоубият.
Най-естественото обяснение.
Да, вече не е имало накъде да бяга и е решил да умре като герой. Вероятно планът му е бил друг, но не се е получило. Вече границите не се преминават толкова лесно.

# 10 011
Защо говори за някакво момиче. Освен ако просто не е сбъркал клавишите. Разликата е една буква. Но пък ако иска да е ясен, да разбере майка му за какво говори, ще го оправи. Като предсмъртно писмо всичко има логика като послания, освен това момиче.
Как ще е сбъркал, нали казва, че е в нейна чест. Какво толкова му се чудите на това момиче? Ламата спасява деца, по изключение, този път решил да разнообрази с момиче. Явно нещо не му се е получило и това преляло чашата. Работа на разследващите е да го разнищят, ама какво да очакваме от некадърниците, които при толкова технологии не успяха да изнамерят цял кемпер, който се мотае не толкова далеч от местопрестъплението и в който са си използвали и телефоните (елементарно е да ги локализират по това).

# 10 012
Ох аз пък не спирам да се чудя имало ли е вид поведение, което да умиротвори и успокои Калушев и да бъдат спасени децата?
Сякаш са изчаквали...може да са се надявали да успеят да се измъкнат или какво?
Според мен не, защото вече са били свидетели/ съучастници на убийството на другите трима в Петрохан.

# 10 013
Защо говори за някакво момиче. Освен ако просто не е сбъркал клавишите. Разликата е една буква. Но пък ако иска да е ясен, да разбере майка му за какво говори, ще го оправи. Като предсмъртно писмо всичко има логика като послания, освен това момиче.
Как ще е сбъркал, нали казва, че е в нейна чест. Какво толкова му се чудите на това момиче? Ламата спасява деца, по изключение, този път решил да разнообрази с момиче. Явно нещо не му се е получило и това преляло чашата. Работа на разследващите е да го разнищят, ама какво да очакваме от некадърниците, които при толкова технологии не успяха да изнамерят цял кемпер, който се мотае не толкова далеч от местопрестъплението и в който са си използвали и телефоните (елементарно е да ги локализират по това).

Може да са ползвали втори сим карти, нали нямало сигнал към тях...ФБ фийдът ми е пълен с обвинения към Мафията, 8те джуджета...

# 10 014
  • София
Е не е ли по-логично да го издирват явно ако децата са в опасност??? Какво има да се крие, въоръжен и опасен, издирва се.
Ако наистина са били живи сутринта, нямам думи за нашата полиция. Камери, патрули, ще разберете когато му дойде врмето...и накрая  нищо полезно от цялата тая мистичност. И как точно се е чувствал притиснат Калушев, като никой не ги е видял...накрая един овчар. Били тръгнали надам, но много бил голям примеъра, за това полицията не ги намери, а един овцевъд. Ужас, толкова работа, работа....

# 10 015
Гледах Ботьо Ботев в „120 минути“. Колкото и да е..., хм, излязъл от форма, да го кажа по-деликатно, все пак обърна внимание на две странности.
Първата, че досега такова убийство не е имало – хижата подпалена, уж да прикрие следите, а труповете наредени демонстративно навън. Предположението беше, че може би целта на пожара е била да се даде сигнал, че там има нещо нередно.
И втората, намек беше, че след огледа на местопрестъплението, другото важно действие за разгадаване на истината е аутопсията. Че следователят е длъжен да присъства, за да разбере какво е станало и накъде да поеме следствието. Намекът беше, че за една седмица би трябвало вече да са направени аутопсиите и да се обяви какво, аджеба, е станало – самоубийство ли е, убийство ли е, или са „самоубити“.

# 10 016
Това за мен е най-ужасното, че младежите е можело да бъдат спасени. Това са деца. Ники така и не е пораснал, бил е непрекъснато с въпросния Калушев.

Аз не знам как не са ги открили, че това е кемпер, по дяволите. Не е рандъм сива кола, дето всяка втора е такава.

Ако е искал и целял този развой на събитията, защо е изчакал една седмица? В смисъл, още на хижата е можело да приключи всичко.

Това че няма изстрели отвън, не означава, че няма от някой, който е отворил и затворил вратата принципно, докато са спяли или нещо подобно.

За съжаление обаче не е имало никой външен.

Не знам, изумявам се как не са ги открили от полицията. Да не говорим, че тоя кемпер все някъде е заредил гориво. И пак не ги откриха те, а някой обикновен гражданин. Случайно, при това.

# 10 017
Според мен момчетата са нямали шанс. Ако ги пусне, ще разкажат и ще му провалят цялата легенда, която си въобразява, че е създал около себе се, а ако умрат, остава велика загадка и след смъртта си - според неговата изкривена логика.

# 10 018
Така, да кажем следното:
1. Сайтът на Калушев - skydharma е спрян, не знам колко време преди случилото се, но домейнът е валиден до 2027г. Тоест, най-вероятно той си го е свалил. В уеб архивът е правен опит да се направи история на заглавната страница през ноември 2025.
2. Инстаграмът на Ники е заличен през последните 24ч

Но в същото време, будизма, и това, което е изповядвал, преди да започне с неговата “Небесна Дхарма”, не гледат с добро око на убийство/самоубийство?

Може би най-много ме притесняват мненията по форумите, отпреди 12-13г, в които хората твърдят, че се е променил и отклонил от будизма, в негативен аспект. Тоест - хората, които са вярвали в същата религия (будизъм/ваджраян), също смятат, че измислената от него идеология наподобява култ.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 21:26 от ashley5

# 10 019
Досега не отварях да гледам кои са умрелите, обаче гледах едно видео, на което показаха първите трима умрели. И изненада, Дечо Василев го познавам. Не помня обаче къде сме се засичали, че аз отдавна не живея в България, дали беше на курсовете по салса или професионално. Помня само, че беше тих и скромен.

Общи условия

Активация на акаунт