Криминални досиета

• 507 347
  • 10 346
  •   33
Отговори
# 10 155
  • София
Аз се чудя само защо не е приключило всичко в хижата, а ми е било нужно това обикаляне след това?
Може в другите къщи да е имало документи, електронни устройства или нещо друго, които е искал да унищожи. Примерно...
Какво ще иска да унищожи, ако ще се самоубива? Ако е да запази името си, той знае, че ще бъде обявен за убиец, защото е убил хора. Човек иска да унищожи нещо, когато то го прави уязвим, в случая всички са мъртви, а неговото име не чисто вече. И въпреки всичко те запалват всичко,  и бягат, за да се самоубият на друго място? До колкото разбирам не е бил тъп. Ако е искал да  самоубие всички сигурно без пожара е щяло да бъде много по-лесно и тихо.

# 10 156
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
Защо ще пали пожар и ще подрежда труповете на убитите, така че да се виждат? Нали полицията ще го погне и той трябва да бяга. Не е ли било по-удобно за него да не подпалва хижата и да скрие телата в нея, за да може после необезпокояван да убие и другите, а не да се крие? И защо поради каква причина отиват точно в посока Бургас и после се връщат обратно. Ако е искал да помисли какво да прави може да се отправи към Сандански, Силистра все тая накъде, но той отива точно към Бургас и после се връща наобратно, за да стигне подножието на Околчица и там да убие децата и себе си? Защото е лама и бил превъртял и това ви се струва логично обяснение?

# 10 157
Да кажа вътрешна информация. Мой познат е познавал един от загиналите на хижата и същият си е продавал имоти, за да даде парите на Калушев. Отделно преди някакво време се е обадил на близък да му търси работа в София, което според мен значи, че с Калушев са се скарали съвсем наскоро…

Тоест човек от групичката се е събудил и разбунтувал срещу вожда?

# 10 158
Първите три жертви са застреляни от упор, без да окажат съпротива, за да ги убие така някой ги е държал под прицел.
Алекс и Ники са жертви, но в Петрохан поне единият, по-вероятно Алекс може да е бил и съучастник.
Защо според теб е по-вероятно Алекс да е бил съучастник?
Обърках имената, имах предвид по-големия, Николай.

# 10 159
Към по запознатете с източнете "философии" при преминаването към вечния живот огнестрелно оръжие ли се използва или има други по- хуманни методи или няма значение?

# 10 160
Простете, че намесвам политиката, но за момента само от представители на ДБ и Христанов, чета, че според тях мафията е убила всички. Не знам дали е пожелателно мислене, на какво стъпват и просто защото не вярват на полицията.

А аз продължавам да мисля, че до последно са се надявали да ги хванат и да не се стигне до този финал.
Някой хора в пристрастията си могат  да излязат от здравия си разум.

# 10 161
И Околчица свързана ли е с Мексико или с някакви учения?

# 10 162
Тук има нелекувано психично заболяване сигурно. Няма как да разберем какво става в главата на такъв човек.

# 10 163
И аз не вярвах, че някой ще се е събудил от транса, но явно е било така. Също е било възможно освен него и други да го последват, което ще е пагубно за „учителя”.

# 10 164
Цитат
Тоя Ивайло Калушев е пълен психопат и мръсник. Имаше будистка секста с един Деян промиха мозъка на мъжа ми. Накарай го да си дари спестяванията. Опитаха се да го откъснат от мен и децата. Бяха забегналия в Перу по едно време. Големи мръсници.
Коментар под статия в dnes.dir.bg от 3 февруари. Не знам дали е обсъждано.
https://dnes.dir.bg/comments/zhertvite-ot-petrohan-bili-ot-parav … imenata-im-snimki

Има ли досега сведения за някакви жени в орбитата му? Все мъже и момчета. В будисткия форум има коментар, че комуникирал грубо с жени:

Цитат
О, той!!! Бях за кратко модератор в Nyingmaworld и ме уволниха безцеремонно, защото деликатно му предложих да смекчи обидния тон, когато отговаря на жени потребители като цяло и на Юдрон в частност. Там има много знания, но лоши вибрации в изобилие.
https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?p=187152#p187152

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 22:22 от Clare

# 10 165
  • София
Сега като казахте  Мексико, нали тук се писа, че имаше задържан мексиканец или мъжа на мексиканка още от самото начало, с него какво стана, няма ли теч на информация?

# 10 166
Знаех си. Sad
Жалко за момчетата.
Да почиват в мир всички..

Sms-a до майка му звучеше точно като предсмъртно писмо.

# 10 167
За мен 99.99% са убити  от друго лице/други лица.
100% ще го изкарат като ритуално престъпление и ще приключим с темата- 5олкова си могат и толкова искат.

Абсолютно  не вярвам  че този човек е педофил.

# 10 168
  • Разпиляна във въображението
Ама телата подредени ли са? Останах с впечатлението, че са застреляни и оставени там, където са.

# 10 169
Какво ще иска да унищожи, ако ще се самоубива? Ако е да запази името си, той знае, че ще бъде обявен за убиец, защото е убил хора. Човек иска да унищожи нещо, когато то го прави уязвим, в случая всички са мъртви, а неговотл име не чисто вече. И въпреки всичко те запалват всичко,  и бягат, за да се самоубият на друго място? До колкото разбирам не е бил тъп. Ако е искал да  самоубие всички сигурно без пожара е щяло да бъде много по-лесно и тихо.
Не да запази името си, а да не се стигне до други имена на организацията, които да продължат да извършват, каквото са правили.

Пожарът е запален от тримата убити в хижата (поне в медиите пише, че това се вижда на камерите). Защо, едва ли ще разберем.

Общи условия

Активация на акаунт