Криминални досиета

• 508 926
  • 10 382
  •   192
Отговори
# 10 245
Камери и фотокапани е имало навсякъде около хижата. Едната част около самата хижа да унищожени от огъня, но други са оцелели.
Това, че е убитите са запалили хижата не е потвърдено от големите медии.

Само, че 6 са били там. Виждали се тримата убити, а късно вечерта или през нощта, че Калушев тръгва с децата.
Днес на брифинга го потвърдиха странно. Било и да и не. Аз го разбрах, че на камерите виждат 6, но те не покриват целия периметър и не знаят няма ли още някой.

За мен вече няма грам съмнение какво се е случило. Жалко за децата.
Предполагам утре ще започне да ни залива инфо, вкл. от журналистите.
Според мен те също бяха предупредени да внимават какво да говорят и изнасят публично.

# 10 246
Живяли са там като отшелници, повярвали са на един луд, финансирали са му идеите и в един момент той избира децата пред тях. Това ги е смазало. Вярвали са му като на бог.

И за това се самоубиват, понеже той не се е съгласил да прекрати детските лагери, и избрал децата пред тях. И за това са се гръмнали. Не ми звучи логично. Това са зрели хора. Не са деца с неулегнала психика.

Цитат
Изпокарали са се и ако наистина са се самоубили, той ги е принудил.
И как по точно ги е принудил. Защото според полицията изобщо не ги е принудил, сами са се гръмнали. Можех да повярвам на версията на плевенският психиатър, за меланхоличното самоубийство, ръководено самостоятелно от Калушев или в съучастие с децата, ако са участвали в убийствата на тримата, ама това вече в повече ми идва, с оглед всички данни, че са имали търкания с Калушев, за детските лагери, и преди да решат че няма страшно да поемат към отвъдното, са се страхували точно да поемат към отвъдното............

# 10 247
Тези хора, за да постигнат тази квалификация, която имат, са работили и учили цял живот, лишени са били от малки от игри и забавления,семействата им много са ги натискали да учат, да спазват законите, били са много примерни хора. Това обаче те прави идеалната жертва, когато попаднеш на човек, който ти показва, че има и друг начин на живот, алтернативен, покаже ти истината.
Ами то всички бг-мамми сме такива и децата си така учим (виж седмокласните теми и целия форум образование). И ако само това ни прави идеални жертви, то никой нямаше да остане.

# 10 248
За мен има много нелогични неща:
​1. Кемперът
Невъзможно е голям бял кемпер да остане незабелязан 6 дни по време на национално издирване в малък район, освен ако не е бил укрит някъде. Защо е открит едва на 6 ден. Какво се е случило през този голям времеви период?
​2. Палежът
​Противоположни действия: Ламата остава телата в хижата „на показ“ (ритуал), но едновременно с това пали постройка, за да заличи следи (криминален прийом). Тези две поведения не се съчетават в един психотип.
​Будистката му философия и Ботев не се връзват с убиването на кучета и деца. Смъртта в тесния кемпер е „чистка“, а не „ботевско“ саможертвено геройство. Между другото, Ботев задава рамката на цялата случка, има пряка логическа връзка и цитиране на строфи от стихотворението в съобщението към майката
​3. Мистерията ​„Болното момиче“: Тя е основният мотив в SMS-а му, но напълно липсва в разследването. Това сочи към прикриване на реалната причина за конфликта.
​Намирането на телата от „случаен“ овчар точно на 6-ия ден изглежда като режисиран финал. Случаят е затворен бързо чрез етикета „луд сектант“.
Може и да е луд сектант, обаче не ми се връзват нещата. Има нещо много нелогично в тази история.

# 10 249
  • sofia
Тези мъже ми се виждат по-скоро използвани,  но те са го правели доброволно, те са си гледали техните неща с отшелничество, природа, пещери, гмуркане и също са били посветени в неговото учение. Всички от най-близкия кръг са. Но мисля , че те нямат общо с децата. Но е факт, че са си зарязали дом и професии , както се спомена са му давали и пари. Иначе като съдружие, можеше тези т.нар. бази да са на името на фирмите, но както се разбира всички имоти и бази са само негови. Концентрирал е имуществото в себе си.Истински Лама.

# 10 250
Чак пък Бог. Това са възрастни хора, колко може да им се промие мозъка, че да се самоубият? Мозък се промива от ранна детска или юношеска възраст.

Е айде сега. Ти закопа всички секти с това твърдение Simple Smile На всяка възраст може да бъде промит нечий мозък. На цели семейства се промиват, камо ли на самотни мъже с уклон към екстремното и езотеричното.

Не знам да има такава секта в България, която може да ти промие мозъка до самоубийство. А ако има такава, това нямаше да е първото ритуално тройно самоубийство. Тук основната дейност на сектите е финансова взаимна изгода.

# 10 251
Аз пък това за този овчар не го намирам за чак толкова невероятно. Да, полицаи са претърсвали района, но не са били до всеки храст.

# 10 252
  • София
...

slastna, не ми се обиждай, но за този текст Чат ГПТ ли ти помогна? Питам от интерес към езиковия модел, не се заяждам. Въпросите са си резонни.

# 10 253
Биборана, знам, така е. Аз не си натискам толкова децата, но е масово. Аз работя с хора като Ивайло и счетоводителят и им познавам психиката. Лесни жертви са. Но не всеки става жертва, всичко е нис от обстоятелства. Никой не знае как ще ти се развие животът. Повечето ми колеги не искат да го работят това, искат ранно пенсиониране, искат да имат време за себе си. И аз ги питам: какво ще правите...защото ти извън работата си нямаш кой знае какво да правиш. Тогава се присъединяваш към някакъв откаченяк, който да те манипулира и дрогира, да ходите по пещери и скали, да се гмуркате, да си живеете животът, който сте нямали. Да сте свободни...нали това каза и Калушев на майка си: бъди свободна...това казва и за децата: те не са свободни, нямат детство....това е една мания по свободата, която не си имал никога, от както си се родил..си по школи и уроци, за да постигаш кариера и когато я имаш, разбираш, че е едно нищо...

# 10 254
Едно е сигурно от цялата тази история. Забравете всякакви илюзии, че познавате напълно когото и да било в живота си. Не деца, не съпруг/а, не родители, не никой. Особено в интимни области като сексуалните и духовни наклонности. Няма нужда всеки път да има изненадани: "Ама той беше добро момче, винаги поздравяваше."

# 10 255
...

slastna, не ми се обиждай, но за този текст Чат ГПТ ли ти помогна? Питам от интерес към езиковия модел, не се заяждам. Въпросите са си резонни.
Не. Ползвам много ИИ, но си имам и собствена глава на раменете 😎

# 10 256
Не знам, аз не мога да намеря никаква логика, нито пък причина, заради която тези трима здрави, прави мъже да се самоубият, а седмица след това шефът им да убие две деца, които представял за свои, след което и той да се самоубие. Просто 0 логика!

# 10 257
Биборана, знам, така е. Аз не си натискам толкова децата, но е масово. Аз работя с хора като Ивайло и счетоводителят и им познавам психиката. Лесни жертви са. Но не всеки става жертва, всичко е нис от обстоятелства. Никой не знае как ще ти се развие животът. Повечето ми колеги не искат да го работят това, искат ранно пенсиониране, искат да имат време за себе си. И аз ги питам: какво ще правите...защото ти извън работата си нямаш кой знае какво да правиш. Тогава се присъединяваш към някакъв откаченяк, който да те манипулира и дрогира, да ходите по пещери и скали, да се гмуркате, да си живеете животът, който сте нямали. Да сте свободни...нали това каза и Калушев на майка си: бъди свободна...това казва и за децата: те не са свободни, нямат детство....това е една мания по свободата, която не си имал никога, от както си се родил..си по школи и уроци, за да постигаш кариера и когато я имаш, разбираш, че е едно нищо...

Всичко е точно така. Ти току що описа мечтата на днешният бърнаут. Да зареже офиса, напрегнатата, макар и хубава и добре платена работа, и да се отдаде на каквото иска. Това са направили и тези хора. Сбъднали са си мечтата. И след като са е сбъднали, вече няма за какво да живеят, това ли казваш, вместо да живеят точно в мечтата си, да се занимават с природозащитничество, а не с напрегната офис работа, на адвоката или счетоводителя. Ти описа щастието на тия хора, но го намираш за мотив за самоубийство. На тях им се е живеело, страхували са се за живота си. И изведнъж според МВР, са решили, бе какво се страхуваме за живота си, я да вземем да се гръмнем, да видим какво е в отвъдното. Сериозно.........

# 10 258
От тримата убити, двамата са били дълго време с него в Мексико.

Владо Йончев като го питаха за тях, отговаряше пренебрежително - типичните, които се мотаели около Иво. Той бил лидера.

В репортажа на Нова момчето, което е бил на лагер при него (базата била в Младост, останах с впечатление, че е от началните години), каза че тогава ги нямало, но имало други и пак -Иво е лидера, около него хората идват и си отиват.

# 10 259
  • София
Не. Ползвам много ИИ, но си имам и собствена глава на раменете 😎

Много подобна структура. Приличате си Simple Smile

Не знам, аз не мога да намеря никаква логика, нито пък причина, заради която тези трима здрави, прави мъже да се самоубият, а седмица след това шефът им да убие две деца, които представял за свои, след което и той да се самоубие. Просто 0 логика!

Не във всички престъпления има логика. Няма логика и в училищните стрелби, и в изстъпленията на сектата на Менсън, и в много други случаи. Някои хора се самозапалват в името на дадена кауза - по-логично ли е? Не можем да съдим за случващото се в главите на хората по нашите собствени глави. За Калушев ние сме били ненормални.

Общи условия

Активация на акаунт