Криминални досиета

• 508 126
  • 10 351
  •   122
Отговори
# 10 290
Публикация на Риболовен клуб "БАЛКАНКА" от 2022 година.

https://www.facebook.com/balkanka.bg/posts/pfbid0mncyLLtQqNvi6cP … 3xo2sNXVBzz9kg4fl

Цитат
Европейският Институт за Биоразнообразие е създаден от същите частни лица на 12 януари 2022 и е в сътрудничество с частната Националната Агенция, създадена на 13 януари 2022 пак от тях.
Налице е и сътрудничество с още един друг
частен Европейски Институт за Карстови и Хидрогеоложки Изследвания - Е.А.Мартел, също основан на 13.01.2022г. от основателя на предходния Европейски Институт и на Националната Агенция, който пък подкрепя някакъв Спелеоложки клуб Е.А.Мартел.
Въобще, частните лица основатели на НАКЗТ - Ивайло Иванов, Ивайло Калушев и Николай Златков  май имат нещо общо със спелеоложките среди, но не сме сигурни какво точно е то. Надяваме се от тези среди да информират министъра на ОСВ за какво става въпрос.

Цитат
Междувременно няколко човека ни се обадиха, че неправителствената Националната Агенция не е допускала преминаването на туристи покрай хижата Петрохан по пътеката за Тодорини Кукли още от миналата година, когато въобще не са притежавали земята около хижата, както и че през зимата те не са допускали никого и са спирали хората още на Петрохан, за да не се мотаят безцелно из планината. 

# 10 291
  • София
Сутринта четох такава статия  (не ми се търси), че 30-80 дни преди важни избори става грандиозно убийство. Дори и самото убийство да не е режисирано, то се режисират емоциите на общетството - нагнетяване на напрежение и неочакван убиец. Целта е точно да се стигне до "никой не вярва на никого" и да има ниска избирателна активност.

Не вярвам, че някой чак ще режисира такова брутално престъпление с политически цели, но как вълната се яхва на мига и започва точно "режисиране на емоциите на обществото", съм напълно съгласна. И не само в този случай. Медиите са страшна сила.
Поствам един текст, не е пряко по темата, но дано не го изтрият. Струва си. Не е мой, от фейсбук е.

Скрит текст:
Евровизия, Дара, Тръмп, Епстийн, Путин, войни, педофили, проблеми, кметове, кризи, болести, инфлация, избори, катастрофи - ТРЯБВА да има начин човек да се скрие от това поне за малко, без да се налага действителното му оттегляне вдън гори тилилейски. Не мога пипна компютър или телефон, без всичката тая драма да плисне от там с все сила, придружена от поне два милиарда мнения. И надпреварата, Исусе - сякаш дават награди за най-скоростно и страстно мнение по Всеки Един Въпрос. Ако нещата продължават така, хората ще забравят да мислят и вместо това ще реагират като убоден охлюв при всяко медийно подръчкване.
Още в предхристови времена Платон разделял човешката душа на три части: нагонна (инстинктивни реакции), емоционална (чест и чувства) и разумна (мисъл и самоконтрол), като според него повечето хора успявали да развият у себе си само първите две и малцина разгръщали третата. Това е най-ранната спекулация на тема reactive vs. reflective mind (инстинкти с/у размишление), която е сред моите любими.
През 1890 Уилям Джеймс продължава в тази посока и разделя мисленето на импулсивно и волево, което после се доразвива от З.Фройд, Д.Дюи (1910) и други, и поставя основите на разни важности от модерната психология и невронаука.
Реактивното мислене е импулсивно, праволинейно и ръководено от външни стимули. То се влияе от авторитети, социални фактори и групови норми, както и от неща като справедливост, вина, наказание. Това мислене изисква постоянно наблюдение на околната среда и поведението на другите, и реагира с незабавни действия и мнения на база минали преживявания. Реактивното мислене е свързано с режима fight or flight, при който доминира лимбичната система, а префронталният кортекс е слабо ангажиран или потиснат. Мигновената реакция със “съгласен съм”, “не съм съгласен”, “харесва ми”, “не ми харесва”, “вярно е”, “не е вярно” дори на най-дребната дреболия в интернет е класически пример за реактивно мислене.
Рефлективното мислене или размишлението, от друга страна, е бавно, логично, аналитично и насочено навътре. Това е мисленето, което позволява качествени, алтернативни или дългосрочни решения. То не се влияе особено от външни стимули и дори напротив - слага ги на пауза, за да се активира. То е абстрактно, гъвкаво, отчита принципи и контекст и се фокусира върху обективния анализ, без да бъде директно свързано с поведението на другите. Рефлективната мисъл също може да формира мнение или да коментира, но изчаква поне 72 часа след постъпване на информацията и я разглежда поне от три страни, преди да се излъчи.
Пиаже и Колбърг са първите, които емпирично показват (1950–1970), че реактивното мислене преобладава в ранните етапи на човешкото развитие, докато рефлективното мислене е опционално, нестабилно и се развива по-късно, ако въобще се развие. Много възрастни не успяват да активират способността си за размишление.
Дарлоу и Сломан пък демонстрират (2000), че мозъкът може да използва само една от двете системи в определен момент, което ще рече, че човек, зает да реагира през цялото време на всичко около себе си, губи възможност за трезво разсъждение и обективна преценка.
И така, какво имаме днес: 1) медии, които целенасочено провокират хората да активират реактивната си мисъл, изключвайки всякакво по-съществено разсъждение, и 2) хора, които консумират тези медии без никакво чувство за самосъхранение и се оставят да бъдат дресирани в пубертетна импулсивност и състояние на перманентна възмута.
Това явление се вижда ясно навсякъде и дори тук, на тази скромна страница, в най-далечното кьоше на интернет. Каквото и да бъде написано, импулсивните мислители бързат да реагират с мнение за него и да отсъдят кой прав и кой крив, докато разсъдливите се опитват да го разберат и да го отнесат към собствените си преживявания. За едни най-важно е веднага да кажат дали са съгласни, докато други просто прибавят още една гледна точка към десетките други и споделят нещо от личната си палитра. Да коментираш другите изисква далеч по-малко усилия от това да коментираш себе си и създава илюзия за морал, принадлежност и проактивност.
Конкретно на мен ми става все по-трудно да се забавлявам в интернет, защото шумът от мнения и реакции на моменти достига децибели отвъд поносимото. Прекалено много отвратени, покрусени, разочаровани и развълнувани, които трескаво се мятат от тема на тема и търсят дневната си доза допамин. Иска ми се повече хора да осъзнават властта, която медийните алгоритми имат върху мисълта им, и да си дават сметка, че непрекъснато биват подлъгвани да реагират. Не защото някой реално се интересува от тяхното мнение, а защото всеки в режим на реактивно мислене е лесна жертва.
П.С. Жълтият гребен на папагалите какаду реагира автоматично на външните стимули и наподобява бързата инстинктивна реакция на хората с реактивно мислене
(Сетая Брат)

# 10 292
  • София
Всички можеха да реагират по-разумно. И аз се чудя защо беше тая люта защита на полунепознати и това автоматично и незабавно вадене на политическите лозунги. Ами естествено, че веднага се активира и ответната тролска фабрика и сега само дето Терзиев лично не покровителствал педофилска мрежа. Резултат - никой не вярва на никого, димна завеса. Не искам да съм на мястото на разследващите, ей такива ситуации сигурно им съкращават живота още повече.
Сутринта четох такава статия  (не ми се търси), че 30-80 дни преди важни избори става грандиозно убийство. Дори и самото убийство да не е режисирано, то се режисират емоциите на общетството - нагнетяване на напрежение и неочакван убиец. Целта е точно да се стигне до "никой не вярва на никого" и да има ниска избирателна активност.

Мислех, че е глупост, но щом Флип го написа (уважавам логическото й мислене), значи работи.

Да, четох също, че сe подготвя компромат на сексуална основа за известен политик на демократичната общност, който да “избухне” в седмицата преди изборите.

Ако е реален, а не е фейк, нека избухва. Ако може да се докаже - защо не?

# 10 293
  • Сф
А първите застреляни,  възрастните, те отколко време са живяли с Иво в хижата? Тук будизма и такъв тип отшелничество по нашите ширини е по- скоро нетрадиционно и далечно. Все да са се усетили, хора с рационални професии и битие и на средна възраст, не младежи. С какво друго да са били подмамени горе в нищото? Педофилия? Че то няма нужда чак горе да се качват. И какво да са правили по цял ден? Молитви? Все пак не сме Мексико. Не им ли е било скучно битието? Уж противници на тв, телефони, облъчване от информац.канали, ама иначе дронове,атв, безшумни мотори, техника и кемпер всичко оборудвано последен писък на техниката.Какво ли още са правели. Едва ли са пазили гората, освен да не избяга някой. Да не са чакали края на света? Че някъде четох, че и в пр прераждане вярват тия.

# 10 294
Във фейсбук се разпространяват сателитни снимки на терена около Околчица, които внушат, че овчарници там няма...
Ако е вярно, доста зловещо.

# 10 295
Във фейсбук се разпространяват сателитни снимки на терена около Околчица, които внушат, че овчарници там няма...
може и да са прави.

# 10 296
  • Другата България
Булнюз не са ли врачански сайт? Аз мисля че те са първоизточника защото са на място. Но експертизата би трябвало да покаже от кога е бил там кемпера.
Да.
Аз имам предвид това, че сутринта били живи, а кемпера тия дни си обикалял из района и имало подавани сигнали за него.

# 10 297
Никола,според мен гуруто е имал намерение да приключва с дейността си тук. Той по принцип така прави, почва някаква дейност и после я зарязва, а тия хора са му давали парите си, да купуват дронове и в един момент той ще ги зареже. Те остават сами, без него, без професия, без приятели,а вероятно и без семейство, кой знае колко скандали са имали с близките си. Почувствали са се напълно безнадеждно, без връзка с реалността. Отделно съм сигурна че е имало и халюцигенни гъби, марихуана...всичко това води до депресия, плюс социалната изолация, която е най-страшна
Ти продължаваш да ги описваш като някакви деца, дето Калушев по лесно ги е манипулирал, даже от 8 годишното дете, дето не е успял да му излекува напикаването. Това не са деца, а сериозни хора. Единият мастит адвокат, представител на РосАтом, по делото за неизпълнени ангажименти и договори на България за АЕЦ Белене, другият счетоводител в голяма и успешна счетоводна фирма, третият да кажем не е бил толкова сериозен като личност. Не помня с какво се занимаваше, но явно не е кой знае какво. Какво имам предвид под сериозност.

Първо ти за да станеш мастит адвокат, счетоводител, бая книжки, учебници трябва да прочетеш. Следователно ставаш труден за манипулиране. Второ трябва да завършиш университет. Това с наркомански истории не става. Тия които си падат по гъбите, тревите и леката дрога, тук вкарвам и алкохолици, защото и това е лека дрога, не стават успешни адвокати и счетоводители, просто защото си уплътняват времето вместо с учене, с бира и трева. Като си напушен и пиян перманентно, ти не се развиваш и няма да станеш адвокат на РосАтом с възнаграждение мамата си трака. Тия хора никакви наркомани или зависими не са, дори от леки дроги, ами там деца със зависимости са лекували. Дори и някакви гъби да са влезли, няма такива гъби от които се превърта, и си теглиш куршума. Изобщо тука тотално не ми се връзва тезата на полицията за тяхното самоубийство.

# 10 298
Те овцете са в обор, не задължително в овчарник. Те толкова разбират феновете на ПП - целият зор е да се оневинят педофилите и да се заформи конспирацията.

# 10 299
  • София
Очарника е летен, тоест там няма овце сега, а лятото. Овчарят отишъл да го нагледа.
Какво обшо има ПП с овчарника?
Те овцете са в обор, не задължително в овчарник. Те толкова разбират феновете на ПП - целият зор е да се оневинят педофилите и да се заформи конспирацията.

# 10 300
Ако прочетете за термите във Ваджраяна будизма, мисля, че доста неща ще се изяснят. Термите са мистична идея, , особено в тибетската традиция Нингма, която Калушев първоначално е следвал.
Според традицията "термите" са скрити съкровища, духовни учения или предмети които са били скрити в миналото, за да бъдат открити по-нататък.
Гуру Ринпоче, (който се счита за втория Буда) и неговите ученици били скрили въпросните съкровища през 8-9 век.
Термите могат да бъдат под форма на материални съкровища, текстове, статуи, ритуални предмети и символи върху камъни. Познайте къде са били скрити? В пещери, храмове и скали. Simple Smile
Други терми се разкривали директно в съзнанието на практикуващия, чрез внезапни прозрения и видения. Изглежда Калушев така е стартирал своя "разклон" в будизма.

Интересно е още, че смятат, че деца също могат да открият термите.

# 10 301
  • София
Скрит текст:
Всички можеха да реагират по-разумно. И аз се чудя защо беше тая люта защита на полунепознати и това автоматично и незабавно вадене на политическите лозунги. Ами естествено, че веднага се активира и ответната тролска фабрика и сега само дето Терзиев лично не покровителствал педофилска мрежа. Резултат - никой не вярва на никого, димна завеса. Не искам да съм на мястото на разследващите, ей такива ситуации сигурно им съкращават живота още повече.

Мислех, че е глупост, но щом Флип го написа (уважавам логическото й мислене), значи работи.

Да, четох също, че сe подготвя компромат на сексуална основа за известен политик на демократичната общност, който да “избухне” в седмицата преди изборите.

Ако е реален, а не е фейк, нека избухва. Ако може да се докаже - защо не?

Въпросът е времето, в което се случва или ще се случи.

# 10 302
Никола, работиш, работиш и нямаш нищо друго интересно в живота си. Тези хора са хомосексуални, това не е обида, такива са, вероятно израснали с много властни майки и т.н. Имаш пари и търсиш малко приключения и да кажа по някакви неведоми пътища Господни се озоваваш в школата на Калушев в Мексико, за да се гмуркаш ..отиваш веднъж, следващият месец пак и така се сприятелявате. Калушев умее да те развлича, говори ти супер интересни неща, води те по пещери, ти никога не си ходил по такива места -нетуристически и изведнъж ти показва цял един нов свят, за който ти не подозираш. И Ники това казва в документалния филм: аз като общувам с деца, те нищо не знаят за света...ми не знаят, защото масово родителите ги водят поне девет месеца активно по школи и уроци и нямат чак толкова безкрайно много пари за алпинизъм и дайвинг.
Та полека лека адвокатът к счетоводителят ( те са си двойка, защото счетоводител и данъчен адвокат са като медицинска сестра и доктор), се присламчват към него. Това е отнело поне 5 години, не е станало от днес за утре. От 2015 го. Когато са първите снимки на адвоката с Калушев в Мексико, до 2021 г. Когато Калушев се прибира в бг да прави рейнджърска организация и ги кани в нея. Това не става от днес за утре.

# 10 303
По принцип обор - крави, едър рогат добитък, а овчарник/кошара/козарник - овце и кози. Ако не знаеш точното наименование казваш - обор независимо какво е животното, може магаре да е.
Съмнителен е този овчар. Във врачанско овчар е рядко явление. Ще си счупат крака овцете по чукарите. Знам ли може нов модел офсъ да има - с крака на козъ и вълна на овцъ.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 00:58 от mauigirl

# 10 304
Ако прочетете за термите във Ваджраяна будизма, мисля, че доста неща ще се изяснят. Термите са мистична идея, , особено в тибетската традиция Нингма, която Калушев първоначално е следвал.
Според традицията "термите" са скрити съкровища, духовни учения или предмети които са били скрити в миналото, за да бъдат открити по-нататък.
Гуру Ринпоче, (който се счита за втория Буда) и неговите ученици били скрили въпросните съкровища през 8-9 век.
Термите могат да бъдат под форма на материални съкровища, текстове, статуи, ритуални предмети и символи върху камъни. Познайте къде са били скрити? В пещери, храмове и скали. Simple Smile
Други терми се разкривали директно в съзнанието на практикуващия, чрез внезапни прозрения и видения. Изглежда Калушев така е стартирал своя "разклон" в будизма.

Интересно е още, че смятат, че деца също могат да открият термите.
Страшно интересно, благодаря, Solaris! Каквото и да казват за християнството, въпреки всички основателни критики, ми се струва много по-психически стабилна религия за обикновения човек. Изключваме разните там секти и тръмписти. Библията си казва, получиш ли някакви внезапни видения, прозрения, ако ще и ангел небесен да ти слезе, замижаваш, обръщаш се на другата страна, кръстиш се, казваш едно "Господи помилуй" и продължаваш да си кюташ лека-полека по правия и тесен път. Ако случайно факсът е от Господ (малко вероятно), той няма да ти се сърди, че си бдителен и проверяваш Лукавия.

Общи условия

Активация на акаунт