Криминални досиета

• 512 409
  • 10 559
  •   248
Отговори
# 10 380
Интересно как разбраха, че храната в стомаха е сготвена, а не от нападали диви ябълки в гората.

# 10 381
  • софия
А добре, за Сашко от Перник, какви са хипотезите ако не е бил в гората?
Аз си спомням, че казаха, че беше супер обезводнен тогава, не съм чула да е имало храна в стомаха.
Не каза, но Иван Савов не е случаен. Като пуснат материала ще го изслушам отново. В момента говори Антрей Цветанов. И той дава примери със скорошни случаи, по които официалните институции дават невярна информация за обстоятелствата.

Вероятно затова се наричат лекари, liola. Колко да е интересно?

# 10 382
Да се включа и аз с анализа на смс-а  - според мен пък на Калушев му омръзва този живот и подаването на сигнали и сигналчета за дървари и билкари и дори странник като него започва да го стяга шапката в тази хижа. Затова и пише, че “няма сили” - защото тази дейност му се струва безсмислена вече и търси нещо по-вълнуващо. Умората от ежедневието понякога се представя от хората, които почват да късат синджира в главата си като “нямане на сили”. От какво се е уморил толкоз, никой не чака на него да спаси света/държавата.

# 10 383
  • Разпиляна във въображението
Да бе, стоиш мирен, само ако пред теб е човек в униформа. Стоиш мирен и ако някой те заплашва и без да е в униформа.

От темата научавам, че овчарите нямат право да ходят никъде, освен да си стоят у дома, когато е студено.

Със сателитни снимки не може ли да се установи кога кемперът, който никой не знае как изглежда, е пристигнал на Околчица?

# 10 384
От писмото К. оставя впечатлението, че няколко пъти са настъпили мотиката, но последния път - с момичето, вече са уцелили най-яката мотика, след която нещата просто няма как да останат същите и затова се налага да действа.

То вярно, че когато силно привързан към мама мъж на 50 г. започне да се оправдава, може и да поизмисли това-онова, но ако приемем писмото за истина, литературният анализ дава поле за размисъл.

Иначе гледах приятелката на И. Иванов и жената реагира както се очаква в такъв случай - чудесен човек, аз го познавам, това не може да бъде и т.н. В България никой няма да каже по телевизията за мъртъв приятел нещо неприемливо. Вече помежду си с времето може и да започнат да говорят как така този и онзи са се занулили финансово заради К., как детето на трети нещо се е променило след една година обучение и т.н. Обаче публично и да рискуват остракиране от общността, с която се идентифицират - абсурд.

# 10 385
Тоя злодей Лама е могъл да ги прекара през границата още след първите убийства. Очевидно не е бил такъв извратеният му план.

Не е изобщо сигурно това,  бяха много завардили след убийството...Може да са имали план да започнат начисто, но не са успели да минат границата . То не е лесно. И тогава вече да се е стигнало до убийството на децата и неговото последвало самоубийство.

Аз си мисля, че ги е убил първите трима по финансови причини, да вземе парите и да бяга с децата, да започва нов живот. Нещо може да се е разсъхнало с Алекс и да са искали със семейството (Лама, Ники, Алекс) да вземат пари и да бягат да почват нов живот. И заради това да са ги убили.

А после вижда КАлушев, че не може да избяга и убива децата....Това ми изглежда логично...

Според мен, нещата с НАКЗТ се разсъхват от гледна точка на това, че целта са били еврофондове, а заради сигналите на Балканка не са успели да пуснат кранчето и да потече изобилието. Имали са финансови и бизнес планове с НАКЗТ, които не са се получили.

Иначе е показателно, че в смса към мама има сънища, кочини, но единственото мн конкретно е дете. Но за мен е лъжа, че е момиче, пише го момиче, за да се оправдае пред мама като ОТНОВО НАБЕДЕН за педофилия, а той само искал да помогне, да лекува.

Аз си мисля, че нещата са били комплексни -- той и това пише, че е кочина, но това с детето преляло чашата. И финансово и като бизнес не са тръгналио нещата с НАЗКТ, института за разследване и тн, с което са мислили да усвояват много и съшевременно нещо с педофилията е станало. Леон му се е измъкнал, не случайно го споменава. А явно и с друго дете. Но аз си мисля, че м,оже с Алекс да са се усетили близките и да са искали да  си го взимат. Та хем без еврофондове, хем ученията му и педофилията му е неразбрана от кочината и той нали е много възвишен, трябва да напусне по един или друг начин тази кочина от нисши твари, които не го разбират.

Между другото, той като заминава за Мексико вади тезата, че българите са много недуховни и търси друга обител, с по-духовни хора. Та явно сега съвсем се е отчаял, хем без еврофондове, хем без деца...застрелва тримата съдружници, взима каквото е останало, и тръгва да бяга с децата. Не му се получава и нацисизмът не му позволява да ги остави живи, а само себе си да убие.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 08:56 от MariyaHris

# 10 386
  • София
А я да поразсъждаваме за овчарят, който бил в много отдалечена местност и трябвало да се върне, за да успее да се обади. Това го каза човекът от  МВР. Сега не ми се е налагало, но нали 112 се звъни и без обхват? Защо е трябвало да се върне от отдалечената местност, за да може да се обади?

# 10 387
Във фейсбук пишеше, че от безплатните сателитни снимки не може да се види всичко с голяма точност. Имаше предложение да се съберат пари и да се плати за по-детайлни на съответните организации, които предлагат тази услуга.

# 10 388
Григор Лилов нищо ново не е открил, просто цитира произволно публикации на Калушев от профила му във Фейсбук. Леко е смешно, че си мисли, че ни съобщава нещо, което е достъпно за всеки.

Приятелката на Ивайло Иванов не познава другите, в големи периоди сама призна, че не е имала контакт с него.
Прави впечатление, че нито един от тези, които говорят по телевизията, не са общували редовно с тях, което за мен ги прави по-скоро познати, отколкото приятели.

Очаквам да чуя някой, който е бил обучаван на будистките им практики. Това ще даде повече яснота в какво точно са вярвали и евентуално за мотивите.

# 10 389
Овчарят може да знае, че там няма обхват, но да не знае, че може да се обади на 112 въпреки това.

А аз не разбрах, защо се изключва версията за самоубийство на първите трима?

# 10 390
А я да поразсъждаваме за овчарят, който бил в много отдалечена местност и трябвало да се върне, за да успее да се обади. Това го каза човекът от  МВР. Сега не ми се е налагало, но нали 112 се звъни и без обхват? Защо е трябвало да се върне от отдалечената местност, за да може да се обади?
Ето просто обяснение: бил е там многократно и е знаел, че не може да звънне на бай Пешо да му помогне да прибере някоя контузена овца. Той е семпъл човек. Кога е звънял на 112, че да знае, че отвсякъде може да звънне на спешния тел. А и да видиш кемпер с труп, май ще хукнеш от района, няма да се оглеждаш да търсиш килъра в храстите

# 10 391
Собственичката на училище Космос, майката на Леон и всички други, поверявали деца на този "гуру", трябва да са вечно благодарни, че са им оцелели децата. Бабата и дядото на Леон реално са го спасили. Добре, че са били те да подадат сигнал, че има нещо нередно.

# 10 392
Ако Калушев беше убил тримата мъже в хижата, щеше да убие там и децата, нямаше да пише смс на майка си и нямаше да поства стихотворение във фейсбук. Щеше да е в страшен стрес, това не е професионален убиец да е свикнал с такива работи.
Избягал е с децата, крил се е шест дни, чудил се е какво да прави и накрая е видял, че няма избор, поне да умре като герой, до Ботев.

# 10 393
Овчарят, ако се е сетил първо за 112, а не за кмета или селския полицай, ще да е в топ 3 по гражданско образование сред българските овчари.

# 10 394
Григор Лилов изобщо пише някакви големи глупости. Той говори за педофилска мрежа, че нямало как да е, ама никой не е обвинявал Калушев в педофилска мрежа, а за това, че Калушев е педофил, дългогодишно изнасилвал и сексуално груумвал деца, живеел с деца на семейни начала и тн.
Ако Калушев беше убил тримата мъже в хижата, щеше да убие там и децата, нямаше да пише смс на майка си и нямаше да поства стихотворение във фейсбук. Щеше да е в страшен стрес, това не е професионален убиец да е свикнал с такива работи.
Избягал е с децата, крил се е шест дни, чудил се е какво да прави и накрая е видял, че няма избор, поне да умре като герой, до Ботев.

Ами той е мислил, че има алтернативи, мислил е да бяга през граница, пробвал се е, но не е станало, контролът е прекалено голям. И в безизходица ги е убил и се е самоубил. Защо да трябва още там да убива децата, като младежът Ники му е любовник от 11 годишен, хем дете негово хем ученик негов хем любовник, а 15 год Алекс и той му е дете един вид. Та защо да ги убива там? Той може да е искал с тях да си започне нов живот.

Между другото, още един важен урок от цялата тази трагедия -- сигнали трябва да се пускат за всяка нередност! Все с нещо ще помогнат, ако се натрупат. Ако и други гости на хижата бяха пускали сигнали, че там са сами деца с възрастни, може би друга развръзка щеше да бъде.

Училище Космос да го проверят, защото ако децата не ходят такова време на училище и не са изключени, някой г ое позволил.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 09:04 от MariyaHris

Общи условия

Активация на акаунт