Криминални досиета

• 523 717
  • 11 151
  •   332
Отговори
# 11 055
Само правя предположение.

# 11 056
НЗ как очаквате логичен отговор и обяснение за всичко...хората явно са превъртяли и са  вярвали искрено,че тоя свят не е достоен за тях и ще се видят в друг ,казват- айде за мен беше чест,ще се видим там -взели са най-близките си същества вкл.кучетата -няма как такова нещо да се разбере от нормален човек.
Един от разследващите каза ,че са помагали много на гранична полиция ,за разкриване на бракониери и подпалвачи ,на полицията -миналата година са хванали убиец укриващ се в трудно достъпно място ..изобщо досега са били в услуга на държавата и закона.Нямало е незаконни оръжия.
Нищо не е черно и бяло и никога няма да ни е логично.Фактите са факти и това е .

# 11 057
  • София
Какво са правили тези 4 часа? Защо липсват?

Правили са последните си медитации и практики според мен. Това са правели часове наред всеки ден - не си представям, че ще тръгнат към смъртта, без да са изпълнили ритуала си за последно.

# 11 058
Ефектът с показването на секунди от записите бе постигнат. Но никаква конкретика.
Уж общо решение, но се самоубиват на различни места, а втората група, уж знае, че ще умре също, но се крие.
Будисти, но с препратки към Ботев (а журналистът - приятел каза, че Калушев не би се занимавал с възрожденска поезия и не е в негов стил)...
Очаквах да се бяха подготвили повече, а те рачитаха (и с право) само на записите.

# 11 059
  • Be realistic - plan for a miracle.
Скрит текст:
Цитат
НЗ как очаквате логичен отговор и обяснение за всичко...хората явно са превъртяли и са  вярвали искрено,че тоя свят не е достоен за тях и ще се видят в друг ,казват- айде за мен беше чест,ще се видим там -взели са най-близките си същества вкл.кучетата -няма как такова нещо да се разбере от нормален човек.
Един от разследващите каза ,че са помагали много на гранична полиция ,за разкриване на бракониери и подпалвачи ,на полицията -миналата година са хванали убиец укриващ се в трудно достъпно място ..изобщо досега са били в услуга на държавата и закона.Нямало е незаконни оръжия.
Нищо не е черно и бяло и никога няма да ни е логично.Фактите са факти и това е .

"Взели са си кучетата" - окей, разбирам тезата много добре, но като човек, който има и си обича кучето... повярвай ми, НИКОЙ човек, който си обича кучето и го счита за любимо свое същество няма да го остави да изгори живо! Никой!
Един куршум в главите на кучетата щеше да ме убеди много повече, че те самите са ги убили.
Изгаряне живи на толкова невинни и обичливи същества граничи с демоничен садизъм.

# 11 060
Оф, да излезе Терзиев или някой там от "опозицията", да каже, че е сбъркал, че да мирясат някои хора, които сами явно не могат да мислят...

# 11 061
  • София
Аз залагм, че към сряда, четвъртък, ще се натъкнат на нещо уличаващо опозицията в ужасяващи неща. Най-късно началото на другата седмица.
Изтрещяхте с тази опозиция. Тя самата е поискала парламентарна комисия за отваряне на досиетата от ДАНС.

Не е изтрещяване, защото вече в интернет се вихри истинска кампания по сатанизиране. Освен това, на прес конференцията една журналистка се вълнуваше единствено кога ще разпитат Терзиев, Безуханова и Сандов.

Аз залагм, че към сряда, четвъртък, ще се натъкнат на нещо уличаващо опозицията в ужасяващи неща. Най-късно началото на другата седмица.
Да не се застраховате? Второ подобно мнение.

Просто си ги знаем местните куки.

# 11 062
  • София
На мен не ми стана по-ясно след този брифинг, още повече ми смърди
И на мен нещата не ми се връзват

В 16:00 часа тримата намерени в хижата си говорят (това, което може да бъде интерпретирано като самоубийство). Калушев и момчетата ги няма на това видео и няма никаква индикация къде са. 4 часа по-късно дават запис от къщата (може би гори)? Какво са правили тези 4 часа? Защо липсват? Калушев бива намерен във Враца с другите две деца. Какво е това ритуално самоубийство, в което се уговарят едните да се самоубият на едно място, другите да хукнат на другаде? И защо липсват тези 4 часа от самоубийството им? Какъв е изобщо мотива за цялото това нещо?
Има само оцеляла камера отвън и от нещо тип мазе, през тези четири часа са били вътре, така че нормално да няма кадри.

За Калушев Околчица може да е било важно място примерно нещо от детството му и да е искал там, за другите хижата е било такова място. Не виждам защо да трябва всички да са заедно. Жалко за детето и младежа. Те явно не са вярвали до такава степен, щом не са си посегнали сами.

# 11 063
Всички имаме кучета и не изключвам нищо от тези хухавели.

# 11 064
Мисля, че на всеки с разум в главата му е ясно, че самоубийството също е убийство. И един човек да стигне до там, да се убие сам, е бил или склонен, или поставен в безизходно положение, или и двете
 Наличието на някакви сектантски книги, медитации, отшелничество, финансови зависимост вероятно, всичко това също е вид насилие над свободната воля.

# 11 065
  • Варна
Спорен мен Калушев не е казвал до последно на младежите че ще умрат. Те сигурно не са искали.. Залъгвал ги е или убеждавал известно време,след това е взел пистолета.

# 11 066
Бааа, какви обидчиви хора има в темата, които не намират многото неща за тра-ла-ла с фатален край и които търсят логика от хора с изкривено (вероятно) съзнание. И аз да дам призив - стига с тая политика. Ако обещаем да харесаме и да не мислим нищо "лошо и очернящо" за "вашите", които и да са те, ще може ли да изключим политиката? "Опозиция" я срещнах поне 2 пъти на последните страници. Стискаме си ръцете, че всички са мафия - то нали е ясно по презумпция. Мафията (политиците) ги напъва и на видеото да се държат налудно? Кой е на това видео, че мислех, че е Калушев и момчетата, а то май са другите трима?

# 11 067
Има възможности да се предотвратяват такива трагедии. Първата е родителите да са толерантни към изборите на децата си, защото тези двамата ( адвоката и счетоводителят) са искали да са мъжкари, да са изследователи и е можело да ги насочат към мъжки професии, макар и не престижни, а не да ги карат 20 години да изпълняват родителски амбиции и после да скъсат резко синджира
За децата, ако бяха гледани в разширени семейства-баби, дядовци, лели и стринки, също нямаше да се стигне до тук. До някъде тази трагедия е защото всеки знае всичко и никой няма да му дава акъл как да си живее живота. Или пък още по страшно да го обсъжда в публичен форум, сакън да не засегне някой роднина...

# 11 068
  • София
И като върви сатанизиране на опозицията какво от това, то и в обратната посока тече същият процес. Простотиите в СМ няма да спрат.
Дали идеята на ИК не е била да преметне тримата да се самоубият и да му се махнат от главата, пък той да започне на ново място с младите си последователи? Не разбирам защо се разделят.

# 11 069
Има си хас, всичко тръгва от родителите. Като стягат каиша, що го стягат, като го отпускат, що го отпускат. Как беше онзи лаф за оправданието, дето е като задника и всеки го има. А най-лесната професия е на психотерапевта, винаги майката е виновна.

Има възможности да се предотвратяват такива трагедии. Първата е родителите да са толерантни към изборите на децата си, защото тези двамата ( адвоката и счетоводителят) са искали да са мъжкари, да са изследователи и е можело да ги насочат към мъжки професии, макар и не престижни, а не да ги карат 20 години да изпълняват родителски амбиции и после да скъсат резко синджира
За децата, ако бяха гледани в разширени семейства-баби, дядовци, лели и стринки, също нямаше да се стигне до тук. До някъде тази трагедия е защото всеки знае всичко и никой няма да му дава акъл как да си живее живота. Или пък още по страшно да го обсъжда в публичен форум, сакън да не засегне някой роднина...

Общи условия

Активация на акаунт