Криминални досиета

• 535 261
  • 11 645
  •   427
Отговори
# 11 100
А като са природозащитници защо им е да палят хижата като има шанс пожарът да се разпростре и в гората?  Не е ли това против всичките им идеи

# 11 101
Против е, както и самоубийството за будиста.

# 11 102
Има само оцеляла камера отвън и от нещо тип мазе, през тези четири часа са били вътре, така че нормално да няма кадри.
Tелата им са наредени отвън, не отвътре. Така че няма как да не са на кадър, когато отиват да правят това, освен ако не е от другата страна.
А защо са наредени? Нали е самоубийство (понякога има разместване в момента преди настъпването на смъртта и няма как да са точно подредени).
Защото са убили кучетага, запалили са хижата, позапалили са се вътре, излезли са отвън , за да ги намерят и са се самоубили. Какво неясно има. Ритуално самоубийство. Още от записа става ясно, че се сбогуват.

Някой питаше. На първия запис вдясно е и момчето.
Няма да ги гледам пак тези записи. Не мога да ги понеса

# 11 103
  • Варна
А като са природозащитници защо им е да палят хижата като има шанс пожарът да се разпростре и в гората?  Не е ли това против всичките им идеи
Природозащитничеството им е алиби и прикритие за друга дейност. Нямало е реална причина да са точно там.

# 11 104
  • Другата България
Не съм слушала брифинг, но изгледах записите набързо.
За мен единственото, което става ясно от тях със сигурност е това, което твърдя от самото начало - Калушев НЕ Е убиец. Оттук насетне, какво ТОЧНО се е случило на Петрохан няма как да съм сигурна, поне за себе си, иначе версии много. Това сбогуване може да означава всичко - от намерение за самоубийство, до раздяла. “Ще се видим в.....“ къде??? В рая, ада, Монтана, Враца, Горно Нанадолнище, Мексико? Защо се сбогуват така показно часове преди да запалят хижата? Да речем, изпращат Калушев с останалите двама, но ако и те ще се гърмят защо не всички заедно, а поотделно? Къде отидоха 4те джипа, /уж/ видени да влизат същия ден посока хижата, но не и да излизат? За тях нещо? Ако го погледнем от тази гледна точка, това сбогуване и запалване на хижа и всичко в нея може да означава, че са се готвели да изчезнат извън страната, но са били изненадани, примерно. /спекулирам/.
Що се отнася до Околчица, и тук точно както си мислех - кемпера и телата са там от дни, нито е обикалял по Монтанско и Врачанско, нито е засичан от ТОЛ камери и такива на АПИ. Както споменах, има преки пътища от Петрохан за Враца, като прочетох са минали именно по единия посока гара Бов и водопада Скакля, където е намерен кемпера всъщност, на един от пътищата за водопада. Не е вярно, че е имало затруднения да се свали кемпера от планината, това бяха поредните измислици, свален е още сутринта /около обяд/. Какво точно се е случило там нека оставим да го доизмислят, но и тук продължавам да си мисля, че не Калушев е физическия убиец на двамата, и после да се е самоубил.

# 11 105
В този сняг няма как да запалят гората. А те и хижата не са могли да я запалят като хората. Казаха, че палили пелети, но от това не тръгва голям пожар. Явно решението за пожара е спонтанно, иначе щяха да се подготвят поне да залеят дървенията с някаква запалителна течност.

# 11 106

А защо са наредени? Нали е самоубийство?
Сами са се наредили.
А не бяха ли вързани, или аз нещо бъркам вече?Как ще са вързани и ще се застрелят сами с трите оръжия, които са намерени до тях?

# 11 107

А защо са наредени? Нали е самоубийство?
Сами са се наредили.
Не ми се навлиза в такива детайли, но не е възможно да останат наредени без размествания поради спецификата на причиняване на смърт с огнестрелно оръжие.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 18:10 от Tsugumi_

# 11 108
Ама про кемпера нямаше сняг. Или пак показаха фалшименто?

# 11 109
  • Варна

Що се отнася до Околчица, и тук точно както си мислех - кемпера и телата са там от дни, нито е обикалял по Монтанско и Врачанско, нито е засичан от ТОЛ камери и такива на АПИ. Както споменах, има преки пътища от Петрохан за Враца, като прочетох са минали именно по единия посока гара Бов и водопада Скакля, където е намерен кемпера всъщност, на един от пътищата за водопада.
В обедната емисия на бТВ показаха видеа на кемпера по пътищата. Мисля че не само от тол камери, но и частни.

# 11 110
Кемпера е свален на собствен ход от лобното място, сниман е вероятно след това
Ама при кемпера нямаше сняг. Или пак показаха фалшименто?

# 11 111
Ама при кемпера нямаше сняг. Или пак показаха фалшименто?
Според мен, ако това е кемперът, е сниман на друго място. Едва ли вчера са пуснали медии да снимат. А снощи е бил изтеглен. По бтв казваха, че не ги пускат да припарят

# 11 112
  • София
Не са били вързани, а и под наредени не се има предвид, че са абсолютно еднакви. Кметът на Гкнци каза, че двамата ги е разпознат веднага, но третият не, защото той е бил с лице надолу. Така че може би не са били разположени еднакво.

# 11 113
  • Другата България

Що се отнася до Околчица, и тук точно както си мислех - кемпера и телата са там от дни, нито е обикалял по Монтанско и Врачанско, нито е засичан от ТОЛ камери и такива на АПИ. Както споменах, има преки пътища от Петрохан за Враца, като прочетох са минали именно по единия посока гара Бов и водопада Скакля, където е намерен кемпера всъщност, на един от пътищата за водопада.
В обедната емисия на бТВ показаха видеа на кемпера по пътищата. Мисля че не само от тол камери, но и частни.
Да, от частни е възможно.
Мисълта ми е, че този път, по който доколкото разбрах са стигнали от Петрохан до Враца, в по-голямата си част не  е на АПИ.

# 11 114
  • София
Ще си позволя да направя едно мое обобщение. Не съм изобщо в позиция да давам оценки, просто това ми е мисълта по повод разследването. Вярвам, че от МВР доста бързо са разбрали, че си имат работа с въоръжен нестабилен човек, отвел младеж и дете. Това е ситуация, която иска тишина и внимателно пипане - като бомба е. Беше огромна грешка на Сарафов (абсолютно извън всякакви политически контекст), че изпляска "педофилия и секта" часове след убийството. И предполагам, че е изял много хубави думи (наум) от разследващите, които малко по-късно трябваше да търсят въоръжен психар и двама младежи насред абсолютна медийна и интернет истерия.
Беше грешка и който там незабавно раздуха връзката със Сандов и Терзиев. Не защото смятам, че въпросните заслужават да бъдат прикривани, а защото това отприщи ОЩЕ по-голяма истерия. За това вече не критикувам толкова замесените, журналистиката трябва да си върши работата, пък дори да е най-пристрастна. Но и това допринесе.
С горното не твърдя, че нещата непременно са щели да свършат по-добре. Даже най-вероятно нямаше. И все пак вярвам, че много хора, чиито имена няма и да разберем, са направили всичко по силите си да овладеят безвъзвратно ос*аната, с извинение, ситуация, така че да спасят горките момчета. В този контекст разбирам и Яни Макулев и си обяснявам защо ги говореше тези неща.
Уви, не успяха.

Общи условия

Активация на акаунт