Криминални досиета

• 538 877
  • 11 818
  •   45
Отговори
# 11 145
Според вас само от медитиране, пренасяне в други светове, без никакви наркотици, можеш ли толкова да се побъркаш. Аз не съм запозната с никакви религии, медитации, по-светския живот съм.

Не мисля. Напротив, би трябвало медитацията да укрепва психиката.

е, защо пък това да би трябвало?

Изобщо ли не се знае кога са умрели? Пише, че понеже било студено било трудно да се познае кога...ама все пак нали има патолози, чак толкова да не могат да преценят...

# 11 146
  • Варна
Ок. Дори до 31.01 да са били в селото, защо са правили ремонт?
Защото явно дотогава не ги е заплашвало нищо. Получава после информация и тръгват към Петрохан да събират панаира.

# 11 147
  • Другата България
До никакво село на морето не е ходил “Иво“.
От Петрохан е отпрашил направо за Околчица.
Аз друго чух по тв. Кой е отрекъл че е бил в селото, от което имаше репортажи в предните дни?
Виж поста над твоя.
Това е от днес, от брифинга.
Иначе преди тази дата са били на морето, да.
Преди убийствата имам предвид.

# 11 148
Според вас само от медитиране, пренасяне в други светове, без никакви наркотици, можеш ли толкова да се побъркаш. Аз не съм запозната с никакви религии, медитации, по-светския живот съм.

Не мисля. Напротив, би трябвало медитацията да укрепва психиката.

е, защо пък това да би трябвало?

Изобщо ли не се знае кога са умрели? Пише, че понеже било студено било трудно да се познае кога...ама все пак нали има патолози, чак толкова да не могат да преценят...
При тях е кратък времевият диапазон , от палежа до намирането на труповете.
За другите трима беше важно да кажат, но нали още правеха аутопсия на ламата.
Не казват съзнателно, вероятно разпитват важни свидетели, на които биха се компрометирали показанията от времето на смъртта.

# 11 149
Какъв ремонт, някава чешма текла и оправили крана.

# 11 150
Ок. Дори до 31.01 да са били в селото, защо са правили ремонт?
Защото явно дотогава не ги е заплашвало нищо. Получава после информация и тръгват към Петрохан да събират панаира.

Това няма логика. Ако нещо ги е “заплашвало” , щяха да тръгнат веднага, а не да се удрят по раменете каква чест им прави да се познават, и цял ден / вечер след това още да са там.

# 11 151
  • София
Палели били палети и хартия. Къде ? В мазето... Защо ? За да  го  подпалят ?!
Цялата хижа /на вторият  неясен запис/ беше тъмна.
По това време в не е имало ток в околността, беше споменато преди време.
Как се е отоплявала хижата, особено като няма ток ?
 Предполагам, че  с котел в мазето.
Намирам за абсолютно нелепо,  някой да прави пожар в мазе   и то с пелети.
Вероятно са решили да нощуват там и им станало студено.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 18:40 от мързеливка

# 11 152
В този линк най-долу е записа на пресконференцията. Извинявам се, ако е пуснат тук по-рано, но не съм чела коментарите назад към момента.
https://bntnews.bg/news/do-momenta-sa-obrazuvani-dve-dosadebni-p … -1378245news.html

# 11 153
Скрит текст:
Прочетох някой преди малко да заявява, че ИК не бил убиец - тъжно ми е, че има хора с подобни умствени процеси.
В началото реших, че тоя е изпаднал във финално умопомрачение и ги е опаткал всички, но не изключвах и самоубийства. Всички останали безумни твърдения даже не искам да ги коментира, някакъв невероятен спам.
С оглед на вярванията им, за тях смъртта е спасение, с цел прераждане.
Ясно се вижда как тея тримата се сбогуват и си обясняват как щели да се срещнат на по-добро място, което явно е някакво мега якото отвъдно.
Тези от вас дето се кахърят за кучетата - защо ги били затворили и убили - мислите ли, че на такива психопати има пука? Или са го направили, за да не започнат да лаят и да привлекат внимание по-рано, или пък е възможно дори да са си мислели, че и те ще се прераждат с тях.
Имало е едно финално мощно молене, медитиране или каквото там са правили всеки ден, затова и се сбогуват часове преди да се гръмнат, когато все още са сравнително адекватни, че да си кажат 2-3 нормални думи.
Тъй като явно децата са били специални за ИК, затова и убийствата/самоубийствата се случват на някакво специално място за тоя. Децата са били с тотално промити мозъци, съгласили  са се да ги убие без никакви възражения.
Тепърва ще разбираме повече и това е добре, защото за тези неща трябва да се говори и то много.
Хора като ИК е имало, има и ще има. Хора, които да ги следват сляпо - също
.
Но ако подобни разкрития и даването на гласност могат да опазят поне една шепа хора и ДЕЦА за в бъдеще, това хич не е малко.

Никак не ми се вярва каквито и да било подобни разкрития да могат да опазят хора от пълно отчаяние, след като явно са правили опити да променят нещо и не са успявали. Дали са избрали правилен изход за себе си не мога да съдя.

Самият факт, че според този форум, а май и според голяма част от обществото е по-лесно да повярваш в тези за педофили и манипулатори, отколкото в тези за хора, които са имали добри намерения и донякъде са ги осъществявали, вече е достатъчно отчайващ.

Майката не знам дали е имала предчувствие, но май дори да е нямала предвид конкретика, накрая ще се окажат верни първите й думи.

# 11 154
По принцип в историята има и други такива случаи, някой вчера спомена за Джим Джоунс, но има и други.
Не търсете рационални и разумни обяснения, няма да намерите. Хора, които вярват, че светът е само сън, разсъждават и действат по техния си начин. Лошото е, че понякога страдат и деца.
Не съм съгласен. Винаги има причина. В случая с Джим Джоунс те се самоубиват, защото се страхуват (с право), че американската армия е на път да нахлуе в Джоунстоун и решава да се самоубие заедно с всички останали да изпрати "революционно" съобщение. Проблемът тук е, че няма мотив за самоубийствата, нито какво е променило нещата в такава степен, че да искат всички накуп да се самоубият. Само няколко дни преди самоубийството Калушев праща писмо на майка си, че е 'спасил' едно момиче в нейна чест. Това не ми изглеждат действия на човек, който планира да се самоубива.

Докато липсва мотив, тази история ще си остане неразкрита.

# 11 155
Аз друго не разбирам, отиваш до морето да свършиш някакви ремонтни дейности ?!?, и после рязко те озарява тази идея.

Цялата пресконференция беше, работихме, работихме, ама не достатъчно.

# 11 156
По принцип в историята има и други такива случаи, някой вчера спомена за Джим Джоунс, но има и други.
Не търсете рационални и разумни обяснения, няма да намерите. Хора, които вярват, че светът е само сън, разсъждават и действат по техния си начин. Лошото е, че понякога страдат и деца.
Не съм съгласен.

Няма значение дали си съгласен или не.
Наясно съм, че винаги ще има хора, които предпочитат да обвиняват боровинкаджиите, мафията, камората, ГРУ и всичко изброено назад в темата, но това в случая е от нулево значение.

# 11 157
  • Сф
Предполагам след още изнестно време ще излезе още по случая.Направи ми впечатление как кучетата им се радват, но те не ги отразяват. Предполагам и че ще излязат и други засегнати, които ще говорят вече не само положителните неща. Тези, които са се измъкнали навреме и не са били облъчени от учението достатъчно също.Аз имам познати пещерняци от време оно, не се виждаме отдавна но ще видя коментират ли нещо. В тези среди се знае, ако някой е странен,  гаден хижар примерно. Въпреки че тези са доста отделени, в никакъв случай не са били стандартните готини, отворени към другите  хора пещерняци.

# 11 158
Аз пак не разбирам защо не е пуснат дрон или хеликоптер, а чакат овчаря да излезе да си види кошарата...

# 11 159
Времето за установяване на смъртта, дори при ниски температури, се констатира и вече няма начин да не го знаят. Още повече и че са били на закрито.
Употреба или не на субстанции също се уточнява при аутопсия, затова и няма нужда да се правят инсинуации.
Това са доста лесни и рутинни констатации, за които не се изисква дори и особен опит.
Видеозаписите постигат ефект, но какво се случва с втората група, е слабото място в официалната версия (не че първата част им е силна, но поне разчитаха на записите).
Твърде фрапиращо е нежеланието да се даде каквато и да е конкретика за втората група извън засечено движение, още повече, че казаха, че са работили много усилено и точно в тези региони.
Създаде се впечатление, че се "изпуснаха" за някои данни и нямаше как да не отговорят за тях (двата изстрела при едно лице, ръцете на момчето). Смотолевиха за включването на Интернет инцидента в сряда (ако не се лъжа) , което са засекли. Не обясниха, защо втората група се крие, от къде са били сигурни, че ще ги обвинят в нещо при положение, че веднага се установява, дали е самоубийство и защо са чакали да се самоубият. Ако не са чакали, защо тогава не отговориха за времето на смъртта им и това включване на Интернета?! Журналистите бяха напълно неадекватни с въпросите си.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 19:38 от Tsugumi_

Общи условия

Активация на акаунт