Криминални досиета

• 539 281
  • 11 821
  •   102
Отговори
# 11 730
  • София
Нито е първата секта в която членовете се самоубиват, нито ще е последната. Не се съмнявам във вината на гуруто. За мен е виновен, дори и без лично да е убил някой. Той определено е бил главата.

# 11 731
Чесрно казано-не. Повече залагам на мързел и некомпетемтност. От която може някой умело да се възползва. 
Ама не са мързеливи и некомпетентни да съчиняват записи от камери, предсмъртни писма, профили в социални мрежи, следи от местопрестъплението, да разкарват кемпери по чукарите на Околчица?
Щото, ако всичко това не се окаже фабрикувано, случаят е ясен, при все с цялата им некадърност, в която почти никой не се съмнява.

# 11 732
Не, не допускат. Те са перфектните родители с перфектните деца. И също така са много успешни юристи, медици, психолози, разследващи, радетели за семейни ценности и т.н. Всички останали са зомбирани.
Защо пишете и Вие такива неща, аз даже не съм родител. И въпреки това - какви "перфектни" родители?! Аз почти не познавам родители, които да не се притесняват дали правят най-доброто за децата си. И в тая връзка, родителите на децата, които са живели при Лама-Гледай-Кво-Стана, които показаха, демонстрираха голямо увереност и самочувствие, че проблем няма.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 01:11 от anmasu

# 11 733
  • София
А, какви доказателства като цяло са изложени към момента и могат ли да се нарекат доказателства? Щото това, което гледаме в момента, е не подигравка, а чиста ебавка. Да не може да се засече кемпер от полицията, ТОЛ-а да е сляп, отделно кемпер, който катери баири и чукаля и да го открие овчар търсещ лятната си барака насред февруари. Това не знам на какви наркотици трябва да съм и пак няма да мога да го измисля.

П.П. да не си жертва в тая държава, че на престъпника отговорност няма да му търсят, на теб ще търсят. Да го съживяват тоя Иво и да го съдят.

# 11 734
Скрит текст:
От пресконференцията стана ясно,че дотук е установено следното:
Във вилата не са открити ДНК следи от трети лица. Професионалисти, , не са оставили следи Куршумите са от наличните законни оръжия, намерени до починалите. Изненадали са ги/познавали са ги и са ги екзекутирали със собствените им оръжия Гилзите съответстват на нараняванията - 4 бр. 4 броя? Камерите показват 5 от 6-те лица в съответни времеви интервали. Губят се часове в ключовите моментиЛипсват заснети други лица или данни за присъствие на такива. Виж предишното болднато Има заснет пожар, тримата са там, кои трима, лицата не се виждат ясно не реагират, няма сигнал от тях към властите, има допълнителни подпалки. Повтарям - засега трети лица няма установени. И свидетелката с джиповете е зомбирана
Няма данни за нападение на кемпера отвън, изтрелите са произведени вътре. Аутопсиите са готови, освен една. Експертизите не са готови, като са, ще ги оповестят.
Е какво дотук още? Ако нещо изглежда, мирише и има вкус на..., най-вероятно е.
Ако вследствие на допълнителни факти се установи че например вкусът, мирисът или видът не е съответен, ще мислим за шоколад, карамел или друго.
Като изсипеш една кофа с......още в началото, всичко започва да мирише на .....
Мога да контраопровергая със същиге апострофи. Обаче няма, защото мразя безсмислено надговаряне. Има един основен принцип в логиката : отрицателните факти не могат да се доказват, на доказване подлежат само положителните. Няма как да докажа, че един чайник не обикаля около Марс. Но ако някой твърди, че обикаля, трябва да посочи доказателство.
Простичко казано, ако има замесени трети лица, трябва да има и доказателства за това. Нямането им не може да се докаже. Логика. Другото е гадаене на боб.
[/quote]
Така е, но никой освен разследващите в момента няма механизмите и способите да доказва, каквото и да било.
Затова се спомена, че те трябва да покажат, че не насочват само към една възможна версия или поне, че другите са обосновано изключени. Те си позволиха в първите дни да внушават отношение у хора, които не знаеха нищо за участниците (прокурор говори за “небоугодни” дела).
По същата причина и във форума може да се спазва добър тон и да се избягват квалификации за педофил, убил деца. Не казвам, че някой тук е виновен, всеки има мнение, но поне разследващите да дадат пример за коректнист към всички участници в случая.

# 11 735
  • # супернатурална #
Мога да контраопровергая със същиге апострофи. Обаче няма, защото мразя безкмислено надговаряне. Има един основен принцип в логиката : отрицателните факти не могат да се доказват, на доказване подлежат само положителните. Няма как да докажа, че един чайник не обикаля около Марс. Но ако някой твърди, че обикаля, трябва да посочи доказателство.
Простичко казано, ако има замесени трети лица, трябва да има и доказателства за това. Нямането им не може да се докаже. Логика. Другото е гадаене на боб.

+100. Аз не знам какво повече има да се добави. Никой не е длъжен постоянно да оборва безумни теории, за да защити собствената си теза.

Именно. Няма доказателства, че Иво е педофил и убиец. Все още...или никога. 
Когато/ако има, ще приема да бъде наричан такъв.

# 11 736
И пълен боен арсенал уж имало, пък....няма...

# 11 737
Наистина, какво казаха - къде какви оръжия има?
И не е по темата на това убийство, но понеже съм била ученичка и нямам много спомени - със сестричките Белнейски какво беше развитието - помня само, че бяха открити мъртви.

# 11 738
Аз пък, доколкото знам, престъпление може да се докаже и без мотив. Аз не разбирам логиката на много престъпления. Чета доста тру крайм и в повечето случаи се чудя "Защо", мотивите ми се виждат безумни.
Например, Крис Уотс си хваща любовница и избива цялото си семейство--двете малки дечица и жена си, просто иска да почне нов живот с любовницата. Аз не намирам логика в това негово действие. Но човекът е с патология и функционира по друг начин.

И аз не мога да разбера самоубийството по този начин и с тез причини...но това не значи, че няма хора в депресия, които просто се самоубиват...
На много  хора, извършващи жестоки неща, не им личи. Има някакви знаци, но умело се преструват. Например, Крис Уотс е нарцисист, по всяка вероятност с висока социопатия, за да може да извърши подобно деяние. Но за вс е бил мил и добър човек. С нищо не е показвал същината си.

Тук също Краули не може да повярва, че еди кой си е убил децата. Ами на мен Лама Иво ми звучи точно като нарцисист и в постингите си, и в писмото си, а и в поведението си. Такива хора не възприемат другите хора като субекти, отделни от тях. За него Алекс е негово продължение, Ники и той. Абсурд да имат живот след него...Просто Краули, ти си нормален човек и няма как да осмислиш болни действия.

Аз допускам 1% да е невинен, но ми се вижда наистина малко вероятно, просто защото не виждам обяснение за децата.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 00:32 от MariyaHris

# 11 739
  • София
Във всички интервюта, аз виждам неадекватни родители с големи финансови възможности. Не ги оправдавам да поверят децата си на някакви хора, които имали "само пейнтбол пушки или спортни арбалети, че и законно оръжие". А някои от тях, само са гравитирали наоколо в Мексико. Промити мозъци ли са, не знам. Глезотия от свръх задоволеност ли е, не знам. Но за мен, родител да не каже 2 думи за изгубеното си дете, а да възхвалява начина на живот на някого и прекрасните си моменти с него, е меко казано психарско. И всички т.нар. приятели на тези одухотворени планинари звучат като облъчени.

И то само 24 часа след като е разбрала, че детето й е убито.

# 11 740
Тя не вярва, че детето и в убито от Калушев. Според нея детето и е живяло хубаво при Калушев. Убедена е, че е някой друг убиеца.. И иска да го намерят. Затова е отишла да дава интервю. Да каже, че не може да е Калушев и трябва да търсят друг.

# 11 741
Аз пък, доколкото знам, престъпление може да се докаже и без мотив. Аз не разбирам логиката на много престъпления. Чета доста тру крайм и в повечето случаи се чудя "Защо", мотивите ми се виждат безумни.
Мотивът е напълно ирелевантен за доказването на престъпление. Може да помогне в разследването, но отвъд това няма никакво значение защо си извършил нещо. Въпросът е дали си го извършил.

# 11 742
Димитър Стоянов от BIRD, тази вечер при Ивелин Николов потвърди изтеклата информация за втори случай за сигнал за педофилия.
Случая е от 2021 и все още не затворен. За случая  с Леон - това, което обсъждахме - изтичането на инфо за сигнала и, че това само по себе си нищо не означава.
Обобщи, че разследванията към тях не да вървяли и едва ли да причина за каквото и да е.

# 11 743
  • София
Добре, значи имаме няколко възрастни мъже колективно изпаднали в депресия и единия толкова депресиран, че два пъти се е гръмнал в главата, а друг съобщен и с прободни рани. Ако чуя и за отрова, то го пиша поредния Пейо Яворов и приключвам случая за себе си.

# 11 744
И тази сляпа увереност във вината им ужасно много ме дразни. Не допускате ли, дори и 1% вероярност Иво да не е педофил и убиец? Съжалявам, но е доста самонадеяно.

Не, не допускат. Те са перфектните родители с перфектните деца. И също така са много успешни юристи, медици, психолози, разследващи, радетели за семейни ценности и т.н. Всички останали са зомбирани.
И политически заслепени, изгубили всякаква връзка с реалността и всякакви принципи.

Общи условия

Активация на акаунт