Криминални досиета

• 569 564
  • 13 068
  •   80
Отговори
# 11 700
Аз имам само един въпрос към невярващите в изнесените данни. Наистина ли вярвате, че прокуратура, полиция, патолози, разследващи и др. са се на говорили да измислят теории и да прикриват какво - някаква страшна държавна тайна.
Не знам дали са се наговорили, но на фона на неразкритите знакови убийства в последните години, имам доста основания да поставям под съмнение някои изнесени данни.

# 11 701
  • София
Не знам защо спорите. Буквално снимките на сателит могат да разрешат казуса за няма и 15 минути. Едно обаче остава ясно - никой няма вяра на МВР и тази организация/институция/каквото и да е трябва да се закрие и да се направи нещо ново с адекватни хора. Същото и за прокурорите.
[/b]

При "само" 5 милиарда лева бюджет, откъде пари за сателит, отива за заплати на 51000+ милиционери.
Те 1 седмица търсят кемпер на камерите, а самия кемпер го намери овчар.
А за 9тото джудже, да не говорим (май си търси нова работа като кинокритик).

Точно това е причината, поради която е ясно, че държавата лъже и никой не може да ме убеди в обратното. Да се чудим да съберем ли едно народно дарение за снимки от сателита и да викаме сините каски да ни спасяват от окупацията на мафията поела рула на властта?

# 11 702
Аз имам само един въпрос към невярващите в изнесените данни. Наистина ли вярвате, че прокуратура, полиция, патолози, разследващи и др. са се на говорили да измислят теории и да прикриват какво - някаква страшна държавна тайна.
Не прикриват държавна тайна, просто собствената си бездарност

Но да се хвърлят обвинения, без да има доказателства е просташко.
Доказателства за безотговорността на родителите има. И двамата, сами заявиха, че най-доброто решение, което са взимали е да дадат децата си на гуруто. По-ясно доказателство няма. Ми не е нормално да си дадеш детето в секта, както и да се върти. И да, че е секта доказателствата са на лице. Всяко нерегистрирана религия е така по закон, а както стана ясно, гуруто си е изобретил религията сам.
А и майката на Николай се е обръщала към него с "лама", имаше снимка на пост назад
Най-тегавото е, че майката на Ники днес потвърди, че не съжалява, че е поверила детето си на ламата, също както и бащата на Алекс. Как е възможно да говориш подобни неща, имайки предвид, че децата са мъртви именно заради него.. Не ми го побира главата.
Точно това имах предвид. Защото и моята глава не го побира
Без значение дали ги е убил той, дали ги е склонил да се самоубият или някой ги е убил, заради неговите действия.. тях просто вече ги няма, заради него. И както вече казах, опитват се да оправдават грешните си решения, или наистина са промити мозъци.

# 11 703
От пресконференцията стана ясно,че дотук е установено следното:
Във вилата не са открити ДНК следи от трети лица. Куршумите са от наличните законни оръжия, намерени до починалите. Гилзите съответстват на нараняванията - 4 бр. Камерите показват 5 от 6-те лица в съответни времеви интервали. Липсват заснети други лица или данни за присъствие на такива. Има заснет пожар, тримата са там, не реагират, няма сигнал от тях към властите, има допълнителни подпалки. Повтарям - засега трети лица няма установени.
Няма данни за нападение на кемпера отвън, изтрелите са произведени вътре. Аутопсиите са готови, освен една. Експертизите не са готови, като са, ще ги оповестят.
Е какво дотук още? Ако нещо изглежда, мирише и има вкус на..., най-вероятно е.
Ако вследствие на допълнителни факти се установи че например вкусът, мирисът или видът не е съответен, ще мислим за шоколад, карамел или друго.

Дотук добре, но не чухме никаква причина да се самоубият/убият взаимно шест човека,?
Понякога няма обективни причини...
В писмото до майка си, Иво Калушев споменава, че нямат сили да се борят с кочината и, че се опитвали да помогнат на момиче, което било последната капка. В брифинга се спомена обща депресия въз основа на отношение на спонсорите им към тях (сигурно не са им давали обещани дарения, даренията след първата година са нищожни), отношението на държавните органи към тях (разследванията по сигнали), невъзможността да постигнат някакви поставени цели за опазване на природата. Според мен и изолацията много е допринесла. Стресор може да е бил проблем с това обсъждано момиче.

# 11 704
  • София
Ако още веднъж прочета "внушение", ще ми е за първи път Simple Smile Подхвърлят ви някоя дума и почва да циркулира като мантра. Ненормалният гуру, за педофил не знам, е застрелял дете в главата. Какви въпроси още си задавате, кому ги задавате, какви съмнения ви гонят?

Ами, например това, че твърдението ти е категорично като гранит. Ти си убедена в нещо и се опитваш да внушиш, че само твоята истина е правилна. А все още потвърдени факти няма. Иначе щяха да ги обявят днес на пресконференцията.

# 11 705
Ако са живели много приключенски, вероятно наистина не съжалява. Ако по цял ден са медитирали, сигурно съжалява, не знаем какъв им е бил животът. Понякога се гледа и качеството на дните, а не количеството им.

# 11 706
Във вилата не са открити ДНК следи от трети лица. Професионалисти, , не са оставили следи Куршумите са от наличните законни оръжия, намерени до починалите. Изненадали са ги/познавали са ги и са ги екзекутирали със собствените им оръжия Гилзите съответстват на нараняванията - 4 бр. 4 броя? Камерите показват 5 от 6-те лица в съответни времеви интервали. Губят се часове в ключовите моментиЛипсват заснети други лица или данни за присъствие на такива. Виж предишното болднато Има заснет пожар, тримата са там, кои трима, лицата не се виждат ясно не реагират, няма сигнал от тях към властите, има допълнителни подпалки. Повтарям - засега трети лица няма установени. И свидетелката с джиповете е зомбирана
Няма данни за нападение на кемпера отвън, изтрелите са произведени вътре. Аутопсиите са готови, освен една. Експертизите не са готови, като са, ще ги оповестят.
Ако вследствие на допълнителни факти се установи че например вкусът, мирисът или видът не е съответен, ще мислим за шоколад, карамел или друго.
Като изсипеш една кофа с......още в началото, всичко започва да мирише на .....
Мога да контраопровергая със същиге апострофи. Обаче няма, защото мразя безсмислено надговаряне. Има един основен принцип в логиката : отрицателните факти не могат да се доказват, на доказване подлежат само положителните. Няма как да докажа, че един чайник не обикаля около Марс. Но ако някой твърди, че обикаля, трябва да посочи доказателство.
Простичко казано, ако има замесени трети лица, трябва да има и доказателства за това. Нямането им не може да се докаже. Логика. Другото е гадаене на боб.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 00:06 от NOmerci

# 11 707
Дотук добре, но не чухме никаква причина да се самоубият/убият взаимно шест човека,?
И да не научим причина, това не отменя, че доказателствата недвусмислено сочат към това.
А причина все пак се загатна. Потокът от спонсори е секнал и охолният животец с медитации по цял ден в компанията на млади момченца е бил на път да секне. Пък сгафили нещо и с момичето от писмото и това съвсем преляло чашата.

# 11 708
Във вилата не са открити ДНК следи от трети лица. Куршумите са от наличните законни оръжия, намерени до починалите. Гилзите съответстват на нараняванията - 4 бр. Камерите показват 5 от 6-те лица в съответни времеви интервали. Липсват заснети други лица или данни за присъствие на такива. Има заснет пожар, тримата са там, не реагират, няма сигнал от тях към властите, има допълнителни подпалки. Повтарям - засега трети лица няма установени.

Ритуалното самоубийство е описано в писмото на Калушев до майка му. Факт.
Има и факти от брифинга на МВР  днес.
Няма факти, че е по заповед на mafiata, кавато версия защитават някои потребители тук.

# 11 709
Аз вярвам, че държавата може да ги приключи, вярвам в конспирации, системата си е прогнила. Може да са ги убили всички. Обаче вярвам и че не може толкова да си си помогнал, за да докараш образ на "има нещо гнило".
Flip, как забравих сравнението с това да си дадеш детето на майката (Недялко Йорданов) и да го дадеш на Лама-та - Вие пък, дето се възмущавате, че му казваме "Лама" - имайте уважение, той сам така си е казвал. Иначе аз по много други начини бих го нарекла, ама нямам доказателства. Да пази Господ, не искам и да имам - защото за мен най-голямо доказателство е да го видиш с очите си. Много от хората не са видели, че вършат нещо нередно, ама дали се можели да видят, ако не им се разигравало пред очите? Или не са искали да видят - щото аз ако виждам познати мъже с чужди деца, не знам,  дано имам късмет да имам трезва преценка. Flip, това кърти за убиец и..., ама то вече има ли какво да се каже, ако наистина някой мисли така?

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 00:05 от anmasu

# 11 710
  • # супернатурална #

Чесрно казано-не. Повече залагам на мързел и некомпетемтност. От която може някой умело да се възползва. 
Но пък най-невероярно ми се струва четирима успешни, следвали мечтите си мъже, да се самоубият, като единия от тях дори да убие две близки свои деца преди това. Как пък на един поне не му трепна ръката, не се разколеба?
И тази сляпа увереност във вината им ужасно много ме дразни. Не допускате ли, дори и 1% вероярност Иво да не е педофил и убиец? Съжалявам, но е доста самонадеяно.

# 11 711
Нека отделим трите въпроса, защото са отделни:

1. Какво точно се е случило последната седмица и как са загинали всички?

2. Какви са били разнообразните дейности на загиналите и техните сдружения в България, Мексико, Испания, дори Непал? Има ли връзка с по-широка нелегална дейност и с държавата/институциите?

3. Въпросът за родителството, училищата и въобще грижата за децата (конкретните и като цяло). Как безконтролно се харизват деца за отглеждане, па макар и родителите да живеят "наблизо", защо училищата не знаят къде са децата и т.н. Специално по този въпрос няма никакво значение добри или лоши хора са били Калушев и другите и как са гледали децата. Просто не може безконтролно да се дават деца на някой си.

# 11 712
Абе Майкъл Джексън пред цял свят спеше с момченца на едно легло и цял свят си затваряше очите, че имал бил тежко детство и трябвало да си го изживее.
Толкова деца и родители излязоха, направиха филм Ливинг Невърленд, сега нов британски филм има, в който говорил как момченцата обичали да го пипат.

С Лийвинг Невърленд пак майките са си затваряли очите дълго време...въпреки, че под носа им са насилвали децата им. И те също са изглеждали щастливи -- били са влюбени в него. То насилието над деца не става под дулото на пистолет, а с манипулация, изолация, и прочее.
И пак някои няма да повярват. Илюминатите, мафията, световният елит, те искат да ги набедят...

Сега за Епстейн пак изкараха, че нямало доказателства, че трафикирал момичета за трети хора...

# 11 713
  • София
И тази сляпа увереност във вината им ужасно много ме дразни. Не допускате ли, дори и 1% вероярност Иво да не е педофил и убиец? Съжалявам, но е доста самонадеяно.

Не, не допускат. Те са перфектните родители с перфектните деца. И също така са много успешни юристи, медици, психолози, разследващи, радетели за семейни ценности и т.н. Всички останали са зомбирани.

# 11 714
Калушев с Александър вдясно и непознато по-малко момче вляво. Обърнете внимание на дрехите им. Някаква жена е качила скрийншота във ФБ.

Децата определено изглеждат щастливи на снимката, поне към този момент на заснемането. Калушев е по-обран. Но това е моментна динамика, не отразява отношенията в цялост.
Децата са щастливи, разбира се. Те са нещастни само с майките си, които ги карат да учат уроци и пишат домашни. Изобщо измамно нещо е щастието

Общи условия

Активация на акаунт