Криминални досиета

• 538 923
  • 11 819
  •   46
Отговори
# 11 760
Майката на Николай сто пъти повтори, че не тя сама, а семейството й, част от което е бил и Николай, са се преместили на остров Тенерифе, а после и в Мексико. Кое семейство има предвид, ако е разделена с мъжа си, а родителите й са починали? Някой знае ли?
Да, и на мен това ми направи впечатление. Не каза съпруга ми, децата ми - натърти семейството, част от което е и Ники. Може би друг партньори визира. Интересно е дали другото дете също е било там.
Ако бащата не е бил, трябва да е дал пълномощно, тоест не е имал против Ники да пътува и да живее там.
Използва ʼБешеʼ, което също беше странно.

# 11 761
Димитър Стоянов от BIRD, тази вечер при Ивелин Николов потвърди изтеклата информация за втори случай за сигнал за педофилия.
Случая е от 2021 и все още не затворен. За случая  с Леон - това, което обсъждахме - изтичането на инфо за сигнала и, че това само по себе си нищо не означава.
Обобщи, че разследванията към тях не да вървяли и едва ли да причина за каквото и да е.
Това е интересно.
Сдружението офицално съществува от 2022. Не запомних Калушев кога купува хижата.
Срещу кого е този сигнал през 2021 г., къде са били тези хора преди хижата.
И пак за пореден път - защо не са вървяли тези разследвания толкова време.

# 11 762
Цитат
Каква би могла да бъде мотивацията за едно подобно съжителство с малолетни? Спасява ги от лошият свят, сън, илюзии и т.н. Такива спасители си имат определен типаж и възраст. После набират нови по-млади за спасяване.
Добре, толкова ли е трудно да се приеме, че е възможно, хора да съжителстват и без да имат някакви сексуални мераци. Независимо от възрастта им. Ма в темата всичко се обърна на секс, и със секс се обяснява всичко едва ли не в тоя случай. То било ясно, възрастни и деца в гората, какво могат да правят. Всичко могат да правят. Както един брат и сестра, всичко могат да правят. Не значи обаче че го правят.

# 11 763
Тази майка не знам каква медитация е правила преди да се появи в ефира на национална телевизия часове след потвърдена смърт на сина си, но не излъчваше грам тъга или мъка. Беше гневна. До там. С незапалената цигара в ръка и вече направила консултации с адвокат какви въпроси да зададе.
Утре щяла да скърби.
Не го разбирам. Явно внушенията, които следват са много силни, не знам.
Иначе Малионова (жената от сутрешния блок, близката на единия убит) я познавам. Силно се  изненадах като разбрах в каква връзка е на екран.

# 11 764

Картинката е смешна, но... Тъжно е за погубените животи и за кучетата. Много жизнено и щастливо изглеждаше кученцето. Дали му пука на някой за разкриване на пълната обективна истина и за тези хора. Важното е да се отчете дейност.

Някой по-горе в коментарите беше написал: "...който ги е създал, той ги е и унищожил." Абсолютно. Но едва ли ще се разбере.

# 11 765
Тази дама, ако е дамата, която е видяла и джиповете, се разплака много жално. А тя какво е правела в района, там ли живее?
Иначе Малионова (жената от сутрешния блок, близката на единия убит) я познавам. Силно се  изненадах като разбрах в каква връзка е на екран.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 01:44 от anmasu

# 11 766
  • София
Майката не я разбирам, съжалявам. И примери с вцепенени майки на погребение не са адекватни. На интервюта не е задължително да се ходи, за разлика от погребенията.
Наистина ми стана още по-мъчно за Ники и Алекс. Преди всичко жертви на родителско неглижиране, което в крайна сметка ги е погубило.
А сега чакам ироничните въпроси: откъде знам, че са неглижирани, как е ясно, че майката не скърби и т.н. 🤐
Толкова данни има дори и извън следствието, нетът е пълен с информация от сайтове, пък филми правил гуруто, интервюта давал, но не … не знаем нищо от никъде.

Има хора, които не знам как успяват да си обяснят някакви неща - писмото  бабата, било от защото е от страната на мъжа, какво лошо било да отиде дете ли на лагер - нямало ли да си пуснеш детето на стадиона/спортен лагер/Нешка Робева; давали 4 мъже,  приличащи на мутри, чак страшно изглеждащи, а хората от хижата, щото за юрист и счетоводител, не са им страшни. Бре, не са страшни, ама малко ги убиха/сампоубиха/убиха се/самоубиха се.

От сто кладенеца вода се донесе, за да се изкара адски нормално и безобидно да си връчиш детето за отглеждане на самоопределил се за Лама чичо от опасана с електропастир хижа. Детето е мъртво, те говорят за Нешка Робева и бабата на Недялко. И викат (някой назад, нямам сили да търся) може да е убиец, ама така и не доказаха, че е педофил. Феномен е това, аз нямам обяснение.
И аз недоумявам. И паралели с Недялко, дето дал детето да го гледа … майка му.
Който не желае да вижда очевидното - фактите са му излишни и това е.

# 11 767
Наистина ли някой мисли, че първите трима са се застреляли едновременно в синхрон? В сектата имаме йерархия, гуру, отдадени последователи, но и такива, които лекинко се съмняват. Един от тези тримата сигурно е бил екзекутора на останалите двама. Екзекутърът е най-стабилен психически, за да стреля. Много е вероятно някой да се е колебал, което да е довело да изстрелване на два куршума от стрелящия, защото жертвата се е отдръпнала в последния момент.

От това видео пред хижата най-активен изглежда Пламен Статев, застанал е в поза Ф, първи поставя ръцете си в нещо като "молитва". Може би е бил най-отдаденият на философията. Дечо поставя ръцете си за секунда в същата позиция, а Ивайло Иванов през почти всичкото време е с ръце в джобовете и изглежда най-тих. Натривките най-вероятно ще докажат който точно е стрелеца.

# 11 768
  • София
И за мен е странно майка да спре образованието на детето си и да го прати с възрастни мъже из планината. Също и да ти викат 'лама'. Но ми е по-странно как разследващите представят информацията. Всъщност те са главните виновници за цялата паника и разбория около случая. Да са педофили и сектанти, добре, ама какви са доказателствата, как работиш, какво приказваш пред медии, защо лансираш само една версия, когато нищо не е ясно, защо не поискаш сателит, какви са тези джипове пътуващи натам, защо си позволил такава организация да съществува и след онзи кабинет, който я е позволил? Защо не предприемаш действия по сигналите за оръжия, какви са тези сигнали също? Защо чак сега пускат откъс от камера? Как се самоубиват и подреждат, как самоубийство с 4 патрона? Как не видяха кемпера, който е минал пред ТОЛ камери, как овчар ти върши работата на технологиите през 21 век? Какъв е тоя овчар търсещ летния заслон през февруари? И на всички тия въпроси разследващите отговарят с "педофили сектанти"????????

# 11 769
Тази дама, ако е дамата, която е видяла и джиповете, се разплака много жално. А тя какво е правела в района, там ли живее?
Иначе Малионова (жената от сутрешния блок, близката на единия убит) я познавам. Силно се  изненадах като разбрах в каква връзка е на екран.

Не мисля, че тя е видяла джиповете. Друг пост във ФБ имаше предвид майката, не нейния.
Живее в чужбина.

# 11 770
Никола Тесла, аз говоря само за фактите по разследването дотук, които /засега/ очертават най-вероятната логически версия за случилото се.
  В емоционален план чувствам емпатия. Към всички замесени. Не знам кой е злодей и кой е герой  в тази трагедия. Но е трагедия. За съжаление жертви засега изглеждат само двете момчета. За  съжаление няма застраховани от психични заболявания и грешни решения. За съжаление родителите ще се наложи да живеят с това оттук нататък.
  Няма значение дали Иво К. е бил педофил, идеалист, гуру или вдъхновител. Няма  значение дали тримата са били верни и самоотвержени идеалисти или съучастници в мрака. Няма значение дали родителите са били със светли намерения или небрежни и егоцентрични хора. Вероятно като повечето пъти нещо по средата.
Значение има резултата. А той е ужасен. И клишето, че пътят към ада е осеян с добри намерения твърде често е вярно. Пак за съжаление.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 01:26 от NOmerci

# 11 771
Майката на Ники спомена, че активно са помагали на гранична полиция. 🤨 Залавя ли са мигранти да не излизат към зап. Европа и да си стоят наши, или какво? Страхували се както е споделил забравих кой от тях. Да беше казал от кого се страхуват. Властите казаха, че са разпитали много хора, вкл. малолетни и непълнолетни, проверявали банкова сметка. Мисля, че когато има резултат ще го обяват. Не са длъжни сега да казват стъпка по стъпка кого проверяват. Така е в цял свят.Иначе да, у нас се предприемат действия следварително, когато се обърне колата…..после версии много.

# 11 772
Мисля, че е точно тя. Разплака се накрая на интервюто, а по време на интервюто каза, че я е яд, че не е обърнала внимание на джиповете, които минали 2 по 2 джипа и се упрекна, че е трябвало. И ми е интересно какво е правела там. Защото каза, че откакто Иванов е наемател, не е ходила в хижата, както между другото повечето хора, които излъчват. Мисля, че единствената, която каза, че наскоро е била в хижата, е майката на загиналото момче. Но не гледах май цялото интервю.

Не мисля, че тя е видяла джиповете. Друг пост във ФБ имаше предвид майката, не нейния.
Живее в чужбина.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 01:27 от anmasu

# 11 773

Живее в чужбина.

Напротив, точно тя е. Видях поста й, който беше наскоро публикуван. Още си стои във фейса.

# 11 774
Цитат
Каква би могла да бъде мотивацията за едно подобно съжителство с малолетни? Спасява ги от лошият свят, сън, илюзии и т.н. Такива спасители си имат определен типаж и възраст. После набират нови по-млади за спасяване.
Добре, толкова ли е трудно да се приеме, че е възможно, хора да съжителстват и без да имат някакви сексуални мераци. Независимо от възрастта им. Ма в темата всичко се обърна на секс, и със секс се обяснява всичко едва ли не в тоя случай. То било ясно, възрастни и деца в гората, какво могат да правят. Всичко могат да правят. Както един брат и сестра, всичко могат да правят. Не значи обаче че го правят.

То, по принцип, почти всичко технически е възможно, така че това не е добър въпрос. Въпросът е какво и колко е вероятно.

Та, колко е вероятно бездетни мъже на средна възраст, за които няма данни някога да са имали жени, с години да съжителстват със серия от малолетни и непълнолетни момчета в условия на почти пълна социална изолация от изцяло платонически мотиви?

Общи условия

Активация на акаунт