Криминални досиета

• 539 281
  • 11 821
  •   102
Отговори
# 11 745
Аз пък, доколкото знам, престъпление може да се докаже и без мотив. Аз не разбирам логиката на много престъпления. Чета доста тру крайм и в повечето случаи се чудя "Защо", мотивите ми се виждат безумни.
Например, Крис Уотс си хваща любовница и избива цялото си семейство--двете малки дечица и жена си, просто иска да почне нов живот с любовницата. Аз не намирам логика в това негово действие. Но човекът е с патология и функционира по друг начин.

И аз не мога да разбера самоубийството по този начин и с тез причини...но това не значи, че няма хора в депресия, които просто се самоубиват...
На много  хора, извършващи жестоки неща, не им личи. Има някакви знаци, но умело се преструват. Например, Крис Уотс е нарцисист, по всяка вероятност с висока социопатия, за да може да извърши подобно деяние. Но за вс е бил мил и добър човек. С нищо не е показвал същината си.

Тук също Краули не може да повярва, че еди кой си е убил децата. Ами на мен Лама Иво ми звучи точно като нарцисист и в постингите си, и в писмото си, а и в поведението си. Такива хора не възприемат другите хора като субекти, отделни от тях. За него Алекс е негово продължение, Ники и той. Абсурд да имат живот след него...Просто Краули, ти си нормален човек и няма как да осмислиш болни действия.

Аз допускам 1% да е невинен, но ми се вижда наистина малко вероятно, просто защото не виждам обяснение за децата.

Тсугуми, ами за педофилията и убийството има доста повече данни, отколкото за дървената мафия, а пък това сякаш е позволено в темата.

Винаги има мотив за престъпление

# 11 746
  • София
Гледайки записите изобщо не ми изглеждаха като хора които ще се самоубиват. По-скоро се разделят и ще се видят някъде си. Напускат това място, прекратяват дейност и се разделят всеки по пътя си. Даже като излизат от хижата първите 3 жертви се нареждат в кръг и гледат да се позиционират пред камерата, много нагласено ми се видя. И после започват да декламират на висок глас: "За мен беше чест...благодаря" и т.н. Не ми се видя да им е нервен смеха, по-скоро на майтап ми се видя всичко.
После за какво да палят хижата и да трепят невинните животни? Те ако са взели решение да се самоубиват, защо и кучетата, че и хижата да палят?
Освен ако вече в хижата при тях не дошъл някой, който да ги накара да палят и да се самоубият.

А оня перко, ламата, за какво да се крие 6 дена в гората като ще се самоубива? И още на 1.02 да си изключат комуникациите и да се скрият, за какво, те другите още са били живи и хижата не е била запалена. Няма логика, нещо са чакали да им донесат, да ги вземат, някаква помощ. И бащата на Алекс е знаел, че са живи и се укриват на Околчица.
Но може и да не е дошла помощ, а напротив.

Много ми е мъчно за облъчените момчета, които загубиха живота си в кемпера. Отвратителна история.
Добре, че момичето е спасено и е свидетелствало. Явно то е камъчето, което обръща нещата и схемите на групичката в Петрохан започват да се разтурват бързо.

Нещата са явно на високо държавно ниво. Някой нагоре беше писал, че който ги е създал и спонсорирал ги е унищожил, заради някаква заплаха за самия него. Има логика. Много въпроси остават без сигурен отговор. Много е удобна версията за изперкалия гуру, дето ги избил всички. Ама може и да не е той.

# 11 747
flambe, а този от Бивол спомена за повече от 2 сигнала. Случаите са забатачени на ниво разследване. И при ГДБОП и при ДАНС

# 11 748
Цитат
Мога да контраопровергая със същиге апострофи. Обаче няма, защото мразя безкмислено надговаряне. Има един основен принцип в логиката : отрицателните факти не могат да се доказват, на доказване подлежат само положителните. Няма как да докажа, че един чайник не обикаля около Марс. Но ако някой твърди, че обикаля, трябва да посочи доказателство.
Простичко казано, ако има замесени трети лица, трябва да има и доказателства за това. Нямането им не може да се докаже. Логика. Другото е гадаене на боб.

Доказателствата да не са квантови частици. Така самостоятелно се появяват в пространството. Ти трябва да ги търсиш. След като майката, която описа съвършенно различна картина, на така наречената секта, от тази която описаха Сарафов и сие, без ГРАМ ДОКАЗАТЕЛСТВО, вече съм убеден, че и да има такива доказателства, на тях няма да им се обърне внимание. Някакви 4 джипа видяла жена да се изкачват по път който води към хижата, ма тя е зомбирана, откъде накъде ще и вярваме. (Цитирам темата.)
Пак боб. Докажете Вие, уважаема,
отрицателния факт, че
не са търсени доказателства, както твърдите.
Или че версията с джиповете не е била проверена. На този етап толкова, поне съобразно изнесеното. При нови данни нов прочит.

P.S. Квантовите частици не се появяват самостоятелно /?!/. Те могат да присъстват едновременно на много места, докато не бъдат установени чрез измерване /от наблюдател/ и тогава колапсират на мястото на установяване. Хайде дотук с квантовата физика, че и тя е на моя страна.

# 11 749
Фактите са, че тези хора са имали имоти на интересни места - границите със Сърбия и Турция. Не знам дали това село Българи е най-доброто място за подводно гмуркане в България, не съм запозната с тази дейност. Нито дали Петрохан е най-доброто място за спелеолози. Да приемем, че да. Но определено изглежда странно.
Връзката им с различни политици също беше доказана, както и затварянето на очи и получаването на информация отвътре при подавани сигнали за дейността им (пчелините).
Адвокатът не е какъв да е адвокат, а е преустановил дейността си сигурно след най-мащабното дело, в което е участвал. Също едва ли е случайно.
Току-що гледах друга интересна гледна точка, която не видях да е разисквана:
https://youtu.be/c1-k63ayDYM?si=au9EkvBWNq9qijUQ

Относно Ламата, опитах се да задам няколко въпроса на къстъм GPT-то му на български по темите деца, доброволна смърт и т.н. и ми се видя доста агресивен. Отговаря на профила, описан от будисткия форум.

# 11 750
Квантовите флуктуации не са на твоя страна, ама нейсе.

Извън конкретиката на случая, ми прави впечатление, колко лесно е само защото си власт, да подкараш тълпата нанякъде. Достатъчно беше Сарафов да се направи на интересен в началото със затворената секта, децата в изолация, небогоугодните дела и педофилията, и стадото тръгна натам. Сега се плюе майката много грозно в темата, защото руши този образ рисуван от властта. А помнете, винаги в историята, властта никога не прави нещо безкористно, и изцяло за ваше добро. Първо си гледа собствените интереси, вашите са най накрая. Но вие вярвате че вашите интереси са на първо място. Следователно всичко което кажат е Божа истина. Това виждам в темата.

# 11 751
Аз когато мисля за тия деца Александър и Николай, предпочитам да вярвам, че са изживяли живота си много щастливо, според техните разбирания. Така ми е по-лесно да приема случилото се. Починали са млади, но се надявам да са имали страхотни моменти. Дано не се докаже това със сексуалното насилие, аз не исках да го вярвам и дори мислех, че Калушев им е биологичен баща.
Не знам за децата ,но ИК добре си е поживял.
https://breaking.bg/zakon-i-red/mlad-mazh-e-svidetelstval-za-sek … bil-nepalnoleten/

# 11 752
  • София
Именно. Няма доказателства, че Иво е педофил и убиец. Все още...или никога. 
Когато/ако има, ще приема да бъде наричан такъв.

Без значение какво ти, която и да си, приемаш или не, случаят скоро ще бъде затворен. И ако нямаш доказателства и факти, с които да обориш внушенията на разследващите, освен да си направиш една тениска "Аз подкрепям Лама Иво", друго няма какво да сториш.

# 11 753
  • София
Кои са разследващите? Министър в оставка известен с това, че лъже по над 10 пъти при напечена ситуация и  прокурор, чийто мандат изтече преди година и не се знае кой още го признава и държи там, е знае се #Кой е, но..

# 11 754
Майката на Николай сто пъти повтори, че не тя сама, а семейството й, част от което е бил и Николай, са се преместили на остров Тенерифе, а после и в Мексико. Кое семейство има предвид, ако е разделена с мъжа си, а родителите й са починали? Някой знае ли?

# 11 755
Квантовите флуктуации не са на твоя страна, ама нейсе.

Извън конкретиката на случая, ми прави впечатление, колко лесно е само защото си власт, да подкараш тълпата нанякъде. Достатъчно беше Сарафов да се направи на интересен в началото със затворената секта, децата в изолация, небогоугодните дела и педофилията, и стадото тръгна натам. Сега се плюе майката много грозно в темата, защото руши този образ рисуван от властта. А помнете, винаги в историята, властта никога не прави нещо безкористно, и изцяло за ваше добро. Първо си гледа собствените интереси, вашите са най накрая. Но вие вярвате че вашите интереси са на първо място. Следователно всичко което кажат е Божа истина. Това виждам в темата.

Не, майката не се плюе, защото оборва това изказване на Сарафов. Специално аз я плюя, защото я виждам като зомбирана и я обвинявам за това, че е позволила  детето й да живее с чужд мъж на 11 години и не се е грижила за него.
Ти би ли съжителствал под един покрив дългогодишно с малолетно момченце, което не е твое дете без негови родители? Каква би могла да бъде мотивацията зад едно такова съжителстване на зрял мъж с малко момче? Би ли живял с малолетно момиченце дългогодишно, което не е твое дете и отново каква би могла да бъде мотивацията за едно подобно съжителстване?

# 11 756
Не знам облъчена ли е майката, но беше абсурдно да ѝ искат лична карта пред цяла България.
А за село Българи - мисля си, че са го избрали, защото има особена енергия. Няма ли нестинари там?

# 11 757
Живота не е само секс, че да има една и съща мотивация за всичко. Как да ти отговоря. По твоята логика бойскаутските лагери в САЩ са си едни педофилски оргии, защото каква друга причина би могло да има за тях...........

# 11 758
Майката на Николай сто пъти повтори, че не тя сама, а семейството й, част от което е бил и Николай, са се преместили на остров Тенерифе, а после и в Мексико. Кое семейство има предвид, ако е разделена с мъжа си, а родителите й са починали? Някой знае ли?
Да, и на мен това ми направи впечатление. Не каза съпруга ми, децата ми - натърти семейството, част от което е и Ники. Може би друг партньори визира. Интересно е дали другото дете също е било там.
Ако бащата не е бил, трябва да е дал пълномощно, тоест не е имал против Ники да пътува и да живее там.

# 11 759
Цитат
. Оказа че тая секта нито са педофили, нито са затворено общество, нито държат децата в изолация, нито пречат на родителите да си виждат децата, дори им позволяват през цялото време да са с тях ако желаят.
Не е сигурно. Родителите на Николай и Алекс са им стари познати. Преди може и те да са били спонсори.
Нормално е родителите да са във фаза на отрицание в момента. Надявам се да се появи яснота с четирите, черни джипа. Приятелката, свидетелка е готова да съдейства. Ламата ако е мислил, че са застрашени тримата с кемпера, защо не е писал в соц. мрежи? Имал е доста съмишленици, влиятелни хора. Можеше да се вдигне шум и да тръгнат натам. Да поканят медии, да затворят пътя, жива верига.Айде, ако не иска да вдига шум дори между свои си, докато очаква и тях тримата да ги намерят и гръмнат, защо поне не е написал кой ги преследва, заплашва, да посочи убийците. Защо е мълчал И.К.?!
Не съм следила случая от-до, някой би ли казал накратко, как са извели Леон от това странно затворено общество?
Властите не са длъжни да  дават отчет как върви следствието до момента.Щом има резултати, ще ги обявят. Аз не се учудих, когато изведнъж се появи кемпер, а търсеха черен джип. Да, бавно го намериха, няма кинти, няма техника. Дали могат да поканят на помощ колеги от ЕС? Не е срамно. Тъкмо и обществото ще се успокои, че разследват безпристрастни професионалисти, разполагащи с модерна техника.
 Каква би могла да бъде мотивацията за едно подобно съжителство с малолетни? Спасява ги от лошият свят, сън, илюзии и т.н. Такива спасители си имат определен типаж и възраст. После набират нови по-млади за спасяване.
Доколкото знам точно в с. Българи са нестинарите. Отделно Странджа се слави с много мистика и особени места.

Общи условия

Активация на акаунт