Криминални досиета

• 539 084
  • 11 819
  •   65
Отговори
# 11 775
  • София
И аз родителите на децата не мога да ги оправдая за изборите им да си оставят децата на тая групичка за такива дълги периоди. Явно и на тях са им промити мозъците и са се отчуждили от собствените си деца.

Но все пак къде са тия 4 джипа, за които се говори и защо полицията нищо не казва за тях? Мисля, че е важно да се изясни вече, тъй като може да има връзка със случая.

# 11 776
Никола Тесла, аз говоря само за фактите по разследването дотук, които /засега/ се очертават най-вероятната логически версия за случилото се.
  В емоционален план чувствам емпатия. Към всички замесени. Не знам кой е злодей и кой е герой  в тази трагедия. Но е трагедия. За съжаление жертви засега изглеждат само двете момчета. За  съжаление няма застраховани от психични заболявания и грешни решения. За съжаление родителите ще се наложи да живеят с това оттук нататък.
  Няма значение дали Иво К. е бил педофил, идеалист, гуру или вдъхновител. Няма  значение дали тримата са били верни и самоотвержени идеалисти или съучастници в мрака. Няма значение дали родителите са били със светли намерения или небрежни и егоцентрични хора. Вероятно като пъти нещо по средата.
Значение има резултата. А той е ужасен. И клишето, че пътят към ада е осеян с добри намерения твърде често е вярно. Пак за съжаление.

Всичко има значение. В такъв случай, няма неща които не са важни. Аз например отхвърлям в момента, на всичко видяно до момента, особено след участието на майката, че рейнджърите са педофили, не щото искам да им е светла паметта, а защото си задавам въпроса защо властта рисува тотално неверен образ за сектата, още повече че по твоята логика, тия подробности никакво значение нямат, за суровата истина, кой кого е гръмнал да речем, и кой себе си. Защото това го прави властта. С каква цел го прави. С каква умисъл. Защото властта винаги се грижи първо за собственият си интерес. И има причина, да се рисува тотално неверен образ за тъй наречената секта.

# 11 777
От пресконференцията стана ясно,че дотук е установено следното:
Във вилата не са открити ДНК следи от трети лица.

Вероятно това е била целта на палежа, вкл. на кучетата.

# 11 778

А Хрис Макулев каква роля изпълнява в тази снимка? Тези цялата рода ли са били запленени от Ивайло-Буда?

# 11 779
Властта, че гледа първо собственият си интерес е така, но в случая цялостната картина натам води.Мин.седмица питах мой близък психолог, завършил и работи в щатите какво мисли. Не знаеше случая, прегледал пресата. Отговори: всичко сочи секта и педофилия. Не знам нашите власти как ще го изфабрикуват щом самите на участници това им е начина на живот. Беше.Ще се повторя, нека поканят експерти от чужбина.

# 11 780
И аз родителите на децата не мога да ги оправдая за изборите им да си оставят децата на тая групичка за такива дълги периоди. Явно и на тях са им промити мозъците и са се отчуждили от собствените си деца.

Ей точно това и мен ме навежда на мисълта, че е секта.
А интервюто на майката на единият младеж беше покъртително - как тая жена не трепна. Все едно хамстера й е умрял, а не са й убили детето.
Всички са били в някаква смахната секта, ама никой няма да излезе и да си признае.
Занимават цялата държава с болните си мозъци.

# 11 781
Властта, че гледа първо собственият си интерес е така, но в случая цялостната картина натам води.Мин.седмица питах мой близък психолог, завършил и работи в щатите какво мисли. Не знаеше случая, прегледал пресата. Отговори: всичко сочи секта и педофилия. Не знам нашите власти как ще го изфабрикуват щом самите на участници това им е начина на живот. Беше.Ще се повторя, нека поканят експерти от чужбина.

Картината се рисува от властта. Твоят приятел психолог просто я е разгледал и потвърдил, защото това вижда. Това му рисува властта. Само че майката рисува съвършено друга картина, досега не я бяхме чули.

# 11 782
Никола Тесла, отказвам се. Опитвам се човешки да се абстрахим от лични оценки и да съм толерантна, но ти си от тези хора, които ако не си безапелационно съгласен с тях, те считат за враг. Ти знаеш - ама твърдо и категорично, сякаш си била в главите на тези хора  - че властта лъже за тях, при това целенасочено. Че те са омаскарени преднамерено ангели. Че се крие бог знае от кого бог знае какво с някакви тъмни цели. Как ги знаеш тези неща, хората с години живеят с лъжци, педофили, убийци без да разберат, но ти си сигурна, че всичко е инсценировка. ОК. Предавам се.
P.S. Напомням поста си за заблудите при психозата. Внимателно с количествата увереност в истини без когнитивен анализ, че границата е тънка.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 01:49 от NOmerci

# 11 783
Не мога да насмогна с четенето, обаче след като изгледах записите съм напълно съгласна с подчертаното. Калушев със сигурност е имал връзка с камерите и е много вероятно да е видял какво се случва. Затова и се е опитал да се покрие, и да се измъкне, обаче са ги намерили. Най-вероятно са ги локализирали, когато Николай си е пуснал телефона, за да си трие акаунта. И хоп - по-малко от 12 часа вече и те са се "самоубили".

Кой професионален убиец ще остави да го хванат на камери как върши убийство?
Вместо да се свърже с властите или примерно да запази записите, да уведоми някой за тях или дори да ги разпространи, Калушев ще се скрие в горите тилилейски, с млад мъж и чуждо дете?
Как се връзва с подобна ситуация почти предсмъртното му съобщение до майка му, изпратено на 1-ви февруари, тоест в деня на убийството?
Николай си е включил телефона, с риск мафията да ги локализира и никой не се е сетил, че е добре в такъв случай да тръгнат на някъде другаде, за да се укрият по-добре?
Мафиотите са тръгнали веднага към Околчица и отново никой не е забелязaл или чул нещо? И защо напълно игнорирате това, че не е имало никакви следи от борба или насилие?

# 11 784
Добре, толкова ли е трудно да се приеме, че е възможно, хора да съжителстват и без да имат някакви сексуални мераци. Независимо от възрастта им. Ма в темата всичко се обърна на секс, и със секс се обяснява всичко едва ли не в тоя случай. То било ясно, възрастни и деца в гората, какво могат да правят. Всичко могат да правят. Както един брат и сестра, всичко могат да правят. Не значи обаче че го правят.
Кви, братя, кви сестри, кви спортни лагери?! Аз още в началото прочетох донякъде един Ваш пост и гледах другите да ги избягвам (а чета почти всичко, независимо дали е в разрез с моето виждане), ама Вие откровено неадекватни сравнения правите.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 02:17 от anmasu

# 11 785
  • sofia
Аз имам само един въпрос към невярващите в изнесените данни. Наистина ли вярвате, че прокуратура, полиция, патолози, разследващи и др. са се на говорили да измислят теории и да прикриват какво - някаква страшна държавна тайна.
  Ламата го няма и най-достойното е да е жертва на системата, която е искал да промени, жертвал се е, но въпреки усилията, тя го е унищожила. Много е прозаично да си убиец/самоубиец. Не е подходящо за обожание.

# 11 786
Никола Тесла, отказвам се. Опитвам се човешки да се абстрахим от лични оценки и да съм толерантна, но ти си от тези хора, които ако не си безапелационно съгласен с тях, те считат за враг. Ти знаеш - ама твърдо и категорично, сякаш си била в главите на тези хора  - че властта лъже за тях, при това целенасочено. Че те са омаскарени преднамерено ангели. Че се крие бог знае от кого бог знае какво с някакви тъмни цели. Как ги знаеш тези неща, хората с години живеят с лъжци, педофили, убийци без да разберат, но ти си сигурна, че всичко е инсценировка. ОК. Предавам се.

Аз нищо не знам. Иска ми се да се види всичко в следствието, всички възможни версии. А не виждам такова нещо.  Виждам единствено как властта рисува една картина която се отрича от абсолютно всички близки на мъртвите, не само от майката, от всички техни близки, приятели. От мен се очаква аз всички тях да ги заплюя като зомбита, и да вярвам на Туин Пийкс Сарафов. Еми не мерси, около джуджетата загубих вяра в нашите институции.

# 11 787
В соц медии видях коментар от много интелигентен и образован човек, който ме отчая малко. "Всички ние, които имаме кучета, знаем, че няма как да си убиеш кучето или да го оставиш да изгори." Това е като да кажеш "Всички ние имаме деца, знаем какво е, няма как някой да убие или насили свое дете." Еми... Има, има, и още как. Случаи бол. Страшно е как лични проекции минават за логика.

# 11 788
Е не мога да се въздържа. Да вземат тия милиционери /хем прости, хем корумпирани джанки/да проверят всички версии, както настоява тоя форум и да докладват резултата: провериха ли за извънземни, путинисти, джихадисти, отчаяни съпруги, десантчици, муджахидини, Лена Бориславова къде е била, мескиканска мафия, колумбийски наркокартел, и бистришките баби, като изброяването е само примерно. А, и 4 джипа : 2 по 2 минали, госпожа най-добра приятелка дето ги видяла, но не знае дали човека работи, къде живее, какво прави и на хижата не е ходила, но е видяла. А, и мен, че бях наблизо - на около 150 км, баш тогава.

# 11 789
Мисля, че е точно тя. Разплака се накрая на интервюто, а по време на интервюто каза, че я е яд, че не е обърнала внимание на джиповете, които минали 2 по 2 джипа и се упрекна, че е трябвало. И ми е интересно какво е правела там. Защото каза, че откакто Иванов е наемател, не е ходила в хижата
Тя е била на известната "чешма-извор Петрохан" - там се спира за вода или на разходка, тръгват няколко горските пътеки.  Там е най-хубавата планинска вода, която съм пила, особено в летните жеги. Хората се отбиват от главния път и наливат в туби. Слагам линк на чешмата в скрит текст: https://www.google.com/maps/@43.1178589,23.1277618,3a,63.5y,297. … Dc5MjA2N0gBUAM%3D
На върха на Петрохан има база за снегорини, капанчета и язовир.
Покрай язовира тръгва път, който ходи само до чешмата (400-500 м) и след 5-6 завоя е хижата (още 1500 м). Преди хижата има разклон и дясното трасе продължава, но по него не минават коли, там няма нищо - само изоставени стари обори и е непроходим, защото зимата не се чисти от сняг.
От чешмата до хижата по пътека е 500 м. (част от голямото трасе Ком-Емине), същата пътека, по която са минавали туристите.
https://www.google.com/maps/dir/%D0%91%D0%B0%D0%B7%D0%B0+%D0%BD% … Dc5MjA2N0gBUAM%3D

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 02:09 от biborana

Общи условия

Активация на акаунт