Криминални досиета

• 544 546
  • 12 061
  •   299
Отговори
# 11 925
  • # супернатурална #

Това е лъжа. Интервюто беше пуснато и тук, няма такова изказване.

Ще си изпратиш ли детето две седмици (не години, както е било с Ники и Алекс) в изолирана хижа само с ламата? Честно?
Не. Но и не гледам на  своето виждане за отглеждане и възпитание на деца за канон.

# 11 926
Много детайлна статия на 24 часа за съдържанието на сваления вече сайт на Калушев  Небесна Дарма и как самият Иво Лама се е описвал и се е възприемал:

Калушев бил шаман, използвал енергийни билки от Мексико, лекувал с хипноза, изисквал последователите да оставят всичко и да го следват.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257814

Само да вметна, че тези енергийни разстения често са и психотропни. Статията наистина е страшно детайлна и съдържа голяма част от информацията от сайта Небесна Дарма на Калушев.
Заигравките с медитации, изолация, психотропни растения не е безобидна. А и разни тъмни окултни практики, хипнози...смахнали са се...
Карлос Кастанеда, ти ли си?

# 11 927
  • София
Интересно интервю със социален психолог, извинете, ако е публикувано назад:

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/22256406

# 11 928
Абсолюно нямам намерение да се смирявам пред смъртта на откачалници-педофили-сектанти, отговорни за смъртта на дете, младеж и убили красиви кучета. Мъж, за който има много сигнали за сексуална злоупотреба с деца.  И пред родители, слава Богу, живи,  които са си дали най-жестоко децата в рискована ситуация, довела до тяхната смърт.

# 11 929
Според мен става въпрос за религиозна паравоенна организация. Това, което ми липсва  в картинката е каузата, заради която са създали тази организация и за която по-късно са решили да сложат край на живота си. Странно ми е и как човек, който медитира часове наред всеки ден после може да излезе в гората въоръжен до зъби. Подозирам, че може да има и някакви елементи на иманярство, търсене на съкровища, пещери и други. Комерсиални професии като счетоводител и адвокат не се оставят с лека ръка, за да прегръщаш дървета в гората. Колкото и духовни, и аскетични да са били тези хора, явно са имали нужда от сериозен финансов ресурс, който са си набавяли с различни и неясно колко законни дейности.

# 11 930
Merri_An, навсякъде говориш за факти и доказателства, което е така. Трябва да има такива.
Кой за тебе са доказаните факти до този момент, освен очевидния, че има 6ма загубили живота си?

ПС: Не питам, за да се заяждам, наистина ми е интересно да чуя мнението ти, като човек който държи на доказателствата по случая.

# 11 931
Абсолюно нямам намерение да се смирявам пред смъртта на откачалници-педофили-сектанти, отговорни за смъртта на дете, младеж и убили красиви кучета. Мъж, за който има много сигнали за сексуална злоупотреба с деца.  И пред родители, слава Богу, живи,  които са си дали най-жестоко децата в рискована ситуация, довела до тяхната смърт.
Да, но темата не е за теб (и Кристина - жълтото цвете), за да ни информираш едно и също през пост. Ако имаш нужда да поговориш с някой за това, какво смяташ за хора, починали, на които им лепиш епитети, не само без уважение пред мъртвите, но и пред това, че не са осъдени за подобни престъпления, поговори с близки и приятели.
Колкото и да се прескачат емоционалните ти изблици, те са напълно офф топик, опитай се да се поуспокоиш и редуцираш това, моля.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 10:27 от Tsugumi_

# 11 932
А как си обяснявате тези здрави, прави мъже без жени, без секс толкова години?

Сигурно ще се учудите като раберете как живеят монасите и монахините също. Simple Smile

Не, изобщо не се учудвам....

# 11 933
Досиетата Епстейн, яко са ви филмирали.

# 11 934
Криминалния психолог Росен Йорданов в ефира на БНТ:
Един човек с тежки нарцистични проблеми е завел своя антураж, влияейки му чрез различни практики към един летален край.

........
"Истината е много проста - група възрастни хора, чиито деца по една или друга причина са делегирали безотговорно грижите за своите деца на хора, които към онзи момент са преценявали като особено интелигентни и духовни, но преценката им се е оказала погрешна, защото тези хора доведоха всички до един летален изход".
..........
"Това е една нарцистична интерпретация на един човек, който е решил абсолютно високомерно, че така владее космическите сили и може да въздейства на другите", смята той.

https://dnes.dir.bg/krimi/rosen-jordanov-za-sluchaya-petrohan-tezhak-nartsisist-e-zavel-anturazha-si-kam-letalen-kray

# 11 935
Майката на Ивайло Калушев: Синът ми не е способен да убие или да се самоубие

Той е убит, категорична е пианистката

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/710122-maykata-na-ivaylo-kalush … li-da-se-samoubie

След Ники и Алекс, Калушев също отпада. Свидетелят-роднина е на някой от тримата - Иво, Дечо или Пламен.

# 11 936
  • софия
Криминалния психолог Росен Йорданов в ефира на БНТ:
Един човек с тежки нарцистични проблеми е завел своя антураж, влияейки му чрез различни практики към един летален край.

........
"Истината е много проста - група възрастни хора, чиито деца по една или друга причина са делегирали безотговорно грижите за своите деца на хора, които към онзи момент са преценявали като особено интелигентни и духовни, но преценката им се е оказала погрешна, защото тези хора доведоха всички до един летален изход".
..........
"Това е една нарцистична интерпретация на един човек, който е решил абсолютно високомерно, че така владее космическите сили и може да въздейства на другите", смята той.

https://dnes.dir.bg/krimi/rosen-jordanov-za-sluchaya-petrohan-tezhak-nartsisist-e-zavel-anturazha-si-kam-letalen-kray

Това са внушения, които не почиват на никакви факти от човек, който не познава хората и теоретизира.
Какви са резултатите от аутопсиите? Какъв е таймингът на събитията?

# 11 937
Антените върху кемпера, които силно са впечатлили овчаря, аз не ги виждам нещо..

# 11 938
Присъединявам се към молбата на Tsugumi_
...
Иначе от цялата ситуация до сега, съгласна съм с Харалан (човек-институция в областта си), че роднините изтласкват/ не допускат идеята, че са направили грешка да доверят децата си на други хора.
Но пък от друга страна, видимо майката на Николай вчера още е в състояние на шок, не класическо вцепенение, а умът и е изпредварил чувствата и се опитва да е резонна, още я държи гнева и я зарежда със сили да противодейства на "слуховете"

но и тя горката жена ще рухне тези дни и може би някои неща ще допусне.

# 11 939
  • Другата България
Merri_An, навсякъде говориш за факти и доказателства, което е така. Трябва да има такива.
Кой за тебе са доказаните факти до този момент, освен очевидния, че има 6ма загубили живота си?

ПС: Не питам, за да се заяждам, наистина ми е интересно да чуя мнението ти, като човек който държи на доказателствата по случая.
Знам, че не се заяждаш.
Но съм на работа. Довечера дано се сетя, ще напиша.

Общи условия

Активация на акаунт