Криминални досиета

• 554 926
  • 12 525
  •   306
Отговори
# 11 880
  • В офиса

Това е лъжа. Интервюто беше пуснато и тук, няма такова изказване.

Ще си изпратиш ли детето две седмици (не години, както е било с Ники и Алекс) в изолирана хижа само с ламата? Честно?

# 11 881
Този близък роднина със сигурност не е роднина на Николай или Александър. Дано излезе да говори. Според мен от това долу + разговора от записа, че ще се видят във по-истинското място и там да служили по по-хубав начин + изказването на майката на Калушев, че го направили в жест на отвръщение от всичко случващо се в БГ + СМСа до нея се разбира, че са се самоубили от отчаяние. Опитът за помощ на болното момиче е опит. Значи или не са успели, или някой им е попречил да ѝ помогнат. Това е поводът. Чувствали са се безсилно и безсмислено. А споделеното от роднината от брифинга е причината.

От брифинга:
Много близък роднина на едно от лицата сподели с нас, че в последните месец - два е споделяло, че има страшна психическа нестабилност в сдружението и отчаяние от действителността, целите, които са си поставили, изпълнението, което действат, отношението на държавните органи към тях, отношението на техните спонсори към тях и те не виждат смисъл за продължаване на тяхното сдружение, на дейността на тяхното сдружение и техния път. Роднината ни сподели, че още тогава това лице е споделяло, че смъртта е изход и са коментирали многократно. Много са се надявали и са увещавали да се стабилизира, да намери своята цел и посока, така че да не посегне на себе си. Никой не е смятал, че могат да направят чак такава постъпка да има повече от едно починали лица.

# 11 882
  • София
пуснаха и анонимен свидетел, който е бил жертва на Калушев и който е бил свидетел, че Ники на 11 год възраст е станал обект на сексуална злоупотреба от страна на Калушев!
За мен този свидетел не е много наред.

Това е много цинично в контекста на точно тази тема....

# 11 883
На мен няколко неща са ми странни:
1. Ако ще се самоубиваш, защо ти е да стреляш точно в слепоочието? Особено сам, ако го правиш ми се вижда доста трудно технически, като по-лесно ми се вижда под брадичката да се простреляш.
2. Ако някой друг ще те прострелва, защо няма да стреля към сърцето, а ми в слепоочие?
3. Защо не са убити извън кемпера, а са били вътре?

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 09:36 от Rimmona

# 11 884
А как си обяснявате тези здрави, прави мъже без жени, без секс толкова години?

Сигурно ще се учудите като раберете как живеят монасите и монахините също. Simple Smile

# 11 885
  • пустинята Гоби
Не знаем нищо за личния живот на хората реално, освен споделеното от този и онзи. Семействата им, които най-добре са ги познавали не са казали нищо, изключая родителите на детето.

# 11 886
  • Другата България
Записите, които пуснаха от МВР, се оказаха монтаж. Сглобени кадри и изчезващи и появяващи се аномалии.

Факти и доказателства дайте. Без внушения, моля.
Е, една седмица тук се правят основно внушения и се скача/ше/ на всеки, който иска/ше /факти, и все още иска /за различни от тези по- горе твърдения/.
Нека сме обективни все пак.
Фактите са факти, по принцип, не само когато трябва да подкрепят различна от нашата теза.
Иначе и аз съм твърдо против внушенията. От самото начало.

# 11 887
Някой смело писа, че овчарят бил имагинерен и не са го разпитали. Ето, има интервю: https://lentata.com/ovcharyat-otkril-kempera-na-ivaylo-kalushev- … jzqQ3PkUKu6f-P29A
Освен това слага край на опорката, че кемперът е открит на непроходимо място и на теорията, че е закаран с мъртвите хора дотам. Колата е била на няколко метра от пътя.

Макар че невярващите едва ли ще повярват и сега, де.
1. Овчар с джип е оксиморон Trollface
2. Щом един джип може да стигне до мястото с кемпера, какво се оправдават с непроходимост. Пък аз мислех, че е стигнал пеша...нали щото труднодостъпно и непроходимо било...
3. Ако якето е негово, кога пасе овцете, че смените на охранителите са 12 или 24 часови.
4. Във фейса някой беше написал, че мястото отзад е една сграда в Бургас. Не е ли по-логично да му вземат интервю във Врачанско и околията поне. Сигурно са го хванали на работното му място на 478 km от овцете и ги е пасял веднъж седмично. За доенето дума да не отварям и как разнася кофите с мляко по баирите.
Даже не знаех, че такива места съществуват и хората си оставят овцете без надзор и тези с лилавите венци не са ги докопали.Trollface

# 11 888
  • София
Фактите са факти, по принцип, не само когато трябва да подкрепят различна от нашата теза.

Именно. Не схвана ли иронията?
Где факти, че записът е манипулиран? Факти, не "всичко, което не ме урежда", е фалишиво.

# 11 889
МВР занимавали се изобщо, какви са били тези 4 джипа, които са отивали към хижата в деня на убийствата или всичко, което не се връзва към версията “педофили и сектанти”, не е важно.

# 11 890
  • София
Записите, които пуснаха от МВР, се оказаха монтаж. Сглобени кадри и изчезващи и появяващи се аномалии.

Факти и доказателства дайте. Без внушения, моля.

Дадох линк! Там е обяснено всичко + кадрите да се видят от всички. Ама разбира се линкът си го изрязала, за да напишеш коментара си. Хайде върни коментара, отвори линка чети и гледай сама кадрите.

# 11 891
Добре де, още в с. Българи, местен жител каза, че винаги са идвали с високопроходими джипове. За мен джиповете са си били техни. То това предполагам, е лесно проверимо. Отделно, че и на камери са се видяли със сигурност.

# 11 892
  • София
Това, към което си постнал линк, са някакви интерпретации, аз факти не видях.

# 11 893
Такава чешма на открито в планината работи ли през зимата? Не замръзва ли?

# 11 894
Моята версия е следната: Хора се самоубиват само в някакви много фрапиращи ситуации. Всички книги, които съм чела, случаи, за които съм гледала. Трябва да е имало напрежение по няколко параграфа. Мен не ме бива никак в криминалистиката. Затова се извинявам предварително на всички близки на починалите хора.

Мнението ми е съвсем имагинерно. Представям си долу-горе следното: Тези всичката скъпа техника, дронове, хижа, парични постъпления не са само лично техни. Те са били малки бурми в по-голяма машина. Подставени лица, може да се каже. Кой и защо е стоял над тях не знам, но вярвам, че го има и сега. Нещата вървят добре няколко години - те харчат колкото си искат за пътувания, забавления, пазят гората, гледат деца, водят ги, хранят ги, че и в чужбина. Правят каквото им душа иска. Но в рая пада бомба. Появяват се сигналите към Закрила на детето, финансови дупки. На фона на всичко това те медитират, спазват някакви условности, измислени от псевдо будиста Калушев, живеят повечето време усамотено. Това ги нагнетява. Струва им се, че обществото не ги цени достатъчно, не вижда колко са по-добри и всеотдайни от другите, колко помагат. Което ги вбесява, притеснява ги и евентуално разследване по сигналите. Тук вече защо на никой не му хрумва да върне поне детето на родителите му е напълно неясно. Не знам имали ли са реални заплахи или не, но близки на Дечо мисля бяха казали, че е имало такива. Преди 2 или 3 месеца те научават, че "шефовете им", хората с истински многото пари, вече не са доволни от тях и намекват, че ще ги сменят. Други хора ще дойдат в техния рай и ще живеят тяхната приказка. Може да не личи, но сигурно са имали и огромни финансови задължения. И те започват да мислят за достойно оттегляне. Краят е трагичен и ужасен. Мисля, че Калушев е имал идея да заживее другаде с момчетата, но силния отзвук в цялата страна и евентуалното разкриване и последствия са го пренавили и така младите хора също намериха смъртта си по един нелеп начин. Пак казвам, това е една измислица, само моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт